Ιάνις, στα χνάρια του Μαραντόνα των Καρπαθίων!

Gazzetta team
Ιάνις, στα χνάρια του Μαραντόνα των Καρπαθίων!

bet365

O Γκεόργκι Χάτζι σε πελάγη ευτυχίας! Ο διάδοχός του, Ιάνις πήρε μεταγραφή στη Φιορεντίνα κι ανυπομονεί να τον δει να ακολουθεί τα βήματά του!

Το παρατσούκλι «Ο Μαραντόνα των Καρπαθίων» δεν το πήρε τυχαία... Εγωιστής, οξύθυμος, αλλά και με ένα τέλειο αριστερό πόδι, ο Χάτζι ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Στεάουα! Το σιδηρούν παραπέτασμα τον... κράτησε στη Ρουμανία μέχρι τα 25 του χρόνια! Επαιξε στη Ρεάλ, στη Μπαρτσελόνα, αλλά ποτέ δεν άνθισε... Μάλλον δεν ήταν ψάρι για μεγάλη λίμνη, αφού στη Γαλατά έκανε μοναδικά πράγματα και τη βοήθησε στην κατάκτηση του μοναδικού ευρωπαϊκού τροπαίου. Τεράστια προσωπικότητα, τρελές εμπνεύσεις, πανέξυπνος και με τη Ρουμανία του 1994 στην Αμερική απέδειξε πως ήταν ικανός για μεγάλα πράγματα! Συγκαταλέγεται στους κορυφαίους της Ευρώπης, έζησε το όνειρό του, όμως η μεγαλύτερή του επιθυμία είναι να δει τον διάδοχό του, τον Ιάνις να κάνει μια τεράστια καριέρα!

Το πρώτο βήμα έγινε το απόγευμα της 1ης Ιουλίου, αφού η Φιορεντίνα ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Ιάνις Χάτζι! Ο 17χρονος Ιάνις, έχει 36 εμφανίσεις με την Βιτορούλ Κονστάντα στη μεγάλη κατηγορία του ρουμανικού ποδοσφαίρου και στη χώρα περιμένουν να παίξει στην Εθνική ομάδα, όπως έκανε ο πατέρας του, Γκεόργκι. Παράλληλα, έχει ήδη πετύχει δύο γκολ με την Ρουμανία under-21. Αλλωστε, η συστατική επιστολή που είχε στα χέρια του ο μικρός ήταν εντυπωσιακή «Από την περσινή σεζόν που έκανε το ντεμπούτο του έχει κατάφερε να ωριμάσει .

Τώρα είναι 17 ετών, έχει αρκετό χρόνο να διανύσει ακόμα, αλλά πιστεύω πως είναι ο καλύτερος νέος παίκτης στη Ρουμανία. Είναι πανέτοιμος για το μεγάλο βήμα στην Ιταλία, αισθάνομαι σίγουρος πως μπορεί να κάνει το μεγάλο βήμα στη Φιορεντίνα. Aλλωστε, είναι καλύτερος απ' ότι ήμουν εγώ σε αυτή την ηλικία» τόνισε ο πατέρας του!

Ο Ιάνις γεννήθηκε στην Πόλη και οι πρώτες του εικόνες, με τον πατέρα του να λάμπει στη Γαλατά και να τη βοηθά να κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο! Στο πρόσωπό του οι συμπατριώτες του βλέπουν τον Γκεόργκι, ωστόσο ο μικρός στα 17 του είναι 8 εκατοστά πιο ψηλός, από ότι ήταν ο πατέρας του, πιο εκρηκτικός και πιο δυνατός! Δεξί εξτρέμ, που μπορεί να παίξει με ευκολία τόσο στην επίθεσή όσο και ως επιτελικός μέσος. Μπορεί να χρησιμοποιήσει το αριστερό, αλλά ακόμα το σουτ του δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό του πατέρα του!

Ωριμος, πειθαρχημένος με αντιδράσεις που δείχνουν πως είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα. Ο ίδιος αρνήθηκε αύξηση μισθού από τη Βιτορούλ, τονίζοντας πως μοναδικός του στόχος σε αυτή την ηλικία είναι να παίζει! Ποτέ δεν έκανε θέμα το άγριο... κράξιμο του γενικού γραμματέα της ομοσπονδίας της Ρουμανίας, όταν τον είχε διασύρει μπροστά στην υπόλοιπη ομάδα αποκαλώντας τον «Μηδενικό». Ο ίδιος μπορεί να υπερηφανεύεται πως ο πατέρας του δεν μεσολάβησε ποτέ για να μπει στην Εθνική ή να πάρει μεταγραφή στη Βιτορούλ.

Αλλωστε, ο μικρός του απαγόρευσε κάθε επαφή με τη διοίκηση του συλλόγου όταν συζητήθηκε το μέλλον του! «Τσακωνόμαστε συχνά και είναι κακό που είμαι τόσο νέος. Ωστόσο, ξέρω καλά πως κάνει τα πάντα για να φτάσω ψηλά. Εχω τόσα πολλά να μάθω από τον πατέρα μου. Τη δεδομένη στιγμή είμαι απλά ο γιος του Γκεόργκι Χάτζι».

Ο Ιάνις πάει στη Serie A και ο Γκίκα Ποπέσκου έστειλε... γράμμα στη Φιορεντίνα «Είναι ένας πολλά υποσχόμενος παίκτης. Εχει και τα δυο πόδια και η προοπτική είναι φανταστική. Χρειάζεται δουλειά, αλλά πιστέψτε με είναι τρομερά φιλόδοξος κι αυτό φαίνεται από τις σκληρές προπονήσεις. Δεν έχω δει παίκτη σε αυτή την ηλικία που να χτυπά εξαιρετικά τη μπάλα και με τα δυο πόδια! Κάναμε μαζί πολλές προπονήσεις, έχει αδυναμίες, δεν του αρέσει τόσο πολύ να τρέχει, αλλά το παλεύει αρκετά. Η σωματική του διάπλαση τον βοηθά, αν κάνει όλες αυτές τις θυσίες που απαιτούνται, είμαι σίγουρος πως θα πετύχει».

 

Τελευταία Νέα