Ένας vs έντεκα σημειώσατε... 1 (vids)

Ένας vs έντεκα σημειώσατε... 1 (vids)

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται σημαντικούς αγώνες του πρόσφατου παρελθόντος, που ένας ποδοσφαιριστής κέρδισε σχεδόν μόνος του την αντίπαλη ομάδα.

Πριν 30, 40 ή 50 χρόνια ένας ποδοσφαιριστής μπορούσε να πάρει την μπάλα πίσω από το κέντρο, να περάσει όλη την αντίπαλη άμυνα και να σκοράρει. Όπως έκανε ουκ ολίγες φορές ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Σήμερα, το ποδόσφαιρο είναι εντελώς διαφορετικό, καθώς τα συστήματα, οι τακτικές, η αλληλοκάλυψη και τα αθλητικά προσόντα της πλειοψηφίας των παικτών καθιστούν γκολ τύπου «Ντιεγκίτο», κάτι το εξαιρετικά σπάνιο. Ο κανόνας λέει πως στη σημερινή εποχή η ομάδα είναι αυτή που παίρνει τις νίκες και όχι ένας παίκτης μόνος του (δείτε τον Μέσι με την Μπαρτσελόνα και την εθνική Αργεντινής). Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις, ακόμα και σήμερα, που το ταλέντο και η εκτελεστική δεινότητα του ενός υπερίσχυσαν των αντίπαλων έντεκα.

Λεβαντόφσκι vs Ρεάλ Μαδρίτης
Ακόμη και σήμερα ο Ζοσέ Μουρίνιο πρέπει να βλέπει «εφιάλτες» από εκείνον τον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, το 2013. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι κέρδισε μόνος του την Ρεάλ Μαδρίτης, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ, στο 4-1 της Ντόρτμουντ επί της «βασίλισσας». Ένα σκορ που δεν ανατράπηκε στον επαναληπτικό του Μπερναμπέου, με την Μπορούσια να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης, χάρις στο «καρέ» του Πολωνού από το πρώτο ματς.

Μέσι vs Άρσεναλ
Προημιτελικός Τσάμπιονς Λιγκ για τη σεζόν 2009-10, με το πρώτο παιχνίδι στο Λονδίνο να έχει λήξει ισόπαλο 2-2. Στον επαναληπτικό, η Άρσεναλ «παγώνει» το Καμπ Νου, με το γκολ του Νίκλας Μπέντνερ, ώσπου αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του ο σούπερ-Λίο. Με τέσσερα δικά του τέρματα, η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 4-1 και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Εκείνο το βράδυ, ήταν η πρώτη φορά που ο Μέσι πετύχαινε χατ-τρικ (για την ακρίβεια «καρέ») σε παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ.

Ρεάλ Μαδρίτης vs Ροναλντίνιο
Είναι κάτι που στην Ελλάδα δε θα το δούμε ποτέ (ας μη γελιόμαστε). Μετά το χειροκρότημα στον Ντιέγκο Μαραντόνα το 1983, το κοινό της Ρεάλ Μαδρίτης αποθέωσε έναν ακόμη ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα, 22 χρόνια μετά. Ο λόγος για τον Ροναλντίνιο, ο οποίος έκανε «μαγικά» στον αγωνιστικό χώρο του Μπερναμπέου, οδηγώντας τους Καταλανούς σε ένα άνετο 0-3. Αν και δεν πέτυχε και τα τρία γκολ, αλλά τα δύο, ο Βραζιλιάνος είδε τους φίλους της «βασίλισσας» να σηκώνονται από τις θέσεις τους και να τον χειροκροτούν για την απίστευτη ποδοσφαιρική παράσταση, που μόλις είχε προσφέρει.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ vs Ρονάλντο
Δεν πρόκειται για τον Πορτογάλο, αλλά για το «φαινόμενο». Στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, για τη σεζόν 2002-03, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε επικρατήσει της Γιουνάιτεντ στο πρώτο ματς στο Μπερναμπέου με 3-1 και πήγαινε στο Ολντ Τράφορντ για να υπερασπιστεί το προβάδισμα δύο τερμάτων. Τελικά, δέχθηκε τέσσερα γκολ από τους «μπέμπηδες», όμως αυτή ήταν που πήρε την πρόκριση. Ο Ρονάλντο έδωσε το δικό του σόου στον αγωνιστικό χώρο, πετυχαίνοντας χατ-τρικ και «σκοτώνοντας» τους γηπεδούχους. Ο Βραζιλιάνος έδωσε τρεις φορές προβάδισμα στους Μαδριλένους και παρά το γεγονός πως το τελικό αποτέλεσμα ήταν 4-3 υπέρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ρεάλ ήταν αυτή που πανηγύρισε.

Αγουέρο vs Μπάγερν
Τη σημερινή εποχή, ο Πεπ Γκουαρντιόλα μπορεί να κοιμάται ήσυχος, καθώς βρίσκεται στο ίδιο στρατόπεδο με τον Αργεντινό επιθετικό. Πριν από δύο χρόνια, όμως, η Μάντσεστερ Σίτι έπαιζε τη «ζωή» της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Μπάγερν και ο Αγουέρο ήταν αυτός που την κράτησε όρθια. Μετά το πρώτο γκολ του με πέναλτι, οι Βαυαροί έφτασαν στην ανατροπή, χάρις στα γκολ των Τσάμπι Αλόνσο και Λεβαντόφσκι. Ο Αργεντινός, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και με δύο γκολ στο φινάλε της αναμέτρησης έφτασε στο χατ-τρικ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2 υπέρ της Σίτι, που την κράτησε ζωντανή στην υπόθεση-πρόκριση στους «16».

Υ.Γ. Στο θέμα περιλαμβάνονται μόνο παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ και ένα clasico, που είναι κάτι παραπάνω από... Τσάμπιονς Λιγκ. Όχι άλλοι αγώνες εγχώριων πρωταθλημάτων, που ένας παίκτης έκρινε σχεδόν μόνος του το αποτέλεσμα.

 

Τελευταία Νέα