5 λόγοι για να επισκεφτείς τη Θεσσαλονίκη

Gazzetta team
5 λόγοι για να επισκεφτείς τη Θεσσαλονίκη

bet365

H λίστα που θα σε κάνει να κλείσεις άμεσα εισιτήρια για την ωραιότερη πόλη της Ελλάδας.

Ας αφήσουμε τα περί «ερωτικής πόλης» και «συμπρωτεύουσας» στην άκρη. Πιο πολύ με προσβολές παρά με κομπλιμέντα για την Θεσσαλονίκη μοιάζουν. Η Θεσσαλονίκη αποτελεί μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη και δεν έχει ανάγκη τέτοιους χαρακτηρισμούς για να αποτελεί θελκτικό τουριστικό προορισμό.

Σε μια προσπάθεια ν' αποδείξουμε τα της πρώτης παραγράφου λεγόμενά μας δημιουργήσαμε μια λίστα με 5 (δυσκολευτήκαμε πολύ να κρατήσουμε μόνο τόσους) λόγους για τους οποίους κάθε Έλληνας (και όχι μόνο) οφείλει στον εαυτό του να επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Έτσι κι αλλιώς είναι μια Ellinair απόσταση.

1> Η παραλία της

Σύμφωνα με μια ανυπόστατη έρευνα του γράφοντος οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης καταναλώνουν 50% λιγότερα αγχολυτικά και αντικαταθλιπτικά από τους Αθηναίους. Ο λόγος; H παραλία (παλιά και νέα) της Θεσσαλονίκης.

Κάθε άνθρωπος που περπατά (είναι εξίσου απολαυστική με ποδήλατο, skate ή rollers) έστω ένα χιλιόμετρο πριν ή μετά τη δουλειά του τη συγκεκριμένη παραλία, δεν γίνεται να μην είναι πιο χαλαρός από έναν άνθρωπο που ζει στο κέντρο της Αθήνας. Σε κάθε του βήμα έχει από την μία πλευρά τη θάλασσα και από την άλλη πιάτο την πόλη. Αποτελεί με διαφορά μια από τις πιο όμορφες διαδρομές της Θεσσαλονίκης και συνολικά της Ελλάδας.

2> Η Ellinair

Η Ellinair έχει δύο καθημερινά δρομολόγια (ένα πρωί κι ένα απόγευμα), σε ανταγωνιστικές τιμές με υψηλού επιπέδου service, που συνδέουν την Αθήνα με την Θεσσαλονίκη, στα οποία μπορείς να πάρεις μαζί σου δωρεάν μια χειραποσκευή 8 κιλών.

Μπορεί η πτήση να κρατάει μόλις 35 λεπτά, παρ' όλα αυτά κατά τη διάρκειά της θα έχεις δωρεάν το δικό σου μπουκαλάκι με νερό (330ml/ Theoni Limited Edition for Ellinair) και branded κουλουράκι. Και όλα τα παραπάνω ενώ κάθεσαι σε μία από τις αναπαυτικές θέσεις του αεροπλάνου και ξεφυλλίζεις το πλούσιο lifestyle oriented τρίγλωσσο in- flight περιοδικό «Anemos».

Δρομολόγια της Ellinair συνδέουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τα Χανιά, το Ηράκλειο, τη Ρόδο, την Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Κέρκυρα.

3> Η Άνω Πόλη

Ένα γραφικό (με την καλή έννοια) χωριό μέσα στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Αυτό είναι η Άνω Πόλη. Και όχι ένα οποιοδήποτε «χωριό», αλλά ένα «χωριό» με αρχιτεκτονική και αύρα που κρατάει από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με θέα όλη την υπόλοιπη Θεσσαλονίκη.

Για να θεωρηθεί οποιοδήποτε πέρασμα από την Θεσσαλονίκη πετυχημένο, επιβάλλεται ένας περίπατος στη συγκεκριμένη γειτονιά και στη συνέχεια τσίπουρα και μεζές (είτε κρέας είτε ψάρι) σ' ένα από τα μεζεδοπωλεία της.

Αν προλαβαίνεις κάνε μια βόλτα και από το Σέιχ Σου.

4> Η Χαλκιδική

Η Χαλκιδική είναι το καμάρι των Θεσσαλονικιών. Δικαίως. Αφού σε απόσταση λίγων ωρών από τα σπίτια τους έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν σε παραλίες που σε αντίστοιχες τους άλλοι άνθρωποι χρειάζεται να ταξιδέψουν με πλοίο ή να οδηγήσουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να καταφέρουν να φτάσουν.

Οπότε, την επόμενη φορά που θα κλείσεις εισιτήρια με την Ellinair παράτεινε την παραμονή σου στη Θεσσαλονίκη για τουλάχιστον δύο ακόμα μέρες, ώστε να απολαύσεις τη θάλασσα, το πράσινο και το φαγητό της Χαλκιδικής.

5> Η νυχτερινή διασκέδαση

Η Βαλαωρίτου, η Συγγρού, τα Λαδάδικα, το Λιμάνι, η παραλιακή, η Ικτίνου, η Ζεύξιδος κι άλλα στέκια της Θεσσαλονίκης περιμένουν κάθε βράδυ ντόπιους και τουρίστες για να διασκεδάσουν στα μαγαζιά τους.

Ανεξάρτητα από το ποια είναι τα γούστα σου στην μουσική και στο φαγητό είναι σίγουρο πως εκεί θα βρεις πολύ περισσότερα από όσα ψάχνεις.

 

Τελευταία Νέα