TOP-5: Οι πιο «ακριβοί» όλων των εποχών

TOP-5: Οι πιο «ακριβοί» όλων των εποχών

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τους πέντε ποδοσφαιριστές, που για χάρη τους έχουν ξοδευτεί συνολικά τα μεγαλύτερα ποσά για μεταγραφές.

Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι δύο κορυφαίοι ποδοσφαιριστές του πλανήτη αυτή τη στιγμή και ταυτόχρονα οι δύο πιο ακριβοπληρωμένοι, βάση των ετήσιων απολαβών τους από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, αντίστοιχα. Κι όμως, οι δύο σούπερ σταρ δε βρίσκονται στην κορυφή μιας άλλης λίστας, αυτής των πιο «ακριβών» παικτών. Αυτών, δηλαδή, που για χάρη τους έχουν ξοδευτεί συνολικά τα πιο μεγάλα ποσά για μεταγραφές.

Για παράδειγμα, ο Πορτογάλος κόστισε 94 εκατομμύρια ευρώ στην Ρεάλ Μαδρίτης για να τον αποκτήσει από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2009, ενώ έξι χρόνια νωρίτερα, οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν δώσει στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας 17,5 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή, το σύνολο των μεταγραφών στην καριέρα του CR7 ανέρχεται στο ποσό των 111,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Λιονέλ Μέσι, δε, δεν βρίσκεται καν στη λίστα, αφού είναι γέννημα-θρέμμα της «Μασία» και η Μπαρτσελόνα δεν ξόδεψε ούτε ένα ευρώ για να τον αποκτήσει. Ποιοι είναι, όμως, οι ΤΟΡ-5 ποδοσφαιριστές, που για χάρη τους έχουν ξοδευτεί ΣΥΝΟΛΙΚΑ τα περισσότερα χρήματα σε μεταγραφικά πάρε-δώσε; To FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει.

Άνχελ Ντι Μαρία
Το πρώτο μεγάλο βήμα στην καριέρα του το έκανε το 2007, όταν έφυγε από την Αργεντινή και την Ροζάριο Σεντράλ και πέρασε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, για χάρη της Μπενφίκα. 8 εκατομμύρια ευρώ είχαν δαπανήσει τότε οι «Αετοί της Λισαβόνας» για να τον κάνουν δικό τους, πριν τον πουλήσουν στην Ρεάλ Μαδρίτης το 2010, έναντι 33 εκατομμυρίων ευρώ. Στη «βασίλισσα», η ποδοσφαιρική αξία του Ντι Μαρία εκτοξεύθηκε, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να βγάζει το καλοκαίρι του 2014 από τα ταμεία της το ποσό των 75 εκατομμυρίων ευρώ για να τον κάνει κάτοικο Ολντ Τράφορντ. Στην Αγγλία, ο Αργεντινός άσος δεν προσαρμόστηκε ποτέ και ένα χρόνο μετά, η Παρί Σεν Ζερμέν έδωσε 63 εκατομμύρια ευρώ στους «κόκκινους διάβολους» για να τον αποκτήσει.
Σύνολο: 179 εκατομμύρια ευρώ

Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτελεί την όγδοη ομάδα στην καριέρα του Σουηδού επιθετικού και αν εξαιρέσει κανείς την πρώτη του ομάδα (Μάλμε), μόνο φέτος οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν έδωσαν χρήματα σε κάποιο σύλλογο για να τον αποκτήσουν, αφού ο Ζλάταν είχε μείνει ελεύθερος από την Παρί Σεν Ζερμέν. Το 2001 ο Άγιαξ έδωσε στην Μάλμε 7,8 εκατομμύρια ευρώ και στη συνέχεια τον πούλησε στην Γιουβέντους, έναντι 16 εκατομμυρίων ευρώ. Το 2006, η Ίντερ δαπάνησε 24,8 εκατομμύρια ευρώ για να τον πάει στο Μιλάνο, με τη μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα, τρία χρόνια μετά, να κοστίζει 69,5 εκατομμύρια ευρώ. Ένα χρόνο αργότερα, η Μίλαν έδωσε αρχικά στους «μπλαουγκράνα» 6 εκατομμύρια ευρώ για να τον πάρει δανεικό και στη συνέχεια άλλα 24 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της. Ο χορός εκατομμυρίων γύρω από τον Ιμπραϊμοβιτς ολοκληρώθηκε το 2012, όταν η Παρί Σεν Ζερμέν έδωσε στους «ροσονέρι» 24 εκατομμύρια ευρώ.
Σύνολο: 169,1 εκατομμύρια ευρώ

Γκονζάλο Ιγκουαϊν
Αν πριν από λίγες ημέρες η Γιουβέντους δεν «τίναζε την μπάνκα στον αέρα» για χάρη του, τότε ο Αργεντινός επιθετικός θα έβλεπε τη συγκεκριμένη λίστα ποδοσφαιριστών με... κιάλια. Από την πατρίδα του και την πρώτη του ομάδα, την Ρίβερ Πλέιτ, έφυγε το 2007 για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είχε δώσει τότε το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αποκτήσει. Μετά από έξι χρόνια παρουσίας στο Μπερναμπέου, η Νάπολι προσέφερε το 2013 στη «βασίλισσα» 39 εκατομμύρια ευρώ και έκανε δικό της τον Αργεντινό επιθετικό. Και πριν λίγα 24ωρα, η Γιουβέντους έκανε το μεγάλο «μπαμ», δίνοντας στους «παρτενοπέι» 90 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει «μπιανκονέρο» τον Γκονζάλο Ιγκουαϊν, πραγματοποιώντας την πιο ακριβή μεταγραφή, που έχει κάνει ποτέ ιταλικός σύλλογος.
Σύνολο: 141 εκατομμύρια ευρώ

Χουλκ
Οι πρώτες ποδοσφαιρικές «περιπλανήσεις» στην καριέρα του γίνονταν χωρίς κάποιο αντίτιμο, μια και ο Χουλκ πήγαινε δανεικός από τη μία ιαπωνική ομάδα στην άλλη. Το 2008, η Πόρτο έδωσε 19 εκατομμύρια ευρώ στην Τόκιο Βέρντι για να κάνει δικό της τον Βραζιλιάνο επιθετικό. Λάτρης των μεταγραφικών πάρε-δώσε η πορτογαλική ομάδα, «μοσχοπούλησε» το 2012 τον Χουλκ στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, έναντι 55 εκατομμυρίων ευρώ. Ώσπου, πριν από λίγες ημέρες το κινεζικό «τσουνάμι» παρέσυρε με τα εκατομμύρια του τον Βραζιλιάνο φορ. Η Σανγκάι SIPG έδωσε 55,8 εκατομμύρια ευρώ στην Ζενίτ και τον πρόσθεσε στη μηχανή της.
Σύνολο: 129,8 εκατομμύρια ευρώ

Χάμες Ροντρίγκες
Η πρώτη του μεταγραφή από την Ενβιγάδο στην Μπάνφιλντ το 2008 κόστισε μόλις 280 χιλιάδες ευρώ. Από’ κει, το 2010, ο Κολομβιανός μέσος πήρε μεταγραφή για την Πόρτο, έναντι 7,35 εκατομμυρίων ευρώ. Και φυσικά, λίγα χρόνια αργότερα, οι... εξπέρ στα μεταφραφικά deals «δράκοι» παραχώρησαν τον Χάμες Ροντρίγκες στην Μονακό για 45 εκατομμύρια ευρώ. Στο «πριγκιπάτο» έμεινε μόλις για μία σεζόν ο Κολομβιανός, αφού οι εξαιρετικές του εμφανίσεις στο Μουντιάλ της Βραζιλίας ώθησαν την Ρεάλ Μαδρίτης να δαπανήσει το ποσό των 75 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αποκτήσει. Με αυτές τις μεταγραφές, ο Χάμες βρίσκεται στην 5η θέση της λίστας, όμως αν η «βασίλισσα» τελικά αποφασίσει να τον πουλήσει, τότε είναι βέβαιο πως θα εκτοξευθεί στην 1η.
Σύνολο: 127,63 εκατομμύρια ευρώ

 

Τελευταία Νέα