Έκθεση Μοτοσικλέτας 2024: Τα πιο «καυτά» μοντέλα

Νίκος Γιαννούλας
Έκθεση Μοτοσικλέτας 2024: Τα πιο «καυτά» μοντέλα
Η Έκθεση Μοτοσικλέτας 2024 σήκωσε αυλαία και το gmotion by gazzetta ήταν εκεί για να καταγράψει τον παλμό της και τα σημαντικότερα μοντέλα της νέας χρονιάς.

Από την Τετάρτη 10 έως και την Κυριακή 14 Απριλίου, το πιο σημαντικό γεγονός για τον κλάδο του δικύκλου στην Ελλάδα, η Έκθεση Μοτοσικλέτας 2024, πραγματοποιείται στο Metropolitan Expo, στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Πραγματικά εντυπωσιακή και με σπάνια πληρότητα κατασκευαστών και νέων μοντέλων -καθώς από τις σημαντικές μάρκες της αγοράς μόνο το group Piaggio απέχει- αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για όσες και όσους επιθυμούν να δουν ζωντανά όλα τα νέα δίκυκλα του 2024.

Περίπου 700 μοτοσικλέτες εκτίθενται στα μεγάλα και φιλόξενα περίπτερα των εισαγωγέων, από τις οποίες εμείς επιλέξαμε να αναφερθούμε στις πιο σημαντικές, αυτές που θα κλέψουν την παράσταση εντός του 2024. Εσείς ωστόσο μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε την έκθεση, καθώς θα έχετε την ευκαιρία τόσο της δια ζώσης επαφής με όλα τα νέα μοντέλα μοτοσικλετών, όσο επίσης των test ride αλλά και πολλών προσφορών.

AJP - Bajaj – SWM

Η K-MOTORS SEE A.E., αντιπροσωπεύει στη χώρα μας την πορτογαλική AJP που παράγει μοτοσικλέτες εκτός δρόμου, όπως την εικονιζόμενη Adventure 650. Επίσης στο περίπτερο της Κ-Motors θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τα μοντέλα της ινδικής Bajaj και της ιταλικής ιταλική SWM.

1
AJP Adventure 650

Andeli Mototouring

Μια αμιγώς ελληνική εταιρεία με πρωτοποριακές υπηρεσίες ενοικίασης, leasing και εκδρομών μοτοσικλέτας, σας περιμένει για να σας ενημερώσει σχετικά με τις παραπάνω δυνατότητες. Τεράστια εμπειρία και σπάνιος επαγγελματισμός, εγγυώνται ότι η σχέση σας με τη μοτοσικλέτα μπορεί να ξεκινήσει ή και να κορυφωθεί, με τις λιγότερες σκοτούρες και την καλύτερη υποστήριξη και καθοδήγηση.

Andeli

Benelli – Keeway – MBP

Εκτός από τα δημοφιλή Benelli TRK, όπως 702, την παράσταση αναμένεται να κλέψει το εικονιζόμενο Keeway 450 Rally, το οποίο θα έρθει το 2025 με περίπου 50 ίππους από το μονοκύλινδρο μοτέρ.

2
Keeway 450 Rally

Στο περίπτερο της Motoway Καμπράνης Α.Ε. είχαμε επίσης την ευκαιρία να δούμε για πρώτη φορά στη χώρα μας και τα μοντέλα μιας νέας μάρκας, της MBP. Η ιταλική MBP ανήκει και αυτή στον ίδιο όμιλο με τις Benelli και Keeway και η γκάμα της περιλαμβάνει από scooter έως μεγάλα σε κυβισμό cruiser. Όπως το εικονιζόμενο, άκρως εντυπωσιακό C1002V, με κινητήρα 997 κ.εκ. V-twin και ισχύ 88 ίππους.

MBP
MBP  C1002V

BMW Motorrad

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας που θα συναντήσετε πρώτο στο χώρο της έκθεσης, βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024. Εντυπωσιακά είναι όλα τα μοντέλα M, με προεξάρχον το εκπληκτικό BMW M 1000 XR των 201 ίππων

3
BMW M 1000 XR

Πρωτότυπο και μοναδικό, το επαναστατικό e-parkourer BMW CE 02 έρχεται για να συνδέσει την urban αισθητική με την ηλεκτροκίνηση και εκτίθεται στο δικό του, ιδιαίτερο χώρο.

BMW CE 02
BMW CE 02

Πολλά τα νέα μοντέλα στο γερμανικό περίπτερο, ωστόσο από τα πλέον εμπορικά και λαοφιλή αναμένεται να είναι το νέο BMW F 900 GS, το οποίο έχει εξελιχθεί σημαντικά και είναι πολύ πιο συμπαγές και εύχρηστο.

BMW
BMW F 900 GS

CFMoto – Royal Enfield – Zeeho – Polaris – GOES

Στο περίπτερο της Muvus είναι επίσης πολλά τα νέα μοντέλα. Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα, το Himalayan 450 της Royal Enfield κάνει την επίσημη πρώτη του στη χώρα μας.

Himalayan 450
Roayal Enfield Himalayan 450

Το next big thing για την CFMoto είναι σίγουρα το 450 MT, το οποίο το έχετε ήδη γνωρίσει εκτεταμένα από το gmotion.

34
CFMoto 450MT

Τέλος τα ηλεκτρικά scooter της Zeeho, θυγατρικής της CFMoto, με την προσεγμένη σχεδίαση και τις εντυπωσιακές επιδόσεις, είναι επίσης παρόντα στην έκθεση και αξίζουν την προσοχή σας.

Ducati

H δυναμική ιταλική μάρκα και παγκόσμια πρωταθλήτρια Moto GP βρίσκεται στην έκθεση με μια πλειάδα νέων μοντέλων για το 2024. Σε περίοπτη θέση δεσπόζει η ρέπλικα της αγωνιστικής Panigale V4 του Moto GP, με την οποία ο Πέκο Μπανάια κέρδισε το πρωτάθλημα του 2023.

Ducati 12
Ducati Panigale V4 MotoGP Replica

Ιδιαίτερα αναμενόμενο, το πρώτο μονοκύλινδρο μοντέλο της μάρκας, το Hypermotard 698 Mono & RVE, είναι ένα από τα πλέον σημαντικάμοντέλα της έκθεσης.

34
Ducati Hypermotard 698 RVE

Τα βλέμματα τραβά επίσης η περιορισμένης παραγωγής νέα Multistrada RS, ενώ οι λάτρεις της περιπέτειας θα σταθούν εντυπωσιασμένοι εμπρός στην DesertX Rally, την οποία μπορείτε να δείτε στην εικόνα που ακολουθεί.

45
Ducati DesertX Rally

Τα μοντέλα Supersport, Monster, Streetfighter και Diavel, καθώς οι entry level Scrambler συμπληρώνουν τα πλούσια εκθέματα του περιπτέρου της Ducati.

Fang Power - TGB

Το SSV τετράτροχο FX-400 Sniper της Fang Power είναι σίγουρα ένα από τα πλέον εντυπωσιακά εκθέματα και θα το δείτε σε ένα από τα πολλά περίπτερα της Moto Trend, μαζί με τα ATV της TGB, τα 600 SLX και 600 LT EPS.

56
Fang Power FX-400 Sniper

Gas Gas

Εκτός από τις πίστες MX και τους αγώνες Trial, Enduro και Rally Raid, η Gas Gas διακρίνεται πλέον, πάντα υπό τη σκέπη της μητρικής KTM, και στις πίστες του MotoGP. H αγωνιστική μοτοσικλέτα του πολλά υποσχόμενου Πέδρο Ακόστα κοσμεί το περίπτερο της μάρκας, μαζί φυσικά με όλη τη γκάμα των off road μοντέλων.

654

Honda

Η Honda Motorcycles έχει εντυπωσιακή παρουσία σε ένα ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο με όλη τη γκάμα Scooters, Cubs, Adventure, Street, Off-Road, Touring, 125 και Super Sport μοτοσικλετών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι μεσαίου κυβισμού CB650R καθώς και η CBR650R με την πρωτοποριακή τεχνολογία E-Clutch. Η νέα αυτή τεχνολογία αυτόματου συμπλέκτη επιτρέπει εκκινήσεις και αλλαγές σχέσεων χωρίς τη χρήση συμπλέκτη, έχει πολύ χαμηλό βάρος και έρχεται να προστεθεί στο πρωτοποριακό -αν και ήδη 15 ετών- αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT.

67
Honda CB650R με E-Clutch

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει φυσικά και ο διάδοχος του CB500X, το NX500, το οποίο ήδη γνωρίζετε από σχετική δοκιμή στο gmotion.

786
Honda NX 500

Οι επισκέπτες έχουν επίσης την ευκαιρία να δουν και το ολοκαίνουργιο EM1 e:, το πρώτο δίτροχο ηλεκτρικό όχημα της Honda που παρουσιάζεται στην Ευρώπη.

Husqvarna

Με τη Rally Raid 901 σε πρώτο πλάνο να κάνει τους λάτρεις του χώματος να ονειρεύονται με ανοιχτά μάτια, στο περίπτερο της KTM σας περιμένει επίσης η πανέμορφη 901 Expedition αλλά και όλη η γκάμα των μοντέλων της σουηδικής μάρκας.

354
Husqvarna Rally Raid 901

KTM

Η «πορτοκαλί» KTM πάντα εξιτάρει τους λάτρεις των δύο τροχών και ένα από τα μοντέλα που πραγματικά κάνουν την καρδιά να χτυπά δυνατά και τα χέρια να... μακραίνουν, είναι το KTM 1290 Super Duke GT.

543451345

Το εκπληκτικά δυνατό μοντέλο συμπληρώνεται από όλη τη γκάμα των μοτοσικλετών KTM, στο μεγάλο και εντυπωσιακό περίπτερο της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ.

Kawasaki

Η KSR Hellas, αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Kawasaki στην Ελλάδα, θα έχει στη διάθεση του κοινού όλα τα νέα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας για το 2024 όπως τα Z500, Ninja 500 και Eliminator 500 καθώς και για τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της σειράς EV, Ninja e1 και Ze1.

54663Kawasaki%20Ninja%20EV_0.jpg" />

Ταυτόχρονα, η πλήρης γκάμα της Kawasaki που περιλαμβάνει μοτοσικλέτες Supersport, Sport, Adventure Tourer, Supernaked, Sport Tourer, Urban Cruiser, Modern Classic, MotoCross και Enduro, εκτίθεται στο χώρο.

KOVE

Η κινεζική μάρκα που έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες στο παγκόσμιο αλλά και το ελληνικό κοινό της μοτοσικλέτας, θα είναι παρούσα σε ένα από τα περίπτερα της Γκοργκόλης Α.Ε., με τα δύο σημαντικά της μοντέλα. Το μονοκύλινδρο 450 Rally με τα εκτός δρόμου αγωνιστικά γονίδια είναι σίγουρα game changer για την ελληνική αγορά.

3454
Kove 450 Rally

Ακόμα πιο εντυπωσιακό το Kove 800X με τους 95 ίππους από τον δικύλινδρο κινητήρα των 800 κ.εκ., έχει να επιδείξει το με διαφορά μικρότερο βάρος της κτηγορίας του, στα 190 κιλά πλήρες υγρών και καυσίμου.

Kove 800X
Kove 800X

Kymco

Σε ένα ακόμα περίπτερο της Moto Trend, αυτό της Kymco, μην χάσετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά το νέο για το 2024 Downtown 350 GT, το οποίο ήρθε ειδικά για την περίσταση στη χώρα μας.

55434
Kymco Downtown 350 GT

Μαζί με το αναμενόμενο σύντομα maxi scooter, μπορείτε να δείτε τα Micare 125 και Skytown 125. Στο πλαίσιο των test ride που πραγματοποιούνται στην έκθεση, θα υπάρχουν διαθέσιμα για οδήγηση τα AK550 Premium, Skytown 125 και Xtown 300.

MV Agusta

Οι μοτοσικλέτες – κοσμήματα της ιταλικής μάρκας έχουν το δικό τους περίπτερο στην έκθεση όπου ξεχωρίζουν κυρίως το supersport Superveloce των 147 ίππων και η sport adventure Turismo Veloce Lusso.

26098

Peugeot

Στο περίπτερο της Peugeot Motocycles οι επισκέπτες θα συναντήσουν την πλήρη γκάμα μοντέλων της μάρκας που ξεκινά από τα 50 κ.εκ., ενώ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη νέα γενιά του Django καθώς και το νέο PM-03. Στο κέντρο και σε ειδική θέση βρίσκεται το κορυφαίο XP 400 με τις off road δυνατότητες και το μοναδικό design.

31231
Peugeot XP 400

Suzuki

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά περίπτερα της έκθεσης ανήκει στην Suzuki, στο οποίο οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν περισσότερα από 25 μοντέλα όλης της γκάμας της ιαπωνικής μάρκας.

Το GSX-S1000GX, η απόλυτη sports crossover μοτοσυκλέτα με ηλεκτρονική ανάρτηση για premium sport-touring οδηγική εμπειρία, ξεχωρίζει φυσικά και αποτελεί την πρώτη Sport Adventure της Suzuki.

23421
Suzuki GSX-S1000GX

Ξεχωριστή θέση στο περίπτερο της Suzuki έχει και η custom εκδοχή της V-STROM 800DE με την ονομασία V-STROM 800 Rally, που αποτελεί ένα project της ελληνικής αντιπροσωπείας και θα έχετε την ευκαιρία να δείτε για πρώτη φορά. Με αυτή τη μοτοσικλέτα ο πρωταθλητής του πανελληνίου πρωταθλήματος EnduroGP 2023 Πάνος Κακολύρης θα συμμετάσχει στο Hellas Rally Raid 2024.

2434
Suzuki V-STROM 800 Rall

Στο πλαίσιο των test ride που θα πραγματοποιηθούν, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν αρκετές μοτοσικλέτες Suzuki και το ολοκαίνουριο GSX-S1000GX.

SYM - DAYTONA MOTORS – ZONTES

Σε έναν ευρύχωρο και φιλόξενο χώρο, η νούμερο ένα εταιρεία της ελληνικής αγοράς για 14 χρόνια, η SYM, παρουσιάζει μια πλήρη γκάμα μικρών μοτοσικλετών και scooter.

34541
SYM JET X & ADX 125

Η Daytona, με το Adventure Scooter VIRTUS 125, το ολοκαίνουριο πολυτελές και ευρύχωρο ARES 125 GT, το ευέλικτο TREVIS 125, το διαχρονικό ORAMA 125 και το FLERT 125.

Η νεωτεριστική ZONTES θα έχει το ολοκαίνουριο D 350 που κάνει το ντεμπούτο του στην ελληνική αγορά, με άνεση, εξοπλισμό και τεχνολογία mega-scooter, ενώ στην κατηγορία των 125 κυβικών, ξεχωρίζει το M125.

QJMOTOR

Το δημοφιλές SVT 650 έχει την τιμητική του σε ένα ακόμα περίπτερο της Γκοργκόλης Α.Ε., αυτό της QJ.

353452451

Μαζί με το μεσαίο Adventure που διαθέτει κινητήρα V2, εκτίθεται και το σύντομα διαθέσιμο στην ελληνική αγορά SRK 900, ένα γυμνό streetfighter με πολύ δυναμική αισθητική και κορυφαίες επιδόσεις.

45635635356635

Triumph

Στο περίπτερο της Ηλιοφίλ Α.Ε. η θρυλική βρετανική μάρκα έχει παρατάξει όλη τη γκάμα των μοντέλων της. Για πρώτη φορά είδαμε το μοναδικό motocross μοντέλο στην ιστορία της μάρκας με κινητήρα 250 κ.εκ., το οποίο είναι το πρώτο μια σειράς αγωνιστικών μοτοσικλετών MX και Enduro που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια.

352
Triumph TF250X

Μεγάλη εμπορική σημασία έχουν επίσης τα ολοκαίνουρια Speed 400 και Scrambler 400X κάνουν την πρεμιέρα τους στο ευρύ ελληνικό κοινό.

2345
Triumph Speed 400

UM Motorcycles

Στο stand της TEOREN MOTORS είδαμε το σύνολο των μοντέλων της UM, που περιλαμβάνει το «παπί» Flash 125LX, τα scooters Chill 125 (στις εκδόσεις Sport και Classic) και XPEED 125RX και τις μοτοσικλέτες Renegade 125 (στις εκδόσεις Sport, Commando και Freedom) και Renegade 300 (στις εκδόσεις Commando και Freedom).

452

Voge

Η δημοφιλής μάρκα έχει την πλήρη γκάμα adventure και street μικρών και μεσαίων μοτοσικλετών της, αλλά την παράσταση κλέβει η DS 900 X, η οποία εμφανίζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

5452
Voge DS 900 X

Στο πλαίσιο των test ride που πραγματοποιούνται στην έκθεση, θα υπάρχουν διαθέσιμα για οδήγηση τα Voge DS525X, 300DS και SR4 Max.

Yadea

Η εταιρεία που δημιουργεί εξαιρετικά σε σχεδίαση και προδιαγραφές ηλεκτρικά scooter θα κάνει την παρουσία της στο περίπτερο της Moto Trend με τα μοντέλα Voltguard L1e & L3e, Fierider, Kemper και Elite Prime. Σε πρώτη πανελλήνια παρουσία, ταFierider αλλά και η μοτοσικλέτα Kemper.

7898
Yadea Kemper

Yamaha

Η Yamaha κλείνει φέτος τα 55 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα και έχει ένα από τα μεγαλύτερα περίπτερα στην έκθεση με δεκάδες μοντέλα.

Οι νέες Adventure Ténéré 700 Extreme και Ténéré 700 Explore, η αγωνιστική έκδοση Ténéré 700 World Raid GYTR και όλες οι απλές εκδόσεις έχουν φυσικά την τιμητική τους.

789
Yamaha Ténéré 700 Extreme & Family

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά σχεδόν όλη την γκάμα των scooter Yamaha, αλλά και τα ηλεκτρικά ποδήλατα Yamaha MORO 07, Wabash RT, CrossCore RC, Booster και Booster Easy.

877857
Yamaha e-Bikes

Μην παραλείψετε να δείτε την XSR 900 GP που δεσπόζει στο κέντρο περίπου του περιπτέρου, καθώς αναβιώνει την αγωνιστική παράδοση της μάρκας τόσο χρωματικά όσο και αισθητικά.

6785674
Yamaha XSR 900 GP

Τέλος, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν πολλά από τα μοντέλα της γκάμας της Yamaha, αποκομίζοντας την πραγματική αίσθηση οδήγησης στο πλαίσιο των test drive στον περίβολο της έκθεσης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!