Το δίλημμα του Σανέ

Gazzetta team
Το δίλημμα του Σανέ

bet365

Το FourFourTwo του gazzetta.gr γράφει για το δίλημμα, με το οποίο βρίσκονται αντιμέτωποι Λιρόι Σανέ και Σάλκε.

Σύμφωνα με την Bild η Μάντσεστερ Σίτι έχει ήδη συμφωνήσει για 4ετές συμβόλαιο με τον Λιρόι Σανέ και ο τεχνικός διευθυντής των βασιλικών μπλε, Κρίστιαν Χάιντελ ζήτησε από τον νεαρό άσο να πει στη Σάλκε τι θέλει να κάνει το συντομότερο δυνατό. «Αν ο Σανέ θέλει να φύγει, τότε θα αποφασίσουμε γρήγορα», τόνισε ο Γερμανός παράγοντας.

Το δίλημμα τόσο για την Σάλκε όσο και για τον Σανέ είναι μεγάλο. Διότι, αν πιστέψουμε στα ρεπορτάζ, οι πολίτες είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν 50-60 εκατ. ευρώ για τον παίκτη, που χαρακτηρίζεται ως το «μεγαλύτερο ταλέντο στην Γερμανία». Αν οι βασιλικοί μπλε αποφασίσουν να τον βγάλουν από την αγορά, τότε θα πρέπει να ζήσουν με το γεγονός ότι το καλοκαίρι του 2017 ενεργοποιείται η ρήτρα ύψους 37 εκατ. ευρώ στο συμβόλαιό του. Και χρήματα θα χάσουν και μπορεί να μπει στο παιχνίδι μέχρι και η Μπάγερν.

Για τον 20χρονο επιθετικό τα πράγματα είναι απλά. «Ο Σανέ δεν είναι ολοκληρωμένος παίκτης. Αν δεν παίζει, δεν πρόκειται να εξελιχθεί», τόνισε η μεγάλη δόξα της Σάλκε και ένας από τους μεγαλύτερους Γερμανούς επιθετικούς όλων των εποχών, Κλάους Φίσερ, στην WAZ. Πρέπει, λοιπόν, ο νεαρός επιθετικός να πάει σε μία ομάδα, στην οποία ναι μεν θα δουλέψει υπό τις οδηγίες του Γκουαρδιόλα, όμως θα έχει τόσα αστέρια μπροστά του; Ή θα πρέπει να μείνει για ακόμη μία σεζόν στη Σάλκε και να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο στο νέο πρότζεκτ;

Ο Μάρκους Βάιντσιρλ, νέος τεχνικός των βασιλικών μπλε, του μίλησε μόλις ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του. Θέλει να τον κρατήσει, όμως φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετά πειστικός. «Ο Λιρόι είναι κάποιος, με τον οποίον ο κόσμος μπορεί να ταυτιστεί», τόνισε ο Γερμανός τεχνικός. Δεν έχει άδικο. Το θέμα, όμως, είναι ότι είτε αυτό το καλοκαίρι είτε το επόμενο, θα τον χάσει. Και ο κόσμος το ξέρει, σε σημείο που όλοι να σέβονται την όποια απόφαση πάρει η Σάλκε. Οι βασιλικοί μπλε δεν είναι ακόμα το κορυφαίο brand name, που μπορεί να κρατήσει όλα τα διαμάντια του.

Ο Νόρμπερτ Έλγκερτ είναι ο προπονητής της U19 και ο άνθρωπος πίσω από την επιτυχία των ακαδημιών της Σάλκε. Και θεωρεί «ακραία» την πρόταση της Σίτι. Ο Γερμανός τεχνικός δεν είχε διστάσει να κάνει αλλαγή τον 20χρονο επιθετικό λίγους μήνες νωρίτερα, καθώς τακτικά δεν έκανε αυτά που ήθελε. Τώρα, γνωρίζει ότι ο πρώην παίκτης του βρίσκεται μπροστά σε ένα άλμα. Όχι μόνο αγωνιστικό, αλλά και ψυχολογικό.

Ο Χάιντελ καλείται να διαχειριστεί μία δύσκολη υπόθεση. Αλλά έχει βρεθεί σε χειρότερες καταστάσεις από το να χάσει απλά 13 εκατ. ευρώ και να κρατήσει για ακόμη μία χρονιά τον Σανέ στον Γκελζενκίρχεν. Χρειάστηκε να αντικαταστήσει τους Κλοπ και Τούχελ στον πάγκο της Μάιντς. Αυτή η υπόθεση δεν είναι καν «έκτακτης ανάγκης» για τις δικές του ικανότητες. Έχει ήδη αγοράσει τον Εμπολό και με τα χρήματα ενός παίκτη με τεράστιες προοπτικές, αλλά ο οποίος δεν είναι ακόα το βαρόμετρο της Σάλκε, μπορεί να κλείσει οποιαδήποτε τρύπα στο ρόστερ και να εξασφαλίσει σταθερότητα και πολύτιμους πόρους και για το μέλλον.

Η μεγάλη απόφαση και από τις δύο πλευρές θα πρέπει σύντομα να παρθεί. Αν ο Σανέ αποφασίσει να φύγει από τώρα, θα κουβαλάει για πάντα και μία ταμπέλα πάνω του: αυτήν της ακριβότερης μεταγραφής Γερμανού στην ιστορία. Ένα έξτρα ψυχολογικό βάρος για έναν παίκτη μόλις 20 ετών. Η Σάλκε θα πάρει αυτά τα χρήματα για έναν παίκτη, που έδειξε το ταλέντο του, όμως έχει πίσω του μόλις μία καλή σεζόν.

Η Σίτι από την άλλη αγοράζει «προοπτική». Έναν επιθετικό, που έχει ένστικτο και είναι τελείως απρόβλεπτος, κάτι που ο Γκουαρδιόλα εκτιμά ιδιαίτερα και δεν βρίσκεται τόσο εύκολα. Η συμφωνία οικονομικά είναι εξαιρετική για τη Σάλκε. Το μεγάλο ερώτημα είναι το εξής: για τους βασιλικούς μπλε, μία ομάδα ψυχολογίας είναι η καλύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή;

Όλα θα κριθούν από τον Σανέ και το αν νιώθει έτοιμος να κάνει το ταξίδι στην Αγγλία. Τέτοιου είδους διλήμματα σπάνια έχουν τη σωστή απάντηση. Αυτή τη φορά, όμως, στη Σάλκε υπάρχει η πεποίθηση ότι έχει βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος, που θα μπορεί να αντιμετωπίζει τα πάντα. Ο Κρίστιαν Χάιντελ αποτελεί τη μεγαλύτερη εγγύηση επιτυχίας. Με ή χωρίς τον Σανέ...

 

Τελευταία Νέα