Η Μπαρτσελόνα κρατάει τα παιδιά της

Η Μπαρτσελόνα κρατάει τα παιδιά της

Γιώργος Καραμάνος
Η Μπαρτσελόνα κρατάει τα παιδιά της

bet365

Αυτή τη φορά οι Μπλαουγκράνα... κλείδωσαν στη «Μασία» τα ταλέντα τους, κρατώντας μακριά τους Αγγλους μνηστήρες, ενώ το Brexit διαασφαλίζει και το μέλλον των πιτσιρικάδων Καταλανών.

Οι Ισπανοί την αποκαλούν «Cadete». Πρόκειται για την ηλικιακή ομάδα των 15-16 ετών. Εκεί και στην προηγούμενη, στην «Infantil», ήταν που είχε τη μεγάλη διαρροή η Μπαρτσελόνα. Αυτή τη φορά όμως κατάφερε να κρατήσει όλα τα καλά αστεράκια της στη «Μασία» και δεν της έφυγε κανένα. Το θέμα βρισκόταν ανέκαθεν στην Αγγλία. Εκείνοι ήταν που προσπαθούσαν να ψαρέψουν από τις δικές της ακαδημίες.

Και μάλιστα το έκαναν με τα μικρά παιδιά, που δεν κόστιζαν τίποτα. Από το Νησί τους προσέφεραν τον ουρανό με τ' άστρα και οι γονείς αποφάσιζαν να κάνουν τη μετακόμιση. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από τον Ζεράρ Πικέ (Μαν. Γιουνάιτεντ), τον Σεσκ Φάμπρεαγς και τον Εκτορ Μπεγιερίν, με τον Αρσέν Βενγκέρ να τους εκτινάσσει στην Αρσεναλ, δεν μπορεί να υπάρξει. Υπήρξαν βέβαια και άλλοι, πολλοί που δεν βγήκαν και χάθηκαν, δίχως να κάνουν τη μεγάλη καριέρα.


Ο Σέρχιο Γκόμεθ

Αυτό το καλοκαίρι όμως οι Καταλανοί κράτησαν καλά τα στεγανά στα αγωνιστικά σπάργανα τους. Πρόκειται μάλιστα για τρεις συγκεκριμένες περιπτώσεις πιτσιρικάδων, οι οποίοι και με την πίεση της Μπάρτσα, αποφάσισαν να αγνοήσουν τις Σειρήνες από την Premier League και να παλέψουν μέχρι τέλους, μήπως και αγγίξουν το όνειρο τους. Αυτό φυσικά δεν είναι άλλο από το να παίξουν κάποια στιγμή με τους μεγάλους του club.


Ο Χάντρο Ορεγιάνα

Νο1 στόχος και ειδικά για Γιουνάιτεντ, Σίτι και Αρσεναλ που εμφανίστηκαν με γερές προτάσεις, ήταν ο Σέρχιο Γκόμεθ. Γεννημένος το 2000, θεωρείται ο πιο ταλαντούχος της «Μασία». Εχει το στιλ του Αντρές Ινιέστα και ο σύλλογος έσπευσε ήδη να του δώσει συμβόλαιο. Το ίδιο δόθηκε και στον Νο2 ταλαντούχο της γενιάς, τον Χάντρο Ορεγιάνα που επίσης έχει γεννηθεί το 2000. Και αυτός θεωρείται ότι έχει τα ίδια χαρακτηριστικά στο passing game που θυμίζουν τα μεγάλα αστέρια της μεσαίας γραμμής των Μπλαουγκράνα.


Ο Αμπέλ Ρουίθ

Από κοντά ακολούθησε ακόμα ένα σοβαρό ταλέντο. Ενα χρόνο πιο μεγάλος ο επιθετικός Αμπέλ Ρουίθ έχει κάτι που λείπει εδώ και χρόνια από την ομάδα, την κίνηση του φορ, αλά Λουίς Σουάρες. Οι τρεις τους πήραν προαγωγή για την μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία, την «Juvenil», ένα βήμα δηλαδή πριν περάσουν το πραγματικό ποδοσφαιρικό κατώφλι της Μπαρτσελόνα.

Το άλλο ευχάριστο για τους Καταλανούς είναι το ίδιο το Brexit. Η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση θα εμποδίσει την πρώιμη φυγή των ταλέντων. Αυτό έχει να κάνει με το ότι οι Βρετανοί πλέον δεν θα έχουν δικαίωμα να αποκτήσουν Ευρωπαίους ως Κοινοτικούς πριν εκείνοι γίνουν 18 ετών. Κατά συνέπεια η επόμενη φουρνιά των πιτσιρικάδων Πάμπλο Μορένο, Τσάβι Σιμόνς, Μαρκ Πελάθ, Αλεξ Ρίκο δεν κινδυνεύει άμεσα και η Μπάρτσα θα έχει στη διάθεση της όλον τον απαιτούμενο χρόνο να τους εκπαιδεύσει, να τους αξιολογήσει και εάν και εφόσον της κάνουν, να τους δώσει συμβόλαιο, καθώς μεγαλώνουν, για να διεκδικήσουν θέση στο μέλλον του club...

Follow me: @jorgkaraman

 

Τελευταία Νέα