Η Γερμανία προσπάθησε να αποκλειστεί...

Gazzetta team
Η Γερμανία προσπάθησε να αποκλειστεί...

bet365

Η Ιταλία του Αντόνιο Κόντε ήταν μαχητική, όμως όταν πηγαίνεις στα πέναλτι με την Γερμανία, υπάρχει μόνο ένα αποτέλεσμα. Γράφει η Harriet Drudge.

Η Ιταλία δεν είχε χάσει ποτέ από την Γερμανία σε μεγάλη διοργάνωση. Η Γερμανία δεν είχε χάσει ποτέ στα πέναλτι από το 1976. Οπότε όταν ο διαιτητής σφύριξε για τελευταία φορά ύστερα από 120 λεπτά αγώνα με το ματς στο 1-1 το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο. Αναπόφευκτα, η Γερμανία είναι η ομάδα που βρίσκεται στα ημιτελικά του Euro 2016 μετά τη ρώσικη ρουλέτα αν και προσπάθησε πολύ να αποκλειστεί σε μια από τις χειρότερες διαδικασίες πέναλτι που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Για πρώτη φορά μετά το 1982 Γερμανός παίκτης αστόχησε από τη βούλα του πέναλτι σε διαδικασία. Ο Τόμας Μίλερ ήταν εκείνος που απέτυχε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα ύστερα από 22 σερί εύστοχες εκτελέσεις των παικτών της Mannschaft.

Muller misses

Μετά το χαμένο πέναλτι του Μίλερ ακολούθησε ένα ακόμα, με τον Μεσούτ Οζίλ να ξεγελά τον Μπουφόν αλλά να στέλνει την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του. Εμοιαζε να είναι η βραδιά της Ιταλίας. Οι παίκτες του Κόντε, έχοντας την πάντα αξιόπιστη άμυνα της Γιουβέντους φαινόταν να έχουν στο πλευρό τους και την τύχη.

Τζάτζα και Πελέ δεν τα κατάφεραν για τους Azzurri και φτάσαμε στην πραγματική ρουλέτα. Ο Ματέο Νταρμιάν είδε τον Νόιερ να αποκρούει την εκτέλεσή του πριν ο Γιόνας Εκτορ της Κολονίας νικήσει τον Μπουφόν και γράψει το τελικό 6-5 στη διαδικασία και στείλει τους παγκόσμιους πρωταθλητές στα ημιτελικά.

Πολλή κουβέντα έγινε πριν το ματς για την απόφαση του Γιόακιμ Λεβ να προσαρμόσει το σύστημά του στο 3-5-2 του Κόντε βάζοντας πίσω Χέβεντες, Μπόατενγκ, Χούμελς. Ή θα ήταν μια κίνηση που θα του χάριζε το ματς ή που θα έδινε υπερβολικό σεβασμό στην Ιταλία. Το αποτελέσμα ήταν μια μάχη τακτικής, την οποία ο καθένας μπορεί να κρίνει με βάση το τι του αρέσει να βλέπει περισσότερο. Το 0-0 στο πρώτο μέρος ανάμεσα στις δύο κορυφαίες Εθνικές της Ευρώπης, άφησε λίγα πράγματα προς σχολιασμό. Αυτό που αξίζει περισσότερο να σημειωθεί είναι ότι ο Ματς Χούμελς έκανε τις πιο πολλές πάσες στο τρίτο του γηπέδου (9/12) στο πρώτο 45λεπτο αφού η Ιταλία κατάφερε να περιορίσει τους Τόνι Κροος και Μεσούτ Οζίλ.

Mats Hummels: 99/109 successful passes vs. Italy

Στο δεύτερο μέρος οι Γερμανοί είχαν κατοχή πιο ψηλά στο γήπεδο και πήραν το προβάδισμα χάρη σε γκολ του Οζίλ.

Αν και κανένας από τους δύο τερματοφύλακες δεν είχε πολλή δουλειά μέχρι να έρθει η ώρα των πέναλτι, το παιχνίδι των δύο ομάδων ξεκινούσε από πίσω και από τους Μπουφόν και Νόιερ. Οι επιθετικοί προσπαθούσαν να πιέσουν ψηλά και να κάνουν τη ζωή των δύο τερματοφυλάκων όσο το δυνατόν πιο δύσκολη.

Two greats: Buffon and Neuer

Και σίγουρα δεν θεωρούνται οι καλύτερη στη θέση τους τυχαία. Ο Νόιερ είχε 84% επιτυχημένες πάσες κάνοντας λάθος μόλις σε 7, ενώ από δική προσπάθεια ξεκίνησε το γκολ της Γερμανίας. Ο Μπουφόν είχε 34/40 μεταβιβάσεις και ποσοστό 85%.

Pass completion 'keepers: Buffon and Neuer passes

Πέντε από τους Γερμανούς που έπαιζαν κόντρα στην Ιταλία ήξεραν ότι αν δεχθούν κάρτα θα χάσουν τον ημιτελικό. Ο Ματς Χούμελς είδε κίτρινη και χάνει το ματς με Γαλλία/Ισλανδία. Ο πλέον άσος της Μπάγερν Μονάχου ήταν Νο1 στις πάσες με 99, όσες και ο Κροος, 2/2 επιτυχημένες ατομικές ενέργειες και έβαλε το πέναλτι στη διαδικασία. Η δημιουργικότητα και η εμπειρία του είναι πράγματα που θα λείψουν από την Γερμανία στον ημιτελικό.

Hummels suspended for semi

 

Τελευταία Νέα