Εποχή φιλοδοξίας στην Έβερτον

Εποχή φιλοδοξίας στην Έβερτον

Gazzetta team
Εποχή φιλοδοξίας στην Έβερτον

bet365

Τα τελευταία χρόνια η Έβερτον κινούταν στη μετριότητα, όμως φαίνεται ότι η ήρθε η ώρα να αλλάξει σελίδα. Γράφει ο Seb Stafford-Bloor.

Οι απόψεις των οπαδών έχουν πάντα ενδιαφέρον. Έτσι, η πλειοψηφία θεωρεί ότι το να αφήσεις τη Σαουθάμπτον για την Έβερτον είναι βήμα προς τα πίσω. Αφορά τον Κούμαν, που βρίσκεται σε συζητήσεις με τα ζαχαρωτά. Τα δύο χρόνια του Ολλανδού στον πάγκο των Αγίων τους βρήκαν να συνεχίζουν την εξέλιξή τους και μοιάζει δύσκολο να αφήσεις αυτή τη θέση.

Έτσι, έστω και επιφανειακά οι οπαδοί έχουν ένα δίκαιο. Η Έβερτον, όμως, και μεγάλος σύλλογος είναι και έχει μπει στην εποχή Μοσίρι. Δύο προοπτικές που δεν μπορείς να αγνοήσεις. Στην Έβερτον, όμως, τα τελευταία χρόνια τα όποια θετικά είχαν απέναντί τους ισχυρότερα αρνητικά. Μπορεί να πει κανείς ότι τα ζαχαρωτά έχουν πέσει θύμα του σύγχρονου ποδοσφαίρου και των οικονομικών μεγεθών του.

Ο Κούμαν μπορεί να κατηγορηθεί για το γεγονός ότι κάνει τη λάθος κίνηση, καθώς η Έβερτον, παρά την ιστορία της και το όνομά της, δεν συμπεριφέρεται ως σύλλογος. Η έλλειψη χρημάτων είναι ένα σημαντικό ζήτημα, όμως το χειρότερο είναι ότι μοιάζει να έχει αποδεχθεί την μετριότητά της.

Villarreal vs Everton

Υπό το τιμόνι του Μόγιες, αρχικά φάνηκε πρόοδος, στη συνέχεια η σταθερότητα και στο τέλος η Έβερτον είχε γίνει μία ομάδα, που συνεχώς κάνει την υπέρβαση. Ούτε αυτό, όμως, ήταν αρκετό, ώστε να έρθουν οι τίτλοι. Οι οπαδοί δεν μπορούσαν εύκολα να αποδεχθούν τις συχνές ήττες από χειρότερους αντιπάλους. Η αλήθεια είναι ότι και τα χρήματα πολύ δύσκολα θα το διορθώσουν άμεσα αυτό. Θα πρέπει να υπάρχει η σωστή νοοτροπία. Η ικανότητα του Κούμαν στις μεταγραφές αποτελεί πολύ σημαντικό κομμάτι του παζλ.

Σε αντίθεση με τον Μόγιες και τον Μαρτίνεθ, ο Ολλανδός βρίσκεται σε ζήτηση. Αυτό δείχνει ότι για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, η Έβερτον πηγαίνει για κάτι καλύτερο. Οι σύλλογοι με φιλοδοξία παίρνουν αυτό που θέλουν και όχι τα… αποφάγια. Αυτή η κίνηση είναι πολύ μεγάλη για τον σύλλογο και αποτελεί δήλωση φιλοδοξίας.

Πριν η Σαουθάμπτον προχωρήσει στην πρόσληψη του Κούμαν το 2014, ο Λες Ριντ τον είχε παρακολουθήσει στενά, για να διαπιστώσει ότι πρόκειται για έναν προπονητή, που παρά τους περιορισμένους πόρους, οδηγούσε την ομάδα του συνεχώς στην υπέρβαση. Η Φέγιενορντ έπαιζε πολύ οργανωμένα. Έμοιαζε ιδανικός. Ο Κούμαν αποδείχθηκε ο ιδανικός αντικαταστάτης του Ποκετίνο.

Ronald Koeman Southampton fans

Όλες αυτές οι αρετές δεν είχαν εκτιμηθεί μόνο από τους Αγίους, αλλά και από τον επόμενο εργοδότη του. Ποιος καλύτερος από εκείνον, ώστε να διορθώσει τις αμυντικές αδυναμίες; Τη στιγμή που ο Μαρτίνεθ στη θεωρία είχε ένα ρόστερ, που θα μπορούσε έστω να παλέψει για την 4άδα, κάτι που είχε υποσχεθεί στον Μπιλ Κένραϊτ, δεν μπόρεσε ποτέ να φέρει καν τη σταθερότητα.

Ο Κούμαν μοιάζει πολύ καλύτερη περίπτωση. Δεν είναι τυχαίο ότι Φόντε, Μπέρτραντ και Κλάιν έγιναν διεθνείς υπό τις δικές του οδηγίες. Ο Μανέ έχει τρομερή εξέλιξη τα δύο τελευταία χρόνια, ο Πελέ τα πάει εξαιρετικά στην Αγγλία, ενώ ο Λονγκ κάνει τις καλύτερες εμφανίσεις στην καριέρα του.

Roberto Martinez, Ronald Koeman

Η νέα διοίκηση έχει δώσει την υπόσχεση ότι θα ρίξει χρήματα για ενίσχυση και ο Κούμαν θα μπορούσε να οδηγήσει την Έβερτον σε καλύτερες μέρες. Ο Ολλανδός θα μπορούσε να χτίσει την ομάδα του τώρα, να φέρει τη σταθερότητα και να βάλει στέρεες βάσεις για το μέλλον. Οι αντίπαλοι οπαδοί μπορεί να μην καταλαβαίνουν τη λογική πίσω από την πιθανή απόφαση του Κούμαν, όμως το δέλεαρ του να χτίσεις κάτι από το μηδέν είναι πάντα μεγάλο για κάθε προπονητή. Από τη στιγμή, φυσικά, που συντρέχουν και οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

Σε αντίθεση με τον Μόγιες και το αμυντικό του ποδόσφαιρο ή τον Μαρτίνεθ και τις χτυπητές του αδυναμίες, αυτή τη φορά ο σύλλογος δεν κοιτάζει έναν προπονητή, που απλά είναι η καλύτερη επιλογή μίας πολύ περιορισμένης λίστας. Αυτή η Έβερτον, που θα κάνει τολμηρές κινήσεις, μπορεί να ονειρεύεται καλύτερες μέρες.

 

Τελευταία Νέα