Τα καλοκαίρια του Αρσέν

Τα καλοκαίρια του Αρσέν

Gazzetta team
Τα καλοκαίρια του Αρσέν

bet365

Η Άρσεναλ ξεκίνησε και πάλι με ήττα στην Premier League, με τον Αρσέν Βενγκέρ να επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια λάθη.

Η σεζόν ξεκίνησε με τον συνηθισμένο τρόπο για την Άρσεναλ: με ήττα. Τρεις στις τέσσερις τελευταίες πρεμιέρες έχουν ξεκινήσει με τους κανονιέρηδες να αποχωρούν με σκυμμένο το κεφάλι, ενώ από το 2009 μέχρι σήμερα οι Λονδρέζοι έχουν μόλις μία νίκη στο πρώτο τους ματς για την Premier League.

Οι οπαδοί άντεξαν μέχρι το γκολ του Μανέ για το 1-4 της Λίβερπουλ. Κάποιοι αποφάσισαν να αφήσουν τις θέσεις τους και να προλάβουν την κίνηση, άλλοι είπαν να κάτσουν και να αποδοκιμάσουν κυρίως τον Βενγκέρ, ενώ κάποιοι άλλοι βρήκαν την ελπίδα στο γκολ του Τσάμπερλεϊν. Το θέμα είναι ότι στο τέλος, ακόμη και η Άρσεναλ το πάλεψε μέχρι το τέλος και μείωσε σε 3-4, έμειναν απογοητευμένοι. Ένα αίσθημα που κυριαρχεί κάθε Αύγουστο.

Η αλήθεια είναι ότι ο Αλσατός είχε δικαιολογίες, όμως το πρόβλημα ξανά το δημιούργησε ο ίδιος. Διότι το «γιατρικό» στους τραυματισμούς και στις απουσίες είναι η ενίσχυση. Και ο Βενγκέρ έχει περίπου 150 εκατ. λίρες στα ταμεία, τα οποία κανένας δεν έχει καταλάβει τι περιμένει να προκύψει, ώστε να αρχίσει να τα ξοδεύει. Ο Μερτζάκερ τραυματίστηκε, ενώ ο Γκάμπριελ έμεινε εκτός πριν λίγες μέρες.

Ο Μουστάφι σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του ατζέντη έχει συμφωνήσει με την Άρσεναλ, η οποία φαίνεται ότι διαπραγματεύεται για το αν θα δώσει 4-5 εκατ. ευρώ περισσότερα στην Βαλένθια ή όχι. Σε έκτακτες καταστάσεις, πρέπει να κάνεις την υπέρβαση. Ο Αλσατός, όμως, δεν αλλάζει. Το χειρότερο είναι ότι θα έπρεπε να προσέξει ακόμη περισσότερο φέτος, καθώς πιθανότατα θα είναι η τελευταία του χρονιά στον πάγκο. Τη στιγμή που οι υπόλοιποι ξοδεύουν όσα χρειαστεί, για να κλείσουν τις τρύπες τους, η Άρσεναλ έπαιξε στην πρεμιέρα απέναντι στην Λίβερπουλ του Κλοπ με τους Τσέιμπερς και Χόλντινγκ στο κέντρο της άμυνας.

Ο πρώτος είχε ξεκινήσει μόλις 2 φορές στους 12 τελευταίους μήνες, ενώ ο δεύτερος μπήκε κατευθείαν στα βαθιά. Και ήταν λογικό να βρίσκεται σε 3 από τα 4 γκολ των κόκκινων. Ο Βενγκέρ ακολούθησε την ίδια αποτυχημένη τακτική: αντί να έχει ένα γεμάτο ρόστερ, προτίμησε να εμπιστευθεί τα νιάτα. Οι δυο τους έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους, αλλά για αυτό το παιχνίδι και αρκετά ακόμη κατά τη διάρκεια της σεζόν δεν φτάνουν.

Ο Αλσατός είπε ότι δεν ήθελε να κόψει τις διακοπές των παικτών, που έφτασαν μέχρι τέλους στο EURO, καθώς αυτό θα οδηγούσε σε τραυματισμούς. Κανένας δεν πρόκειται να διαφωνήσει μαζί του ή να τον κατηγορήσει για αυτό, ακόμη και αν σε κάποιες περιπτώσεις συνάδελφοί του έκαναν το αντίθετο (όπως πχ ο Πιελ με τον Σοάρες στη Σαουθάμπτον). Άλλωστε, φάνηκε και από την περίπτωση του Ράμσεϊ, που όντως τραυματίστηκε.

Σε όλες τις περιπτώσεις, όμως, υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής: η έλλειψη βάθους, κάτι που ταλανίζει τους κανονιέρηδες εδώ και χρόνια. Ο Τσάκα, όμως, ήταν έτοιμος και ξεκίνησε από τον πάγκο. Αυτό ήταν ένα πρόβλημα που στην Άρσεναλ ήξεραν εδώ και μήνες και απλά είπαν να το αγνοήσουν.

Η προετοιμασία πήγε με τέτοιο τρόπο, που η ήττα στην πρεμιέρα είχε περισσότερες πιθανότητες από κάθε άλλο αποτέλεσμα. Ο Βενγκέρ δεν έκανε τίποτα για να το αποτρέψει, φέρνοντας αχρείαστη πίεση από την πρώτη αγωνιστική. Τώρα, απλά γεύεται τις συνέπειες της απραξίας του. Τα καλοκαίρια του Αλσατού πάντα κλείνουν με αποτυχία.

 

Τελευταία Νέα