Ο χορός των φαντασμάτων

Ο χορός των φαντασμάτων

Gazzetta team
Ο χορός των φαντασμάτων

bet365

Ο Μάριο Γκέτσε επέστρεψε στα γκολ με την Ντόρτμουντ και το FourFourTwo του gazzetta.gr γράφει για τον 24χρονο μέσο.

Ήταν το πρώτο του γκολ με την Ντόρμτουντ μετά από 1.250 ημέρες. Ο Μάριο Γκέτσε είχε κάθε λόγο να είναι και πάλι ευτυχισμένος. Ο Γερμανός μέσος δείχνει ότι έχει βρει τρόπο να συμφιλιωθεί με το παρελθόν και το χαμόγελό του ήταν ο δικός του τρόπος να πει ότι βρίσκεται ξανά εκεί που θέλει.

Τα τρία χρόνια στο Μόναχο πήγαν πίσω την καριέρα του και βρίσκεται σε αναζήτηση της χαμένης του εμπιστοσύνης. Το γκολ στη Βαρσοβία και μάλιστα με κεφαλιά είναι το πρώτο βήμα. . «Όχι, ήταν γκολ για την ομάδα. Αυτό είναι το σημαντικό», απάντησε σε ερώτηση για το τέρμα του ήταν η δική του απάντηση στην κριτική στην κάμερα του ZDF.

«Δεν είδα ούτε ένα σπριντ. Δεν είδα τίποτα. Πάντα μου δίνει την αίσθηση ότι απλά δεν τον νοιάζει», είχε πει Λέμαν λίγες ημέρες νωρίτερα μετά τα ματς της εθνικής στο RTL. «Όλοι πρέπει να δείξουμε υπομονή και πίστη. Στο τέλος όλα θα γίνουν», ήταν η απάντηση του Τούχελ, που με κάθε ευκαιρία προστατεύει τον παίκτη του.

Η επανεμφάνιση του Γκέτσε ήρθε στην ήττα από την Λειψία (0-1). Η ταχύτητά του μετρήθηκε μόλις στο 27,1 χλμ/ώρα, που ήταν η χαμηλότερη στον αγωνιστικό χώρο. «Κάποιες φορές θα πρέπει να μπαίνουν όρια στην κριτική και στη συχνότητά της», ήταν ξανά το σχόλιο του Τούχελ μετά το παιχνίδι. Από την πρώτη στιγμή είχε γίνει κατανοητό ότι θα παίζει στον άξονα και όλοι είδαν τον προφανή λόγο.

Τώρα, στο παιχνίδι με την Λέγκια πέρα από το γκολ, ο Γκέτσε έδειξε και κάποια στοιχεία του παλιού καλού του εαυτού. Ήταν οι στιγμές που χόρευε με την μπάλα και οι αντίπαλοι ακολουθούσαν στον δικό του ρυθμό. Κάποια δευτερόλεπτα της δικής του μαγείας σε έναν χορό, σε κάτι που έμοιαζε με χορό των φαντασμάτων. «Ήμασταν καλύτεροι από το πρώτο λεπτό. Έπρεπε να δείξουμε σημάδια βελτίωσης μετά την ήττα από την Λειψία», τόνισε μετά την μεγαλύτερη νίκη της Ντόρτμουντ εκτός έδρας στο Champions League.

Η συνεργασία του με τον Γκερέιρο ήταν εκπληκτική. «Είναι σε καλό δρόμο. Χρειάζεται και άλλο χρόνο, προκειμένου να φτάσει το επίπεδο φυσικής κατάστασης», θα πει ο τεχνικός διευθυντής Μίχαελ Τσορκ, καθώς ο 24χρονος δεν αντέχει σε καμία

«Δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι», έλεγε πριν λίγες ημέρες ο Γκέτσε. Τον νοιάζει μόνο τι θα πει ο Τούχελ. Και καλά κάνει. Με κάθε ευκαιρία ο τελευταίος θα μιλάει για υπομονή, καθώς λίγες μέρες δεν μπορούν να αναιρέσουν αυτό που συνέβη μέσα σε τρία χρόνια. Και όποιος την δείξει, πιθανότατα θα ανταμειφθεί.

 

Τελευταία Νέα