Το ταξίδι για το Κόσοβο αρχίζει...

Το ταξίδι για το Κόσοβο αρχίζει...

bet365

Το ταξίδι αρχίζει για το Κόσοβο και η Ευρώπη υποδέχεται το νέο της μέλος! Βέβαια, κάθε αρχή και δύσκολη, με τη FIFA να πέφτει σε... παγίδα.

Το ταξίδι για τα γήπεδα της Ρωσίας άρχισε και η Ευρώπη μπήκε με τη σειρά της στο μαραθώνιο! Σε αυτόν θα βρίσκεται κι ένα 55ο μέλος, το Κοσσυφοπέδιο! Το Κόσοβο διαθέτει ποδοσφαιριστές με παραστάσεις σε πρωταθλήματα όπως της Γερμανίας, της Σουηδίας, της Ελβετίας και της Τουρκίας. Στο προπονητικό επιτελείο ξεχωρίζει ο εξαιρετικός, Αλμπερτ Μπουνιάκι με ρίζες από τη Σουηδία όπως και ο βοηθός του, Τορντ Γκριπ που έχει πάρει μέρος σε Μουντιάλ έχοντας δουλέψει στις Εθνικές Νορβηγίας, Ακτής Ελεφαντοστού, Αγγλίας και Μεξικού. Πρώτος σταθμός η Φινλανδία και στο μικρό σπίτι της Ιντερ Τούρκου, λίγα μίλια από τη Βαλτική Θάλασσα θα διεξαχθεί ένας από τους σημαντικότερους αγώνες στη σύγχρονη ιστορία των Βαλκανίων! Είναι η αρχή της εκστρατείας για ένα μεγάλο ταξίδι, αλλά για τους Κοσσοβάρους είναι και το αποκορύφωμα ετών σκληρής δουλειάς, προσπαθώντας να χτίσουν ομάδα και Ομοσπονδία από το μηδέν.

Χαρακτηρίζεται ως μια από τις σημαντικότερες ιστορίες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου της τελευταίας δεκαετίας. Το Κοσσυφοπέδιο κατάφερε να δημιουργήσει μια ομάδα από παίκτες που θέλησαν να επιστρέψουν στη γενέτειρά τους και να φορέσουν τα μπλε! Βέβαια, η επιθυμία των παικτών έβαλε δύσκολα στη FIFA, αφού καλείται να αποφασίσει ποιοι παίκτες θα είναι σε θέση να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Οι Κοσσοβάροι θέλουν να επιστρέψουν... πίσω στο μαντρί, αλλά μερικές ώρες πριν τη σέντρα με τη Φινλανδία η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει στον... πάγο έξι παίκτες! Ο πανέξυπνος κόουτς, Αλμπερτ Μπουνιάκι εκμεταλλεύθηκε τα όσα γίνονται, δεν άγχωσε τους ποδοσφαιριστές του και τους πήγε στη λίμνη για… κωπηλασία. Τους χώρισε σε δυο ομάδες, αυτοί της λίστας τραβούσαν κουπί και το... κλειστό κλαμπ των έξι αρκέστηκε σε ηθική υποστήριξη. Αλλωστε, μόλις επτά ώρες πριν τη σέντρα θα ενημερωθεί η Ομοσπονδία αν μπορεί να υπολογίζει σε αυτούς τους παίκτες.

kosovo-2.jpg

Η κατάσταση είναι τραγική και η FIFA έπεσε στην παγίδα. Ολα αυτά έπρεπε να είχαν προβλεφθεί τον Μάιο, όταν και το Κοσσυφοπέδιο έγινε δεκτό! Σαμίρ Ουικάνι, Αλμπαν Μεχα, Χέρολιντ Σάλα, Μίλοντ Ράσικα, Αμίρ Ραχμάνι και Βαλόν Μπερίσα είναι στην... παγωμένη λίστα. Από αυτή, οι πρώτοι πέντε έχουν αγωνιστεί ήδη με την Αλβανία. Αν η FIFA δικαιώσει τους Κοσσοβάρους, τότε θα ανοίξει ο ασκός, κάτι για το οποίο ανησυχούν ήδη αρκετές χώρες. Ο Γκρανιτ Σάκα τόνισε μεσοβδόμαδα πως θα ήθελε να παίξει για το Κοσσυφοπέδιο, όπως και οι Σακίρι, Μπεχράμι. Μάλιστα, οι Ελβετοί φέρεται να μπλόκαραν τις προσπάθειες της χώρας για ποδοσφαιρική αναγνώριση, ενώ εξέφρασαν και την οργή τους για την προσπάθεια «αρπαγής» των παικτών.

Στο Τούρκου και στο στάδιο «Veritas» το Κόσσοβο θα έχει 5000 οπαδούς που θα κερδίσουν τη μάχη της εξέδρας. Αραγε πως θα αισθανθεί ο Περπαρίμ Χετεμάι, ο οποίος είναι γεννημένος στο Κόσσοβο; Ισως να επιλέξει να αγωνιστεί στο μέλλον στην ομάδα του Μπουνιάκι.

 

Τελευταία Νέα