Στον Άη Στράτη η bwin με τους Γιατρούς του Κόσμου προσφέροντας ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια

Gazzetta team
Στον Άη Στράτη η bwin με τους Γιατρούς του Κόσμου προσφέροντας ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια

bet365

Έγιναν δωρεάν εξετάσεις σε όλους τους κατοίκους του νησιού.

Ο Άη Στράτης είναι ένας ευλογημένος τόπος. O αέρας, η θάλασσα που τον περιβάλλει και κυρίως οι άνθρωποι του, κάνουν και κάθε επισκέπτη να νιώθει ευλογημένος που έφτασε ως εκεί.

Έτσι ένιωσαν και οι Γιατροί του Κόσμου, οι οποίοι βρέθηκαν στις αρχές του μήνα μαζί με μία κινητή μονάδα εξοπλισμένη με όλα τα απαραίτητα ιατρικά μηχανήματα και εξειδικευμένους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων με την bwin στο ακριτικό νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου προκειμένου να προσφέρουν ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους του.

Γιατί όσο και να έχει προικίσει η φύση τον Άγιο Ευστράτιο με εκπληκτικές παραλίες, πολύ πράσινο και σχεδόν απάτητα μονοπάτια, η απόσταση που τον χωρίζει από την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και την Λήμνο, στην οποία ανήκει διοικητικά, δημιουργεί ελλείψεις που αφορούν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και άλλες βασικές ανάγκες.

Ο Άη Στράτης αποτελεί τον πρώτο σταθμό της πρωτοβουλίας παροχής ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της bwin σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου.

Οι έλεγχοι από καρδιολόγο, παθολόγο, ορθοπεδικό και γυναικολόγο πραγματοποιήθηκαν στο αγροτικό ιατρείο του νησιού ενώ παράλληλα στο κτίριο του δημαρχείου εξέταζε παιδίατρος και ωτορινολαρυγγολόγος. Και στους δύο χώρους βρισκόταν παράλληλα και η ψυχολόγος της ομάδας. Η επίσκεψη περιλάμβανε και μια σύντομη συζήτηση με τους κατοίκους του νησιού σχετικά με τη σημασία της πρόληψης μέσω του εμβολιασμού.

Η bwin, υποστηρίζει τους Γιατρούς του Κόσμου μέσω του Προγράμματος Ακριτικών νησιών, ως αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης. H κ. Ιωάννα Μπερίου, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της bwin δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μέσω του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της bwin, πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας δράση σε απομακρυσμένες κοινωνίες της χώρας μας όπως η μικρή κοινωνία του Αγίου Ευστρατίου. Ο Άη Στράτης είναι ο πρώτος μας σταθμός καθώς στόχος μας για το 2019 είναι να ταξιδεύουμε με τους Γιατρούς του Κόσμου σε πολλά ακόμη ακριτικά νησιά και σε ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας».

 

Τελευταία Νέα