Αμβούργο: Αλλαγή ελπίδας

Gazzetta team
Αμβούργο: Αλλαγή ελπίδας

bet365

Το FourFourTwo του gazzetta.gr γράφει για την αλλαγή μεταγραφικής πολιτικής στο Αμβούργο, που αποτελεί ελπίδα για το μέλλον.

Μετά από χρόνια το Αμβούργο δείχνει να κάνει περισσότερες σωστές κινήσεις από λάθη. Οι Δεινόσαυροι ολοκλήρωσαν την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία τους, με τον Φίλιπ Κόστιτς να υπογράφει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2021 και τη Στουτγκάρδη να βάζει στα ταμεία της 12,5+2,5 εκατ. ευρώ.

Η απόκτηση του Σέρβου είναι σημαντική για πολλούς λόγους. Είναι η πρώτη έπειτα από εκείνη του Φαν Ντερ Φάαρτ, που αποτελεί δήλωση προθέσεων, είναι μία μεγάλη νίκη επί της Βόλφσμπουργκ, που ήθελε τον παίκτη, ενώ συνδυάστηκε και με την μεταγραφή του Χαλίλοβιτς.

Μέσα σε λίγες ώρες το Αμβούργο απέκτησε δύο «hot» ονόματα νεαρών παικτών. «Δεν μου επιτρεπόταν να κάνω προπόνηση με την Στουτγκάρδη και έπρεπε να περιμένω την απόφαση της διοίκησης για την πρόταση. Ήθελα μόνο Αμβούργο, το οποίο θεωρώ το καλύτερο βήμα για την καριέρα μου», θα αποκαλύψει ο 22χρονος εξτρέμ.

Και όχι μόνο αυτό: μιλάμε για μεταγραφές, που θα βοηθήσουν εκεί που το Αμβούργο πονούσε περισσότερο. Στα γκολ. Ο Λαμπαντία κάνει πολλή δουλειά στην άμυνα και, πλέον, έχει τα όπλα να παίξει και στην επίθεση. Έξι μεταγραφές με ταλέντο, σε μικρή ηλικία και με όρεξη να πετύχουν όσα ονειρεύτηκαν.

Τέλος οι παλαίμαχοι, που δεν είχαν τίποτα να προσφέρουν. Η φιλοδοξία ανάμεσα στον σύλλογο και στους παίκτες του είναι, πλέον, κοινή. Από τις μεταγραφές, που ολοκληρώθηκαν, μεγαλύτερος σε ηλικία είναι ο γκολκίπερ Ματένια. Μόλις 24 ετών. Πριν λίγες εβδομάδες ο επενδυτής Κίνε (έχει και μετοχές του συλλόγου) είχε δώσει νέο δάνειο 25 εκατ. ευρώ για μεταγραφική ενίσχυση.

Ζήτησε, μάλιστα, από τον Ντίντι Μπάιερσντορφερ να συνεχίσει σε διπλό πόστο, καθώς εκτός από CEO θα έπρεπε να εκτελεί και χρέη τεχνικού διευθυντή μετά την απόλυση του Κνέμπελ, ο οποίος προσπάθησε να βάλει «χαλινάρι» στις φιλοδοξίες, ακολουθώντας τακτική πιο κοντά στην πραγματικότητα. Ο Κίνε είχε άλλη άποψη. Αυτή τη φορά, όμως, έδωσε το δάνειο, που θα ξεκινήσει να αποπληρώνεται μόνο με μία προϋπόθεση: την αύξηση των εσόδων μέσω των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Έτσι, αφαίρεσε μεγάλο μέρος της πίεσης, ειδικά από τη στιγμή που οι άλλες παραδοσιακές δυνάμεις δείχνουν να έχουν ενισχυθεί και ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ σκληρός. Ο Μπάιερσντορφερ μοιάζει με μία νέα βελτιωμένη έκδοση του εαυτού του. Δεν ξόδεψε τα χρήματα σε έτοιμους παίκτες. Κινήθηκε με ρίσκο, με κουράγιο, πιο θαρραλέα από ποτέ τα τελευταία χρόνια.

«Διαλέξαμε το σωστό μονοπάτι. Δεν μπορούμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Μπορούμε, όμως, να κάνουμε πολλά για την προοπτική του μέλλοντος», θα πει ο Γερμανός παράγοντας. Και όλα αυτά χωρίς βαρύγδουπες δηλώσεις, αθόρυβα. Κανένας δεν έχει διάθεση να το αλλάξει αυτό. Ο Λαμπαντία πριν από λίγες ημέρες έκλεισε τους παίκτες σε ένα Μοναστήρι (κοντά, φυσικά, σε προπονητικό κέντρο), ώστε να συνεχίσουν εκεί την προετοιμασία. «Πρέπει να διατηρήσουμε την ηρεμία μας», σχολίασε ο τεχνικός του Αμβούργου.

Όλοι στον σύλλογο γνωρίζουν το μεγαλύτερο ρίσκο της νέας τακτικής. Μπορεί και πάλι να εκτοξεύσει το χρέος πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ. Όμως όλοι ζουν για την ελπίδα. Στην πρώτη προπόνηση του Κόστιτς, περισσότεροι από 500 οπαδοί έδωσαν το παρών, για να πάρουν αυτόγραφα και να φωτογραφηθούν με τον Σέρβο.

Αν η ερχόμενη σεζόν, όμως, κριθεί επιτυχημένη, ακόμη και αν δεν έρθει η Ευρώπη (δεν είναι προϋπόθεση), τότε οι Δεινόσαυροι θα είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα, που θα πρέπει να περιλαμβάνει και αλλαγή στην τεχνική ηγεσία.

Ο Λαμπαντία είναι προπονητής του «τώρα» και στόχο έχει να φέρει τη σταθερότητα πριν την επόμενη μέρα. Ο Κίνε μπορεί να δίνει δάνεια και να χρηματοδοτεί μεταγραφές, όμως το αύριο εξασφαλίστηκε από τη δωρεά του Αλεξάντερ Ότο ύψους 10 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση του HSV-Campus, των νέων ακαδημιών που αναμένεται να ανοίξουν τις πύλες τους το 2017.

Φαίνεται ότι ο ένας συμπληρώνει τον άλλον περισσότερο από ποτέ. Όπως, πλέον, συμβαίνει με όλους στον σύλλογο. Και η αλήθεια είναι ότι μετά από πολύ καιρό, το μέλλον δείχνει να περιλαμβάνει καλύτερες μέρες.

 

Τελευταία Νέα