Η Πορτογαλία εξαργύρωσε τον ρεαλισμό

Η Πορτογαλία εξαργύρωσε τον ρεαλισμό

Gazzetta team
Η Πορτογαλία εξαργύρωσε τον ρεαλισμό

bet365

Κανένας δεν την έβαζε στα μεγάλα φαβορί, όμως η Πορτογαλία κέρδισε τον σεβασμό μετά τον τίτλο στο Euro 2016.

Δεν ήταν όμορφη, όμως δεν χρειαζόταν να είναι. Η Πορτογαλία έδειξε πραγματισμό αντί να ευχαριστήσει αυτούς που ήθελαν να δουν θέαμα και τελικά αυτό ήταν αρκετό. Καμία ομάδα δεν μπόρεσε να τους νικήσει και η διάρκεια που παρουσίασαν τους έκανε να πάνε μέχρι το τέλος. Η Γαλλία αναμενόταν να κάνει επίδειξη ανωτερότητας σε έναν τελικό που έπαιζε εντός έδρας μετά τον εντυπωσιακό τελικό με την Γερμανία, όμως δεν τα κατάφερε κόντρα στην παρέα του Πέπε. Ο Μούσα Σισοκό ήταν ο καλύτερος παίκτης των Τρικολόρ. Η Πορτογαλία κατέκτησε το Euro 2016 πετυχαίνοντας ένα εκπληκτικό γκολ, το οποίο έβαλε ένας παίκτης που πέρυσι δεν κατάφερε να σκοράρει σε 15 αγώνες στην Premier League με την Σουόνσι. Ολα αυτά αφού ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφυγε οριστικά στο 24’ μετά τον τραυματισμό που του προκάλεσε το χτύπημα του Παγιέ.

Μέχρι εκείνο το σημείο η ομάδα του Φερνάντο Σάντος δεν είχε βρει ρυθμό και έβλεπε την Γαλλία να είναι καλύτερη, όμως η πρόωρη αποχώρηση του ηγέτη της, έκανε την υπόλοιπη ομάδα να κάνει περισσότερα χωρίς αυτόν. Τα κεφάλια των Ιβήρων δεν έπεσαν, ο Αντουάν Γκριζμάν έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ και οι παίκτες εκτέλεσαν με ακρίβεια το αποτελεσματικό σχέδιο του προπονητή τους. Οσον αφορά την Γαλλία, ο Πολ Πογκμπά, χρησιμοποιήθηκε πιο βαθιά στο κέντρο και δεν είχε την ευκαιρία να κάνει τη διαφορά. Ο Ντιμίτρι Παγιέ βγήκε πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα, ο Γκριζμάν δεν μπόρεσε να κάνει γκολ τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και ο Αντρέ-Πιέρ Ζινιάκ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Ρουί Πατρίσιο. Υστερα από αυτά, δεν είχε μείνει κάτι για τους Τρικολόρ.

Το Euro 2016 δεν είναι μια διοργάνωση την οποία θα θυμάται κάποιος έντονα στο μέλλον. Τα καλά παιχνίδια επισκιάστηκαν από τα άσχημα, ο μέσος όρος γκολ ήταν ο μικρότερος από το 1996 και το κατέκτησε μια ομάδα που τερμάτισε 3η στον όμιλο. Ομως υπάρχει κάτι το οποίο συχνά περνά απαρατήρητο για την Πορτογαλία και το πόσο αποτελεσματική είναι σε αυτά τα τουρνουά. Εφτασαν τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά σε 4 από τα 5 τελευταία Euro και πριν το καταστροφικό Mundial 2014, αποκλείστηκαν από την Ισπανιά το 2010 έχοντας τερματίσει στην 4άδα το 2006.

Οι οπαδοί της Πορτογαλίας συνειδητοποίησαν πριν από πολύ καιρό ότι δεν χρειάζεται να νικήσεις με όμορφο τρόπο. Αυτές οι μέρες πέρασαν όταν οι Ρουί Κόστα και Λουίς Φίγκο δεν μπορούσαν να βοηθήσουν πλέον την Εθνική.

Μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει το ότι οι οργανωμένες ομάδες κατακτούν τις μεγάλες διοργανώσεις, όμως σιγά σιγά αρχίζουμε να το συνειδητοποιούμε. «Θα ήταν ωραία να παίζαμε καλό ποδόσφαιρο, όμως δεν είναι πάντα ο τρόπος για να κατακτάς τίτλους» είπε ο Φερνάντο Σάντος μετά τη νίκη στην παράταση στους «16» σε βάρος της Κροατίας.

 

Τελευταία Νέα