Ο Αζάρ στα καλύτερά του

Ο Αζάρ στα καλύτερά του

Gazzetta team
Ο Αζάρ στα καλύτερά του

bet365

Ο Seb Stafford-Bloor βρέθηκε στις εξέδρες του Stamford Bridge και γράφει για όσα είδαμε στην αναμέτρηση της Τσέλσι με την Μπέρνλι.

Είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσεις αυτό που συνέβη στον Αζάρ πέρυσι. Ο Βέλγος ήταν καλύτερος παίκτης της σεζόν 2014-15 και ξαφνικά υπέστη καθίζηση. Φέτος, τα πράγματα δείχνουν να έχουν αλλάξει για τα καλά. Δείχνει να έχει μία φρεσκάδα μετά το Euro ήταν εκπληκτικός στα δεξιά στο ματς με την Μπέρνλι.

Μπορεί το 4-2-4 του Κόντε αρχικά να περιορίζει τον Βέλγο, όμως σε σχέση με το σύστημα του Μουρίνιο του δίνει μεγαλύτερη ελευθερία. Στο ημίχρονο εκτός από το γκολ, με το οποίο άνοιξε το σκορ, ο Αζάρ συμπλήρωσε 22 από τις 27 πάσες του στην επίθεση, 7 περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη. Μέχρι να βγει αλλαγή στο 82’ είχε φτάσει στις 38.

Ο Κόντε στη συνέντευξη τύπου μίλησε για τη σημασία της «ενότητας», της «οικογένειας». Και αυτό έχει μεγάλη σχέση με τον Αζάρ. Ο Βέλγος χρειάζεται τις κατάλληλες συνθήκες, για να κάνει τη διαφορά. Όλα δείχνουν ότι επανήλθε στο επίπεδο που γνωρίζαμε.

Ο Κόντε βοηθάει με το σύστημά του

Ο προπονητής της Τσέλσι δεν σταμάτησε και πάλι να χτυπιέται στον πάγκο, καθώς ήθελε από τους παίκτες του να ανοίγουν το παιχνίδι. Στο νέο σύστημα των μπλε όταν ένας από τους ακραίους συγκλίνει, κάποιος άλλος (όπως πχ ο Ντιέγκο Κόστα, ο Όσκαρ ή κάποιος μπακ) θα πρέπει να παίρνει τη θέση του.

Ίσως ένας πιο δύσκολος αντίπαλος να απαιτούσε διαφορετική αντιμετώπιση. Η Μπέρνλι αποφάσισε να αμυνθεί με τέσσερις και αυτό έδωσε χώρο στους παίκτες του Κόντε. Οι γηπεδούχοι τελείωσαν το παιχνίδι, έχοντας 190 πάσες στην επίθεση, οι 31 εκ των οποίων ήταν στην περιοχή, δείχνοντας τις ικανότητές τους.

Μάτιτς vs Φάμπρεγας

Ο Μάτιτς ήταν προσεκτική επιλογή. Στο σύστημα του Κόντε οι δύο μέσοι πρέπει να βοηθάνε περισσότερο αμυντικά και ο Μάτιτς στο ματς με την Μπέρνλι προσέφερε έξτρα βοήθεια. Απέναντι σε ομάδες που πιέζουν πολύ στο κέντρο, ο Σέρβος θα αποτελεί εξαιρετική επιλογή.

Έσπαγε την μπάλα στα άκρα, κάτι που η Τσέλσι αυτή τη στιγμή χρειάζεται πολύ. Πριν λίγες ημέρες ο Φάμπρεγας είχε αντικαταστήσει τον Μάτιτς στο ματς με την Γουότφορντ, δείχνοντας ότι υπάρχει εναλλακτική.

 

Τελευταία Νέα