Έκθεση Μοτοσικλέτας 2024: Ποιες μάρκες συμμετέχουν

Νίκος Γιαννούλας
Έκθεση Μοτοσικλέτας 2024: Ποιες μάρκες συμμετέχουν
Η Έκθεση Μοτοσικλέτας 2024 ανοίγει τις πύλες της για το κοινό την Τετάρτη 10 Απριλίου με το σύνολο σχεδόν της αγοράς να συμμετέχει σε αυτή και εκατοντάδες νέα μοντέλα.

Το μεγαλύτερο γεγονός για τη μοτοσικλέτα στη χώρα μας ξεκινά αύριο, με την έναρξη της Έκθεσης Μοτοσικλέτας 2024. Με τις περισσότερες συμμετοχές κατασκευαστών των τελευταίων ετών, υποδέχεται το κοινό από τις 14:00 την Τετάρτη 10 Απριλίου, έως και τις 21:00 την Κυριακή 14 Απριλίου. Καθημερινά η έκθεση θα λειτουργεί από 14:00 – 21:00, ενώ Σάββατο και Κυριακή 13 και 14 Απριλίου από 10:00 – 21:00

Η Έκθεση Μοτοσικλέτας πραγματοποιείται στο Metropolitan Expo στο διεθνές αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στην Αττική, με εισιτήριο γενικής εισόδου 8 ευρώ. Καθώς τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Εισαγωγέων Μοτοσικλετών Ελλάδος, συμμετέχουν σχεδόν όλα τα μέλη του. Πιο αναλυτικά, οι μάρκες και τα μοντέλα που θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε είναι:

AJP - Bajaj – SWM

AJP

Η K-MOTORS SEE A.E., αντιπροσωπεύει στη χώρα μας την πορτογαλική AJP που παράγει μοτοσικλέτες εκτός δρόμου, την ινδική Bajaj με ιστορία 75 ετών και μια γκάμα αξιόπιστων και χρηστικών μοτοσικλετών και τέλος την ιταλική SWM. Στο περίπτερο της αντιπροσωπείας θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε τα πιο χαρακτηριστικά μοντέλα της κάθε μάρκας.

Benelli – Keeway - MBP

Benelli

Εκτός από τα δημοφιλή Benelli TRK αλλά και όλα τα μοντέλα της πάλαι ποτέ ιταλικής μάρκας, αλλά και της Keeway, στο περίπτερο της Motoway Καμπράνης Α.Ε. θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε για πρώτη φορά στη χώρα μας και τα μοντέλα μιας νέας μάρκας, της MBP. Η MBP ανήκει και αυτή τον ίδιο όμιλο με τις Benelli και Keeway και η γκάμα της περιλαμβάνει από scooter έως μεγάλα σε κυβισμό cruiser.

BMW Motorrad

bmw

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024. Για πρώτη φορά στη χώρα μας οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά το επαναστατικό e-parkourer BMW CE 02 το οποίο έρχεται για να συνδέσει την urban αισθητική με την ηλεκτροκίνηση, τη συναρπαστική BMW M 1000 XR καθώς και τη νέα BMW F 900 GS.

CFMoto – Royal Enfield – Zeeho – Polaris – GOES

Royal Enfield

Στο περίπτερο της Muvus θα είναι πολλά τα νέα μοντέλα. Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα, το Himalayan 450 της Royal Enfield θα κάνει την επίσημη πρώτη του στη χώρα μας. Εκτός από μεγάλη γκάμα μοτοσικλετών CFMoto και Royal Enfield, στο χώρο της Muvus θα υπάρχουν τα καταπληκτικά UTV's και SxS της Polaris, καθώς και τα ATV της GOES. Τέλος, τα ηλεκτρικά scooter της Zeeho, θυγατρικής της CFMoto, με την προσεγμένη σχεδίαση και τις εντυπωσιακές επιδόσεις, θα είναι επίσης παρόντα στην έκθεση.

Ducati

Ducati

H δυναμική ιταλική μάρκα και παγκόσμια πρωταθλήτρια Moto GP θα βρίσκεται στην έκθεση με μια πλειάδα νέων μοντέλων για το 2024. Ιδιαίτερα αναμενόμενο, το πρώτο μονοκύλινδρο μοντέλο της μάρκας, το Hypermotard 698 Mono & RVE, αναμένεται να κλέψει την παράσταση. Τα βλέμματα σίγουρα θα τραβήξει και η αριθμημένη, περιορισμένης παραγωγής νέα Multistrada RS, ενώ οι λάτρεις της περιπέτειας θα σταθούν εντυπωσιασμένοι εμπρός στην Desert X Rally.

Παρούσες θα είναι φυσικά και όλες οι εκδόσεις Multistrada, οι εντυπωσιακές Panigale και Supersport, οι Monster, Streetfighter και Diavel, καθώς οι entry level Scrambler.

Honda

Honda

Η Honda Motorcycles θα έχει εντυπωσιακή παρουσία σε ένα ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο με όλη τη γκάμα Scooters, Cubs, Adventure, Street, Off-Road, Touring, 125 και Super Sport μοτοσικλετών. Περίοπτη θέση θα έχουν η γυμνή τετρακύλινδρη μοτοσυκλέτα μεσαίου κυβισμού CB650R καθώς και η CBR650R με την πρωτοποριακή τεχνολογία E-Clutch. Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να εξερευνήσουν και το ολοκαίνουργιο EM1 e:, το πρώτο δίτροχο ηλεκτρικό όχημα της Honda που παρουσιάζεται στην Ευρώπη.

Kawasaki

<span id=Kawasaki" data-entity-type="file" data-entity-uuid="f02cecfb-7072-487e-8506-d1822c725b16" src="/sites/default/files/inline-images/2021-07/01_18.jpg" />

Η KSR Hellas, αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Kawasaki στην Ελλάδα, θα έχει στη διάθεση του κοινού όλα τα νέα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας για το 2024 όπως τα Z500, Ninja 500 και Eliminator 500 καθώς και για τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της σειράς EV, Ninja e1 και Ze1.

Ταυτόχρονα, η πλήρης γκάμα της Kawasaki που περιλαμβάνει μοτοσικλέτες Supersport, Sport, Adventure Tourer, Supernaked, Sport Tourer, Urban Cruiser, Modern Classic, MotoCross και Enduro, θα εκτίθεται στο χώρο.

KTM – Husqvarna – Gas Gas - MV Agusta

KTM

Η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, από τον Μάρτιο του 2023 ανέλαβε την εκπροσώπηση του ομίλου Pierer Mobility στη χώρα μας και τη διανομή των μοτοσικλετών KTM, Husqvarna, Gas Gas κα MV AGUSTA. Στο περίπτερο της εταιρείας θα βρίσκονται όλα τα μοντέλα της μεγάλης γκάμας των 4 εταιρειών.

Kymco

Kymco

Πέρα από ολόκληρη την πλούσια γκάμα μοντέλων της Kymco, στο περίπτερο της Moto Trend οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν και τα εντελώς νέα για το 2024 Downtown 350 GT, Micare 125 και Skytown 125. Στο πλαίσιο των test ride που πραγματοποιούνται στην έκθεση, θα υπάρχουν διαθέσιμα για οδήγηση τα AK550 Premium, Skytown 125 και Xtown 300.

Peugeot

Peugeot

Στο περίπτερο της Peugeot Motocycles οι επισκέπτες θα συναντήσουν την πλήρη γκάμα μοντέλων της μάρκας που ξεκινά από τα 50cc, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη νέα γενιά του Django καθώς και το νέο PM-03 που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Suzuki

Suzuki

Το πρώτο περίπτερο της έκθεσης ανήκει στην Suzuki, στο οποίο οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν περισσότερα από 25 μοντέλα όλης της γκάμας της ιαπωνικής μάρκας. Σε περίοπτη θέση θα βρίσκεται η επετειακή έκδοση των 25 ετών του Suzuki Hayabusa, ενώ πρωταγωνιστές θα είναι τα τρία νέα μοντέλα της Suzuki για το 2024, τα GSX-S1000GX, η απόλυτη sports crossover μοτοσυκλέτα με ηλεκτρονική ανάρτηση για premium sport-touring οδηγική εμπειρία, η V-STROM 800 που συνδυάζει τη βέλτιστη απόδοση με την άνεση και την ευκολία χειρισμού και η Suzuki GSX-8R.

Στο πλαίσιο των test ride που θα πραγματοποιηθούν, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν αρκετές μοτοσικλέτες Suzuki και το ολοκαίνουριο GSX-S1000GX.

SYM - DAYTONA MOTORS – ZONTES – QJMOTOR – KOVE

Daytona

Στο χώρο της Γκοργκόλης Α.Ε., της νούμερο ένα εταιρείας της ελληνικής αγοράς για 14 χρόνια, την τιμητική τους θα έχουν η κορυφαία SYM, με μια πλήρη γκάμα μικρών μοτοσικλετών και scooter. Επίσης η Daytona, με το Adventure Scooter VIRTUS 125, το ολοκαίνουριο πολυτελές και ευρύχωρο ARES 125 GT, το ευέλικτο TREVIS 125, το διαχρονικό ORAMA 125 και το FLERT 125.

Η νεωτεριστική ZONTES θα έχει το ολοκαίνουριο D 350 που κάνει το ντεμπούτο του στην ελληνική αγορά, με άνεση, εξοπλισμό και τεχνολογία mega-scooter, ενώ στην κατηγορία των 125 κυβικών, ξεχωρίζει το M125. Η neoretro G125, αποκτά μια μεγαλύτερου κυβισμού έκδοση, τη νέα G200. Τέλος οι QJMotor και η Kove συνεχίζουν να προκαλούν τον ανταγωνισμό με μοντέλα όπως τα SVT 650 της πρώτης και τα 450 Rally και 800X της δεύτερης.

TGB

TGB

Τα μεσαία ATV της TGB με τις ονομασίες 600 SLX και 600 LT EPS θα βρίσκονται στο περίπτερο της Moto Trend.

Triumph

Triumph

Η θρυλική βρετανική μάρκα δεν θα μπορούσε να λείπει από τη μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα και φυσικά θα βρίσκεται στο περίπτερο της Ηλιοφίλ Α.Ε. με όλη τη γκάμα των μοντέλων της. Για πρώτη φορά στη χώρα μας θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το μοναδικό motocross μοντέλο στην ιστορία της μάρκας, το TF 250Xμε κινητήρα 250 κ.εκ., το οποίο είναι το πρώτο μια σειράς αγωνιστικών μοτοσικλετών MX και Enduro που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια. Τέλος τα ολοκαίνουρια Speed 400 και Scrambler 400X θα κάνουν την πρεμιέρα τους στο ευρύ ελληνικό κοινό.

UM Motorcycles

UM Renegade Sport 125

Στο stand της TEOREN MOTORS θα βρίσκεται το σύνολο των μοντέλων της UM, που περιλαμβάνει το «παπί» Flash 125LX, τα scooters Chill 125 (στις εκδόσεις Sport και Classic) και XPEED 125RX και τις μοτοσικλέτες Renegade 125 (στις εκδόσεις Sport, Commando και Freedom) και Renegade 300 (στις εκδόσεις Commando και Freedom).

Voge

Voge

Η δημοφιλής μάρκα που θα βρίσκεται και αυτή στο περίπτερο της Moto Trend, έχει μια πλήρη γκάμα adventure και street μικρών και μεσαίων μοτοσικλετών, καθώς και ATV. Η πολυαναμενόμενη κορυφαία adventure DS900X θα έχει περίοπτη θέση ανάμεσα στα άλλα μοντέλα και εμφανίζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, ενώ αίσθηση αναμένεται να δημιουργήσουν επίσης η νέα έκδοση του πετυχημένου DS525X με την ονομασία Black Knight και τα ολοκαίνουρια scooter SR1 ADV, SR3 και SR 16. Τα ATV Wolf 300 και Wolf 1000 θα είναι επίσης παρόντα.

Στο πλαίσιο των test ride που πραγματοποιούνται στην έκθεση, θα υπάρχουν διαθέσιμα για οδήγηση τα Voge DS525X, 300DS και SR4 Max.

Yadea

Yadea C15

Η εταιρεία που δημιουργεί εξαιρετικά σε σχεδίαση και προδιαγραφές ηλεκτρικά scooter θα κάνει την παρουσία της στο περίπτερο της Moto Trend με τα μοντέλα Voltguard L1e & L3e, Fierider, Kemper και Elite Prime.

Yamaha

Yamaha

Η Yamaha κλείνει φέτος τα 55 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα και στο περίπτερό της θα παρατάξει περισσότερα από 50 μοντέλα της γκάμας της, μεταξύ των οποίων και κάποια που θα γνωρίσει για πρώτη φορά το Ελληνικό κοινό.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι Hyper Naked MT-09 και MT-09 SP, η XSR900 GP, οι νέες Adventure Ténéré 700 Extreme και Ténéré 700 Explore, η αγωνιστική έκδοση Ténéré 700 World Raid GYTR, και η εμβληματική R1M.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά σχεδόν όλη την γκάμα των scooter Yamaha, καθώς επίσης τα νέα RayZR και το ηλεκτρικό NEO’s Dual Battery. Στην έκθεση θα είναι επίσης τα ηλεκτρικά ποδήλατα Yamaha MORO 07, Wabash RT, CrossCore RC, Booster και Booster Easy.

Τέλος, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν πολλά από τα μοντέλα της γκάμας της Yamaha, αποκομίζοντας την πραγματική αίσθηση οδήγησης στο πλαίσιο των test drive στον περίβολο της έκθεσης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!