Euro από... το κρεβάτι του πόνου

Euro από... το κρεβάτι του πόνου

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει μία ενδεκάδα top-class παικτών, που θα απουσιάσουν από την ποδοσφαιρική γιορτή στα γήπεδα της Γαλλίας, εξαιτίας τραυματισμού.

Η εβδομάδα ξεκίνησε και ήδη οι μέρες μετρούν αντίστροφα μέχρι την Παρασκευή, όταν και θα ξεκινήσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στα γήπεδα της Γαλλίας. Οι 24 φιναλίστ ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους και οι προπονητές καταστρώνουν τα πλάνα τους, ενόψει των αγώνων. Μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Μαΐου, όλοι οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί είχαν δηλώσει τη λίστα με τους 23 ποδοσφαιριστές, που βρίσκονται στην αποστολή κάθε εθνικής ομάδας. Είναι, όμως, αυτή η 23άδα η καλύτερη, που θα μπορούσε να έχει στη διάθεσή του ο κάθε προπονητής; Σε πολλές περιπτώσεις, όχι, αφού ποδοσφαιριστές - που θα είχαν θέση όχι μόνο στην αποστολή, αλλά και στην αρχική ενδεκάδα – έμειναν εκτός Euro, εξαιτίας ενός προβλήματος τραυματισμού. Το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει μία τέτοια ενδεκάδα.

Τερματοφύλακας: Τζακ Μπάτλαντ
Ο τραυματισμός του γκολκίπερ της Στόουκ τον περασμένο Μάρτιο, στο φιλικό της Αγγλίας με την Γερμανία αποδείχθηκε πολύ σοβαρός. Ο Τζακ Μπάτλαντ υπέστη κάταγμα στον αστράγαλο και έμεινε εκτός δράσης για τρεις μήνες, με αποτέλεσμα να μειώσει τις λύσεις των «λιονταριών» στο Euro κάτω από τα δοκάρια.

Αριστερό μπακ: Φάμπιο Κοεντράο
Για μία ακόμη φορά άτυχος ο αριστερός οπισθοφύλακας της Πορτογαλίας. Πριν από δύο χρόνια, στο Μουντιάλ, είχε υποστεί θλάση στον πρώτο αγώνα με την Γερμανία, χάνοντας όλη την υπόλοιπη διοργάνωση. Τώρα, ο μπακ της Μονακό τραυματίστηκε πριν από ένα παιχνίδι με την Λιλ τον περασμένο Απρίλιο, με τη διάγνωση να λέει πρόβλημα στο δεξί μηρό, χειρουργείο και έξι μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης.

Δεξί μπακ: Ντάνι Καρβαχάλ
Μία από τις συγκλονιστικότερες στιγμές του πρόσφατου τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν το κλάμα του Ντάνι Καρβαχάλ την ώρα που δεν μπορούσε να συνεχίσει και έδινε τη θέση του στον Ντανίλο. Τελικά, αυτό ήταν το... μισό κακό για τον δεξιό οπισθοφύλακα της Ρεάλ, αφού οι εξετάσεις έδειξαν ζημιά στον προσαγωγό, με αποτέλεσμα ο Καρβαχάλ να μην μπορέσει να αγωνιστεί στο Euro της Γαλλίας. Τη θέση του στην αποστολή πήρε ο Μπεγιερίν της Άρσεναλ.

Κεντρικός αμυντικός: Ράφαελ Βαράν
Ο τραυματισμός του κεντρικού αμυντικού της Ρεάλ Μαδρίτης στον αριστερό τετρακέφαλο δεν του κόστισε μόνο την απουσία από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και τη δυνατότητα να αγωνιστεί μέσα στη χώρα του, στην τελική φάση του Euro. Αντί για τον Βαράν, ο Ντιντιέ Ντεσάμπ κάλεσε στην αποστολή τον Αντίλ Ραμί της Σεβίλλης.

Κεντρικός αμυντικός: Βινσέντ Κομπανί
Ο τραυματισμός του αρχηγού της Μάντσεστερ Σίτι στο δεύτερο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, ενδεχομένως να στοίχισε στην ομάδα του την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Σίγουρα, όμως, η υποτροπή στη θλάση στον τετρακέφαλο «πόνεσε» και την εθνική Βελγίου, αφού ο Κομπανί στο Euro δε θα ηγείται στο κέντρο της άμυνας των «κόκκινων διαβόλων».

Αριστερό χαφ: Μάρκο Ρόις
Τι κι αν φέτος αγωνίστηκε σε 43 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και πέτυχε 23 τέρματα με την Ντόρτμουντ, ο Γερμανός μεσοεπιθετικός δε θα δώσει και πάλι το «παρών» σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση (όπως και στο Μουντιάλ του 2014). Αυτή τη φορά, το πρόβλημα στους προσαγωγούς άφησε τον Ρόις εκτός Euro, αν και στην αρχή δημιουργήθηκαν πολλά ερωτηματικά, σχετικά με την απουσία του.

Δεξί χαφ: Άλεξ Οξλέιντ-Τσαμπερλέιν
Μία υποτροπή σε έναν τραυματισμό του από τον περασμένο Φεβρουάριο στέρησε τη δυνατότητα στον Άγγλο μέσο να βρεθεί στα γήπεδα της Γαλλίας. Τότε, ο Τσαμπερλέιν είχε τραυματιστεί στο γόνατο, έπειτα από μία σύγκρουση με τον Χαβιέ Μασεράνο, στον αγώνα της Άρσεναλ με την Μπαρτσελόνα για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Κεντρικό χαφ: Μάρκο Βεράτι
Ένα βασικότατο γρανάζι στη μεσαία γραμμή της Ιταλίας θα απουσιάσει από το Euro. Ο Μάρκο Βεράτι αντιμετώπιε εδώ και καιρό προβλήματα στη βουβωνική χώρα, ωστόσο καμία από τις θεραπείες δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Έτσι, η μόνη λύση ήταν το χειρουργείο, με αποτέλεσμα ο μέσος της Παρί Σεν Ζερμέν να μη βρίσκεται στην αποστολή των «ατζούρι».

Κεντρικό χαφ: Κλαούντιο Μαρκίζιο
Ραντεβού με την ατυχία είχε ο μέσος της Γιουβέντους, σε έναν αγώνα με την Παλέρμο τον περασμένο Απρίλιο για τη Serie A. Ο Κλαούντιο Μαρκίζιο υπέστη ρήξη συνδέσμων στο γόνατο και τέθηκε νοκ-άουτ από την αποστολή της εθνικής Ιταλίας, με την επιστροφή του να υπολογίζεται στους έξι μήνες, μετά τον τραυματισμό του.

Κεντρικό χαφ: Ιλκάι Γκουντογκάν
Ένα ακόμη βασικό γρανάζι της φετινής Ντόρτμουντ, που δε βρίσκεται στην 23άδα της εθνικής Γερμανίας, εξαιτίας τραυματισμού. Αυτός ο τραυματισμός του Γκουντογκάν στην επιγονατίδα (παίζοντας μπάσκετ!) μπορεί να μην του στοίχισε... μεταγραφικά, καθώς ανακοινώθηκε από την Μάντσεστερ Σίτι, όμως προκάλεσε «πονοκέφαλο» στον Γιόακιμ Λεβ, ενόψει Euro.

Επιθετικός: Ντάνι Γουέλμπεκ
Με την πρώτη ματιά δε φάνηκε τόσο σοβαρός ο τραυματισμός του επιθετικού της Άρσεναλ στον αγώνα με την Μάντσεστερ Σίτι τον Μάιο. Τελικά, τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν τεράστια ζημιά στον χόνδρο, με τον Γουέλμπεκ όχι απλά να χάνει το Euro, αλλά να μένει εκτός δράσης για περίπου 9 μήνες!

Υ.Γ. Η ενδεκάδα δεν είναι σε σχήμα... FourFourTwo, αλλά σε 4-5-1.

 

Τελευταία Νέα