500 μέρες χωρίς εκτός έδρας νίκη

500 μέρες χωρίς εκτός έδρας νίκη

Gazzetta team
500 μέρες χωρίς εκτός έδρας νίκη

bet365

Το FourFourTwo του Gazzetta γράφει για την Σεβίλλη, η οποία έχει να νικήσει εκτός Sanchez Pizjuan από τον Μάιο του 2015.

Αν και το βράδυ του Σαββάτου ισοφάρισε στον αγώνα του Nuevo San Mames την Αθλέτικ Μπιλμπάο με το γκολ του Σαμίρ Νασρί, η Σεβίλλη δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή και επιβληθεί της αντιπάλου της σε μια τόσο δύσκολη έδρα. Μετά την ήττα με 3-1 στην Χώρα των Βάσκων το σερί έγινε ακόμα μεγαλύτερο, αφού οι Ανδαλουσιάνοι πλέον έφτασαν τους 22 αγώνες χωρίς νίκη μακριά από την έδρα τους, ένα ρεκόρ που δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να έχουν και έχει φτάσει τις 490 μέρες από εκείνο το Σαββατοκύριακό της σεζόν 2014-15.

Η πιο... πρόσφατη νίκη των Σεβιγιάνων μακριά από το Sanchez Pizjuan σημειώθηκε στις 23 Μαΐου του 2015 και δεν ήταν καν εκτός Ανδαλουσίας, αφού ήρθε στο τοπικό ντέρμπι με την Μάλαγα στο La Rosaleda. Τότε, με γκολ των Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες, Εβερ Μπανέγα και Αλέις Βιδάλ, η Σεβίλλη που είχε στον πάγκο του Ουνάι Εμερι, επικράτησε με 2-3. Ο Βάσκος προπονητής, ο οποίος ύστερα από 3 χρόνια στην Σεβίλλη και ισάριθμες κατακτήσεις του Europa League, από το καλοκαίρι βρίσκεται στην Παρί Σεν Ζερμέν, κάθε άλλο παρά καλή συγκομιδή είχε.

Από τα 19 εκτός έδρας ματς στην La Liga δεν κατάφερε σε κανένα να πανηγυρίσει νίκη και είχε απολογισμό μόλις 3 ισοπαλίες και 3 βαθμούς. Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτές οι 3 ισοπαλίες σημειώθηκαν στα 4 πρώτα παιχνίδια εκτός, με Μάλαγα (0-0), Λεβάντε (1-1) και Εϊμπαρ (1-1) και στα επόμενα 15 ήρθαν ισάριθμες ήττες. Και αφού έφυγε πάντως ο Εμερι, ο αντικαταστάτης του συνέχισε την... παράδοση. Ο πρώην προπονητής της Εθνικής Χιλής, Χόρχε Σαμπάολι, μετράει 3 αποτυχίες για διπλό σε 3 αγώνες αφού πριν την ήττα με 3-1 από την Αθλέτικ Μπιλμπάο είχε ισοπαλίες με Βιγιαρεάλ (0-0) και Εϊμπαρ (1-1).

Και δυστυχώς για την Σεβίλλη, θα πιάσει θέλει-δεν θέλει το milestone των 500 ημερών χωρίς να πετύχει εκτός έδρας νίκη, αφού το επόμενο away παιχνίδι της είναι προγραμματισμένο για τις 15 Οκτωβρίου. Η επόμενη αγωνιστική την φέρνει εντός με την Αλαβές και στη συνέχεια υπάρχει διακοπή στα πρωταθλήματα για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων, κάτι που σημαίνει ότι οι 500 μέρες από εκείνη τη... μυθική νίκη θα ξεπεραστούν δεδομένα...

 

Τελευταία Νέα