10 επαγγέλματα για να κάνεις το μεγάλο «μπαμ» στον Τουρισμό

Gazzetta team
10 επαγγέλματα για να κάνεις το μεγάλο «μπαμ» στον Τουρισμό

bet365

Ο πλέον ανερχόμενος κλάδος έχει ανάγκες που εσύ μπορείς με τα κατάλληλα εφόδια να του τις καλύψεις.

Αν ήταν ποδοσφαιριστής τότε στη λήξη του εκάστοτε αγώνα θα έπαιρνε τον τίτλο του MVP. Αν ήταν δρομέας, δεν θα προλαβαίναμε να αλλάζουμε τα προσωπικά του παγκόσμια ρεκόρ. Ο τουρισμός ήταν είναι και θα είναι εκείνος ο κλάδος που όλοι θα ψάχνουμε τρόπο να «τρυπώσουμε» σε αυτόν. Και όχι άδικα αν σκεφτούμε ότι είναι ένας από τους ελάχιστους κλάδους που όχι μόνο παρουσιάζει ανοδική πορεία αλλά και οι προβλέψεις τον θέλουν να αναπτύσσεται ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια.

Όσοι βρίσκονται στην ίδια σελίδα με τις παραπάνω σκέψεις και ξοδεύουν χρόνο και ενέργεια σκεπτόμενοι πώς θα μπορούσαν να ασχοληθούν με τον τουρισμό ακολουθώντας ένα επάγγελμα που έχει μέλλον αλλά και σοβαρές οικονομικές απολαβές τότε πλησιάζει η κατάλληλη περίοδος για να περάσουν από τη θεωρία στην πράξη. Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Πάτρα και Καλαμάτα δέχεται εγγραφές για τα νέα τμήματα Οκτωβρίου σε όλες τις ειδικότητες και άρα και σε αυτές που σχετίζονται άμεσα με τον κλάδο που θέλεις να ασχοληθείς.

Πριν διαλύσουμε το σύννεφο του «μόνο μέσα από τα τουριστικά μπορώ να ασχοληθώ με τον Τουρισμό» και δούμε άλλα 9 επαγγέλματα που μπορούν να έχουν ως τελικό αποδέκτη τον εν λόγω κλάδο, καλό θα ήταν να συζητήσουμε λίγο τα οφέλη του να γίνεις σπουδαστής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360. Όχι μόνο γιατί οι σπουδές οδηγούν σε Κρατικό Δίπλωμα, που αναγνωρίζεται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατοχυρώνει επαγγελματικά δικαιώματα, ανάλογα με την ειδικότητα ούτε επειδή παρέχεται από το Ίδρυμα αναβολή στράτευσης σε περίπτωση που τη χρειάζεσαι. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι το Γραφείο Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 εξασφαλίζει εγγυημένη πρακτική άσκηση για τους σπουδαστές όλων των ειδικοτήτων. Επιπλέον, το Startup Office ενισχύει τη νεανική επιχειρηματικότητα, προσφέροντας συμβουλευτική και ενημέρωση για εργαλεία χρηματοδότησης στους απόφοιτους που επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση. Αξίζει να σημειωθεί κάπου εδώ ότι πρόκειται για το πρώτο ΙΕΚ της χώρας που έδωσε τη δυνατότητα στους αποφοίτους του να έρχονται σε άμεση επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο. Και κλείνουμε με την δυνατότητα που έχουν οι σπουδαστές όλων των ειδικοτήτων έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν παράλληλα με τις σπουδές τους τη Διεθνή Πιστοποίηση LRN, που μεγιστοποιεί την αξία των σπουδών τους, προσφέροντας παράλληλα τη δυνατότητα να ανταποκριθούν σε ανώτερες και ανώτατες θέσεις του επαγγέλματος τους, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τώρα που τα είπαμε όλα αυτά, μαζί με ένα χαμόγελο ότι οι πιθανότητες να τα καταφέρουμε στον κλάδο που θέλουμε είναι αξιοσημείωτα πολλές, ας περάσουμε να δούμε τις ειδικότητες που θα μπορούσαν να μας χαρίσουν μία θέση στον τουριστικό ήλιο.

Σημείωση: Θα ξεκινήσουμε από τις λιγότερο γνωστές για τη σύνδεσή τους με τον τουρισμό.

Φυσικοθεραπεία

Αποκλειστικά εξειδικευμένοι εκπαιδευτικοί - γιατροί, συνεργάτες ΤΕΙ και νοσοκομειακών Ιδρυμάτων με πολύχρονη εμπειρία και σημαντικές διακρίσεις στον χώρο αναλαμβάνουν να σε μυήσουν στη Φυσικοθεραπεία η οποία τα τελευταία χρόνια γίνεται ανάρπαστη και στο χώρο του Τουρισμού. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό; Η δύναμη του επαγγελματικού- ιατρικού μασάζ. Αυτή είναι η αιτία που πλέον, μεγάλα Ξενοδοχειακά Συγκροτήματα και όχι μόνο, αναζητούν φυσικοθεραπευτές για μόνιμες συνεργασίες. Εάν λοιπόν, πιάνει το χέρι σου, και γενικότερα θέλεις να ασχοληθείς με τη χειροπρακτική (την οποία τόσο οι ξένοι όσο και οι Έλληνες αμοίβουν εξαιρετικά καλά) τότε οι σπουδές βοηθού Φυσικοθεραπείας στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 είναι το μέλλον σου.

Θαλασσοθεραπεία - Spa

Μένουμε στο κλίμα της ευεξίας και πιάνουμε το πλέον περιζήτητο στον τουριστικό τομέα επάγγελμα. Όλα τα ενημερωμένα ξενοδοχεία διαθέτουν από ένα spa και ο λόγος δεν είναι καθόλου τυχαίος.

Λίγη ιστορία: Από τον 20ο αιώνα, η θαλασσοθεραπεία –ξεκινώντας από τη Γαλλία- έγινε ευρέως γνωστή σε όλη την Eυρώπη, ενώ σήμερα περιλαμβάνεται σε όλα τα οργανωμένα κέντρα για αισθητικούς αλλά και ιατρικούς λόγους. Tο θαλασσινό νερό, τα φύκια, η λάσπη προσφέρουν απλόχερα όλα τα πολύτιμα συστατικά τους (όπως το νάτριο, το κάλιο το ασβέστιο, το ιώδιο κ.α) για την ευεξία του οργανισμού.

Το να είσαι γνώστης και κυρίως το να μπορείς να αναγνωρίζεις και να εφαρμόζεις τις θεραπευτικές ιδιότητες της θαλασσοθεραπείας προς όφελος των λουόμενων είναι κάτι που πρέπει και μπορείς να το εκμεταλλευτείς κάνοντας τη σωστή επιλογή σπουδών.

Αισθητική

Το επάγγελμα που δεν θα σταματήσει ποτέ να έχει ζήτηση σχεδόν σε όλους τους τομείς, ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι αργά ή γρήγορα θα συνδεόταν με τον Τουρισμό. Όταν έχεις εκπαιδευτεί σε όλες τις υπηρεσίες που παρέχονται σε ένα χώρο ομορφιάς (εφαρμογές προϊόντων, καθαρισμοί, ενυδατώσεις, μανικιούρ, ονυχοπλαστική, αποτριχώσεις, αρωματοθεραπεία – SPA, henna tattoo, μακιγιάζ και νυφικό), η πολύπλευρη και ολοκληρωμένη κατάρτισή σου θα γίνει το εισιτήριο ώστε να μπεις στον Τουρισμό ως ειδήμονας.

Παρεμπιπτόντως, στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 έχεις τη δυνατότητα εξτρα εξειδίκευσης σε όλες τις εφαρμογές Αισθητικής, με όλο τον εξοπλισμό ενός Ινστιτούτου: Diamond Peel, Ενδοδερμία, Μεσοθεραπεία, Φωτόλυση, Αερογράφος, Ημιμόνιμο Μακιγιάζ με Bio Evolution, Πιεσοθεραπεία, Υπέρηχοι.

Κομμωτική

Στο πνεύμα της προηγούμενης ειδικότητας, αξίζει να αναφέρουμε ότι ξέχωρα από τα πολυτελή ξενοδοχεία, πλέον, τα περισσότερα εντός και εκτός Αττικής θέλουν να συμπεριλαμβάνουν το κομμωτήριο στις παροχές τους. Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι γάμοι τουριστών γίνονται στα ελληνικά νησιά (με πρώτο στη λίστα να βρίσκεται αυτό της Σαντορίνης). Το να έχεις τον τίτλο ενός τεχνικού της κομμωτικής τέχνης μπορεί αυτομάτως να σου δώσει το προβάδισμα σε μία δουλειά που θα έχει πολύ μεγάλο κέρδος.

Σε περίπτωση που επιλέξεις το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, να ξέρεις ότι μεταξύ άλλων, θα έχεις και το ατού ότι σπουδάζεις στην πιο πολυνίκη σχολή ομορφιάς, η οποία έχει να παρουσιάσει συστηματικές επιτυχίες σε διαγωνισμούς ομορφιάς (21ο Βαλκανικό Φεστιβάλ Κομμωτικής & Μακιγιάζ, 22o Βαλκανικό Φεστιβάλ Κομμωτικής & Μακιγιάζ, 7ο Φεστιβάλ Κομμωτικής, 6ο Φεστιβάλ Κομμωτικής Τέχνης, 5ο Φεστιβάλ Κομμωτικής Φιλανθρωπικού Χαρακτήρα, 20ο Βαλκανικό Φεστιβάλ Κομμωτικής & Μακιγιάζ, 19ο Βαλκανικό Φεστιβάλ Κομμωτικής & Μακιγιάζ, 18ο Βαλκανικό Φεστιβάλ Κομμωτικής), (4ο Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ Κομμωτικής Τέχνης, 19ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κομμωτικής και Μακιγιάζ, Show Κομμωτικής HELEXPO ΔΕΘ).

Προσχολική Αγωγή

Το «παιδί» είναι μεγάλη υπόθεση στις διακοπές. Γιατί οι γονείς θέλουν και να χαλαρώσουν μακριά από αυτό αλλά και να μπορέσουν να εμπιστευθούν κάποιον που θα περάσει χρόνο με το παιδί τους. Η πλέον αναζητήσιμη ειδικότητα από ξενοδοχειακά συγκροτήματα που ειδικεύονται στο all inclusive είναι αυτή του βρεφονηπιοκόμου, του βοηθού βρεφονηπιοκόμου και γενικότερα του ατόμου με σπουδές Προσχολικής Αγωγής.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο επάγγελμα κυρίως λόγω των ευθυνών που «κουβαλάει» μαζί του, το να έχεις πτυχίο από ένα αναγνωρισμένο Ίδρυμα σε συνδυασμό με ένα δυνατό portfolio όπως αυτό που μπορείς να φτιάξεις ολοκληρώνοντας τις σπουδές σου στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 με άριστα δείγματα τις δουλειάς σου, μέσω των εργασιών που έχεις αναλάβει, τότε έχεις όλα τα φόντα να γίνεις περιζήτητος.

Γραφιστική

Το «μάτι» είναι το πρώτο που πρέπει να κερδίσουμε. Πολλώ δε μάλλον όταν πελάτης μας, είναι ένας τουρίστας. Ένας άνθρωπος δηλαδή που δεν έχει δει ποτέ του live αυτό που πρόκειται να συναντήσει και άρα βασικός υπεύθυνος μοναδικός για να τον πείσει να θελήσει να το επισκεφθεί δεν είναι άλλος από τον γραφίστα. Σπουδάζοντας επομένως Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων, δίχως να το καταλαβαίνεις μπαίνεις μέσα στους πλέον περιζήτητους επαγγελματίες στο χώρο του Τουρισμού.

Chef - Pastry Chef

Την ώρα που τα ξενοδοχεία συναγωνίζονται το ένα το άλλο σε αστέρια Μισελέν και διακρίσεις σε γαστρονομικούς διαγωνισμούς, είναι μάλλον περιττές οι αναλύσεις σε σπουδές που έχουν να κάνουν με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.

Αρκεί να πούμε ότι το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 φροντίζει να δίνει τη δυνατότητα στους εκάστοτε σπουδαστές του να «διασκεδάζουν» τη συναρπαστική τέχνη της Μαγειρικής και αντίστοιχα, της Αρτοποιΐας και Ζαχαροπλαστικής εξασφαλίζοντάς τους από τον πρώτο κιόλας χρόνο (αμειβόμενη) πρακτική άσκηση σε 5αστερα ξενοδοχεία και Resorts στην Ελλάδα και την Κύπρο, μέσω της Ημέρας Καριέρας Τουρισμού που διεξάγεται κάθε χρόνο το Φεβρουάριο.

Διοίκηση Επιχειρήσεων

Κάθε κλάδος που σέβεται την αποτελεσματικότητα των στόχων του, οφείλει να έχει μία ομάδα ατόμων που θα αναλάβουν σοβαρά τη διοίκηση του εκάστοτε πρότζεκτ. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Τουρισμό. Οτιδήποτε και αν συμβαίνει υπό την ομπρέλα του, πρέπει να έχει και μία ικανή ομάδα με τις αντίστοιχες σπουδές στη Διοίκηση και την Οικονομία.

Στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 έχεις τη δυνατότητα να λάβεις τον τίτλο του Διοικητικού και Οικονομικού Στελέχους αποκτώντας πολύτιμη επιχειρησιακή εμπειρία μέσα από πραγματικά case studies - projects, σε συνεργασία με επιχειρήσεις από διαφορετικούς κλάδους, πράγμα που ενισχύει σημαντικά και το μετέπειτα επαγγελματικό σου προφίλ και εμπλουτίζει αντίστοιχα, το βιογραφικό σου.

Ξενοδοχειακά

Για το τέλος, αφήσαμε τους δύο αμιγώς συνδεδεμένους με τον Τουρισμό τίτλους. Ο πρώτος, είναι αυτός του Τεχνικού Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και πρόκειται για μία ειδικότητα που μπορεί να φτάσει πραγματικά, υψηλές απολαβές.

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια των σπουδών σου στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις εμπειρία και θα εκπαιδευτείς σε όλες τις θέσεις εργασίας μιας ξενοδοχειακής μονάδας (Υποδοχή, Reception - Front Office, Τμήμα Κρατήσεων – Back Office, F&B, Housekeeping, Διοργάνωση Εκδηλώσεων, Δημόσιες Σχέσεις, Διοίκηση κ.λπ.), με στόχο την πολύπλευρη και ολοκληρωμένη κατάρτισή σου.

Τουριστικός Πράκτορας

Και οι προτάσεις μας κλείνουν με τον βασιλιά των Τουριστικών Επαγγελμάτων. Και μιας και οι αναλύσεις και εδώ είναι περιττές, να αναφέρουμε κάτι που μπορεί να σου φανεί χρήσιμο ως πληροφορία: Το πρόγραμμα σπουδών σου στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 διαρκώς εμπλουτίζεται με τα πλέον πρόσφατα δεδομένα του επαγγέλματος με τη μορφή σεμιναρίων από επαγγελματίες της αγοράς, όπως «Εναλλακτικός Τουρισμός & Ξενώνες Νεότητας», «Sustainable Tourism Development», «Digital Marketing στον Τουρισμό» κ.ά.

Πριν ευχηθούμε καλή σταδιοδρομία, να τονίσουμε ότι μπορείς να βάλεις σε μία γραμμή τους στόχους σου κάνοντας την εγγραφή σου για τμήματα Οκτωβρίου του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 το οποίο, σύμφωνα με ποιοτική έρευνα της MRB Hellas έχει καταξιωθεί στις συνειδήσεις γονιών και παιδιών ως το ΙΕΚ που κερδίζει την εμπιστοσύνη γονιών και παιδιών και πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του.

Παράλληλα, να αναφέρουμε ότι σε περίπτωση που ακόμα αμφιταλατεύεσαι πάνω στην ειδικότητα που θέλεις να ακολουθήσεις, οι εκπαιδευτικοί σύμβουλοι του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ βρίσκονται στη διάθεση του κοινού καθημερινά από τις 9:00πμ ως τις 9:00μμ και το Σάββατο από τις 10:00 ως 14:00 για να ενημερώσουν αναλυτικά για τις ειδικότητες, καθώς και για τα πλεονεκτήματα και τις προνομιακά δίδακτρα που ισχύουν για εγγραφή στα νέα τμήματα.

Και τώρα που τα είπαμε όλα, ναι, μπορούμε να ευχηθούμε «καλή σταδιοδρομία» και να ελπίσουμε ότι ένα από τα κείμενα που θα έρθουν θα έχει και το όνομά σου συνοδεία μίας επαγγελματικής επιτυχίας που αξίζει να ανακοινωθεί.

 

Τελευταία Νέα