Ο «εφιάλτης» του Ίκερ (vids)

Ο «εφιάλτης» του Ίκερ (vids)

bet365

Ο Ισλάμ Σλιμανί σκόραρε ξανά εναντίον του Κασίγιας και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμίζει όλα τα γκολ που έχει πετύχει ο Αλγερινός φορ απέναντι στον Ισπανό τερματοφύλακα.

Τα χρόνια που ο Ίκερ Κασίγιας ήταν ο... «Άγιος» της Ρεάλ Μαδρίτης και της εθνικής Ισπανίας, ο Σλιμανί ήταν ακόμη παιδί και ζούσε στο Αλγέρι. Τα χρόνια, όμως, πέρασαν, ο μικρός Ισλάμ μεγάλωσε και έγινε ποδοσφαιριστής. Ώσπου, το 2013 έκανε το μεγάλο άλμα, παίρνοντας μεταγραφή για την Σπόρτιγνκ Λισαβόνας. Δύο χρόνια αργότερα, ο Κασίγιας μετακόμιζε κι αυτός στην Πορτογαλία, για χάρη της Πόρτο. Έτσι, η περσινή σεζόν τους βρήκε αντιμέτωπους σε ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι της χώρας της Ιβηρικής Χερσονήσου, το Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Πόρτο.

Στις 25 Αυγούστου 2016, η κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ έφερνε αντιμέτωπη την Πόρτο του Κασίγιας με την πρωταθλήτρια Αγγλίας, Λέστερ, η οποία την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου αποκτούσε από την Σπόρτινγκ τον Σλιμανί. Η κόντρα των δυο τους ήταν και πάλι γεγονός. Θα βρίσκονταν αντιμέτωποι στις 27 Σεπτεμβρίου, στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι των «Αλεπούδων» στην ιστορία τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Αλγερινός ήταν αυτός που με το γκολ του έκρινε την αναμέτρηση, σκοράροντας για έβδομη φορά (σε εννέα παιχνίδια) στην καριέρα του απέναντι στους «Δράκους». Τα έξι από αυτά είναι απέναντι στον Κασίγιας, τον οποίο «πληγώνει» κάθε φορά που τον αντιμετωπίζει). Χθες, ήταν το έκτο γκολ κόντρα στον «Άγιο Ίκερ». Ας θυμηθούμε τα προηγούμενα πέντε, που έχουν σημειωθεί όλα μέσα στο 2016.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Πόρτο 2-0 (2/1/2016)
Η πρώτη φορά που ο Κασίγιας ένιωσε τη μανία του Σλιμανί ήταν για την 15η αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος, την περσινή σεζόν. Η πρώτη Πόρτο είχε διαφορά μόλις ενός βαθμού από τη δεύτερη Σπόρτινγκ, πριν το παιχνίδι στο Ζοσέ Αλβαλάδε. Ο Ισλάμ Σλιμανί ήταν αυτός που «καθάρισε», καθώς πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του, στο τελικό 2-0, που έφερε τα «Λιοντάρια» στην κορυφή της βαθμολογίας. (Τα γκολ στο 4:48 του βίντεο)

Πόρτο – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-3 (30/4/2016)
Τα δεδομένα στην κορυφή του πορτογαλικού πρωταθλήματος είχαν αλλάξει μέχρι τα ντέρμπι της 32ης αγωνιστικής στο Ντραγκάο, όχι όμως και η σχέση του Σλιμανί απέναντι στην Πόρτο. Η Μπενφίκα ήταν πλέον πρώτη με διαφορά δύο βαθμών από τη δεύτερη Σπόρτινγκ, ενώ η Πόρτο είχε μείνει αρκετά πίσω. Ξανά ο Σλιμανί πετυχαίνει δύο γκολ κόντρα στον Ίκερ Κασίγιας και εξελίσσεται στο μεγάλο πρωταγωνιστή της νίκης της ομάδας του με 3-1.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Πόρτο 2-1 (28/8/2016)
Τη φετινή σεζόν ο Σλιμανί δε σκόραρε απέναντι στον Ίκερ Κασίγιας μόνο με τη φανέλα της Λέστερ, αλλά είχε προλάβει να το κάνει και ως ποδοσφαιριστής της Σπόρτινγκ. Τρεις μέρες πριν αποχωρήσει για την Αγγλία, ο Αλγερινός ήταν ξανά ο πρωταγωνιστής στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Πέτυχε ένα γκολ απέναντι στον Κασίγιας, αποχαιρετώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κοινό του Ζοσέ Αλβαλάδε, στη νίκη της Σπόρτινγκ με 2-1.

Υ.Γ. Χαρακτηριστική ήταν η φωτογραφία που έγινε viral στο διαδίκτυο, με την «αντίδραση» του Κασίγιας, όταν ο Σλιμανί έφυγε από την Σπόρτινγκ και πήγε στην Λέστερ.

 

Τελευταία Νέα