Ανίκητοι από τα 11 βήματα (vids)

Ανίκητοι από τα 11 βήματα (vids)

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει πέντε τερματοφύλακες, που κατάφεραν να αποκρούσουν δύο ή και περισσότερα πέναλτι σε ένα μόνο παιχνίδι.

Ο Μάρτεν Στεκέλμπουργκ «κατέβασε ρολά» το περασμένο Σάββατο στο Ετιχάντ, υποχρεώνοντας την Μάντσεστερ Σίτι σε δεύτερο συνεχόμενο στραβοπάτημα στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Ολλανδός τερματοφύλακας της Έβερτον έκανε εκπληκτικές επεμβάσεις σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, όμως οι δύο αποκρούσεις πέναλτι, στις εκτελέσεις των Ντε Μπρόινε και Αγουέρο, ήταν ο βασικός λόγος για το τελικό 1-1. Έτσι, ο 34χρονος γκολκίπερ μπήκε στην κατηγορία των συναδέλφων του, που έχουν πει «όχι» σε τουλάχιστον δύο σουτ από τα 11 βήματα, σε ένα μόνο παιχνίδι. Όχι σε διαδικασία πέναλτι, αλλά σε κανονική διάρκεια αγώνα. Κάποιοι, πάντως, έχουν πιάσει και τρία!

Εουρέλιο Γκόμες (Γουέστ Μπρομ – Γουότφορντ 0-1)
Για την 34η αγωνιστική της περσινής Πρέμιερ Λιγκ, ο Μπεν Γουότσον μπορεί να ήταν ο σκόρερ στη νίκη της ομάδας του, όμως το τρίποντο στους φιλοξενούμενους το έδωσε ουσιαστικά ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας. Πρώτα είπε «όχι» στην εκτέλεση πέναλτι του Σαΐντο Μπεραχίνο στο 67’ και είκοσι λεπτά αργότερα ο Εουρέλιο Γκόμες νίκησε για δεύτερη φορά από τα έντεκα βήματα τον ίδιο ποδοσφαιριστή.

Ντιέγκο Άλβες (Βαλένθια – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2)
Δε γίνεται από μία τέτοια κατηγορία να λείπει ο μετρ του είδους. Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας είναι με διαφορά ο κορυφαίος στις εκτελέσεις πέναλτι, με το ποσοστό των αποκρούσεών του να αγγίζει το εξωπραγματικό 50%. Φέτος, μόνο σε έναν αγώνα έχει κληθεί να αντιμετωπίσει αντίπαλους ποδοσφαιριστές από την άσπρη βούλα και μάλιστα εις διπλούν. Στον αγώνα για την 7η αγωνιστική της La Liga, η Ατλέτικο Μαδρίτης κέρδισε δύο πέναλτι. Και στις δύο περιπτώσεις, ο Ντιέγκο Άλβες είπε «όχι». Πρώτα στην εκτέλεση του Γκριεζμάν κι έπειτα σε αυτή του Γκάμπι. Έστω κι έτσι, όμως, η Βαλένθια δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα.

Εουρέλιο Γκόμες (Σάντερλαντ – Τότεναμ 3-1)
Για δεύτερη φορά εμφανίζεται στη λίστα ο συγκεκριμένος τερματοφύλακας, καθώς έχει ξαναπιάσει δύο πέναλτι σε έναν αγώνα. Ήταν στις 3/4/2010, για την 33η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Τι κι αν στην πρώτη τους μονομαχία από τα 11 βήματα ο Ντάρεν Μπεντ βγήκε νικητής, στη συνέχεια ο Εουρέλιο Γκόμες πήρε το αίμα του πίσω. Ο Άγγλος επιθετικός εκτέλεσε δύο ακόμη πέναλτι, στο 41’ και στο 61’, όμως ο Βραζιλιάνος πορτιέρο είπε «όχι» και στα δύο. Οι συγκεκριμένες αποκρούσεις, ωστόσο, δε στάθηκαν αρκετές στην Τότεναμ για να αποφύγει την ήττα από την Σάντερλαντ.

Ζαν Φρανσουά Ζιλέ (Άντερλεχτ – Μέχελεν 1-1)
Ο νυν τερματοφύλακας της Σταντάρ Λιέγης υπερασπίστηκε την περσινή σεζόν την εστία της Μέχελεν, ως δανεικός από την Κατάνια. Το best of της παρουσίας του στην βελγική ομάδα δεν ήταν άλλο από τον αγώνα κόντρα στην Άντερλεχτ, στις 4/10/2015. Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία πέναλτι απέκρουσε. «Θύματά» του ήταν οι Πρατ, Οκάκα και Τίλεμανς. Κι αφού οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν με τίποτα να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα από το σημείο του πέναλτι, η Μέχελεν τους τιμώρησε στις καθυστερήσεις, παίρνοντας το βαθμό της ισοπαλίας.

Κάμι Μπελ (Ντανφέρμλιν – Νταντί Γιουν. 1-3)
Ποδοσφαιριστής της Ρέιντζερς μέχρι την περσινή σεζόν ο 30χρονος Σκωτσέζος τερματοφύλακας, πήγε φέτος το καλοκαίρι στην Νταντί Γιουνάιτεντ, φροντίζοντας με το «καλημέρα» να δείξει τις ικανότητές του. Στο εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στην Ντανφέρμλιν, για την 5η αγωνιστική της Τσάμπιονσιπ, ο Κάμι Μπελ απέκρουσε τρεις εκτελέσεις πέναλτι των γηπεδούχων. Ρέιλι, Κλαρκ και ΜακΜάλαν δεν κατάφεραν διαδοχικά να τον νικήσουν από το έντεκα βήματα, μέσα στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης.

Κάρλος Αρίας (Ουνιβερσιτάριο – Οριέντε Πετρολέρο 1-1)
Ο Βολιβιανός πρώην διεθνής τερματοφύλακας μπορεί να ανήκει στη λίστα αυτών που έχουν αποκρούσει τρία πέναλτι σε έναν και μόνο αγώνα, όμως, ταυτόχρονα, είναι και μία κατηγορία μόνος του. Γιατί πολύ απλά, ο Κάρλος Αρίας έπιασε τρία πέναλτι... σε ένα. Πως γίνεται αυτό; Έπειτα από συνεχείς υποδείξεις του διαιτητή (έδωσε δύο φορές επανάληψη, υποδεικνύοντας πως ο πορτιέρο μετακινήθηκε ισάριθμες φορές από τη γραμμή), μία εκτέλεση από τα έντεκα βήματα έγινε τρεις φορές! Και στις τρεις περιπτώσεις, όμως, ο Βολιβιανός είπε «όχι». Αυτό έγινε τον Οκτώβριο του 2012, στον αγώνα της Ουνιβερσιτάριο απέναντι στην Οριέντε Πετρολέρο (ομάδα του Αρίας), για το πρωτάθλημα Βολιβίας.

 

Τελευταία Νέα