Ο Ασένσιο βγάζει γλώσσα σε Ισκο και Χάμες (poll)

Γιώργος Καραμάνος Γιώργος Καραμάνος
Ο Ασένσιο βγάζει γλώσσα σε Ισκο και Χάμες (poll)

bet365

Ο Γιώργος Καραμάνος βλέπει τον πιτσιρικά της Ρεάλ να κάνει την ανατροπή και ν' αφήνει εκτός επετηρίδας και με το ένα πόδι εκτός ομάδας τους ανταγωνιστές του.

Ο Ισκο και ο Χάμες Ροδρίγκες όχι απλά θέλουν, αλλά σχεδόν απαιτούν να παίζουν και αυτό ισχύει περισσότερο για τον δεύτερο. Ο Κολομβιανός έχει πιέσει αρκετά μέσα από πλάγιες δηλώσεις, δημοσιεύματα και ατάκες του πατέρα και του μάνατζερ του. Αμφότεροι όμως φαίνεται πως εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός των βασικών πλάνων του Ζινεντίν Ζιντάν. Και ας είπε πριν από λίγες μέρες ο τεχνικός της Ρεάλ ότι: «Με πιάνει πονοκέφαλος όταν πρέπει να βγάλω 11άδα». Εντάξει, αυτό δεν τίθεται προς αμφισβήτηση. Εάν δεν σε πιάνει πονοκέφαλος για να στήσεις τη Βασίλισσα, με ποια θα σε έπιανε;

Ωστόσο, δεν παύουν αμφότεροι να θεωρούνται προς πώληση. Επισήμως όχι, αλλά off the record, ναι. Η όλη κατάσταση με τη θέση τους στην ομάδα περιπλέκεται από κάτι που κανείς εκ των δύο δεν περίμενε. Προφανώς ούτε και ο μέσος οπαδός των Μερένγκες, ούτε και ο Τύπος να μην πίστευε ότι ο Μάρκο Ασένσιο θα τύγχανε τέτοιας αποδοχής από τον προπονητή του και μάλιστα σε σημείο που στο ξεκίνημα της σεζόν να τον έχει στην επετηρίδα των βασικών πάνω από τους άλλους δύο.

Στα 20 του ο Ισπανός μεσοεπιθετικός καλείται να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες του σούπερ ταλέντου που τον συντροφεύουν και να κάνει τη μεγάλη καριέρα που ονειρεύεται. Προσδοκίες που γιγαντώθηκαν, όταν το καλοκαίρι του 2015 ψηφίστηκε ως κορυφαίος στο EURO U-19 που διοργανώθηκε στην Ελλάδα, οδηγώντας τους Ταύρους στην κατάκτηση του. Τότε η Ρεάλ πρόλαβε τη Μπαρτσελόνα και τον αγόρασε από τη Μαγιόρκα.

Ηδη λοιπόν ο Ζιντάν τον χρησιμοποιεί. Δεν ήταν απλά ένα καπρίτσιο της προετοιμασίας, για να δείξει το club ότι επενδύει σε γηγενείς. Βρέθηκε στο γήπεδο και στα 120 λεπτά στο Σούπερ Καπ Ευρώπης με τη Σεβίλλη. Για να φτάσουμε στο «Ανοέτα και στην σαββατιάτικη πρεμιέρα της La Liga κόντρα στη Σοσιεδάδ. Εκεί ο Ασένσιο εντυπωσίασε πραγματικά. Βρέθηκε στ' αριστερά να καλύπτει το κενό του Κριστιάνο Ρονάλντο και το έκανε ιδανικά, σημειώνοντας και γκολάρα. Θύμισε αμέσως δηλαδή τα περσινά κατορθώματα του με την Εσπανιόλ, όταν σε 34 ματς πρωταθλήματος έβαλε τέσσερα γκολ, αλλά κυρίως έκανε αυτό που λατρεύει περισσότερο: μοίρασε 13 ασίστ!

Κανονικά παίζει ως επιτελικός, αλλά δεν έχει πρόβλημα να βρεθεί ως εξτρέμ και να συγκλίνει, κάτι που θα κληθεί πολλές φορές να κάνει στη Ρεάλ. Η λογική ορίζει ότι με την επιστροφή των Κριστιάνο, Μπενζεμά, ο μικρός θα καθίσει στον πάγκο. Σε κάθε ευκαιρία, κάθε απουσία μπροστά όμως, εκείνον θα επιλέγει ο Ζιζού ή εκείνον θα σηκώνει για ζέσταμα ως αλλαγή. Το έχει ήδη δείξει. Ο Ασένσιο μετρά από το καλοκαίρι 332 αγωνιστικά λεπτά (184 σε επίσημα ματς), ενώ αντίστοιχα οι Ισκο (235 με 84 επίσημα) και Χάμες Ροδρίγκες (169 με 62 επίσημα) έπονται.

«Εχει ταλέντο, ποιότητα και είναι πολυσύνθετος», τον ευλόγησε κάποια στιγμή ο προπονητής του. Ολα λοιπόν συνηγορούν ότι ο μικρός πήγε στη Μαδρίτη για να μακροημερεύσει. Με δεδομένο και το ότι ο Λούκας Βάθκεθ θα έχει κι αυτός το χρόνο του, τότε είναι βέβαιο ότι ένας εκ των Ισκο, Χάμες θα πρέπει να πωληθεί. Θα είναι ασύμφορη πολυτέλεια, καθαρή σπατάλη να σκουπίζουν τον πάγκο τέτοιοι παικταράδες και να μην αποφέρουν κάποιο όφελος: αγωνιστικό ή οικονομικό. Πολλά βέβαια μπορούν ν' ανατραπούν, μιας και βρισκόμαστε στο ξεκίνημα, αλλά σε πρώτη φάση η επένδυση στον Μάρκο Ασένσιο του κόστους των 3,9 εκατ. ευρώ μοιάζει ιδανική...

ΥΓ.: Η πίστη στον μικρό και στον Αλβαρο Μοράτα είναι ό,τι πιο τέλειο θα μπορούσαν να κάνουν οι Μαδριλένοι και αυτό γουστάρει και το κοινό, που μπορεί να τρελαίνεται για μεταγραφές, αλλά ανέκαθεν θέλει τον Ισπανό του στην 11άδα!

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος