Ο κόσμος και οι «υπερασπιστές» του…

Gazzetta team
Ο κόσμος και οι «υπερασπιστές» του…
H ηθοποιός Ναταλία Τσαλίκη γράφει για τον κόσμο που αποδέχεται ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από το να ανακαλύψει πόσο γενναίος μπορεί να γίνει.

Προσπαθώ να αφουγκραστώ τον κόσμο γύρω μου. Να αποκρυπτογραφήσω τις φάτσες των ανθρώπων. Να νοιώσω, να υποθέσω τι ζόρι μπορεί να τραβάει ο καθένας, πώς βιώνει την περιλάλητη κρίση.

Νομίζω, ότι λίγο-λίγο, σιγά-σιγά, ο κόσμος έχει αρχίσει να »συμφιλιώνεται» με αυτό που τον περιστοιχίζει, να το αποδέχεται ως μια αναπόφευκτη πραγματικότητα, και προσπαθεί να βρει τρόπους να τοποθετήσει τον εαυτό του μέσα σ’ αυτό.

Όσοι δεν δοκιμαζόμαστε επίπονα από την οικονομική κρίση, και είμαστε πολλοί, μπορούμε ν’ αρχίσουμε να βγάζουμε σιγά-σιγά τα συμπεράσματα μας. Οι άλλοι, οι άνθρωποι που δοκιμάζουν τις αντοχές τους, -και είναι κι αυτοί πολλοί, δεν έχουν πολυτέλειες για θεωρίες και συμπεράσματα.

Ζούμε μια δίνη, μια μετάβαση από μια εποχή σε μιαν άλλη. Ευνοεί, ή και δικαιολογεί και η νέα χιλιετία τη μετάβαση αυτή. Θα τη θυμόμαστε την περίοδο αυτή, σαν μια περίοδο συθέμελων αλλαγών, σε όλα τα επίπεδα.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο aixmi.gr