Πατέρας μαχητής, γιος πρωταθλητής!

Πατέρας μαχητής, γιος πρωταθλητής!

bet365

Μια μεγάλη θυσία, ένα πρότυπο κι ένα ταλέντο που ανταπέδωσε με τη μαχητικότητά του όλη την αγάπη που δέχθηκε! Ο Ελσέιντ Χισάι χρωστά τα πάντα στον πατέρα του!

Η Αλβανία πανηγυρίζει την ιστορική επιτυχία και αγωνιά για το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό της ραντεβού! «Οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη μου προς το πρόσωπό σας» τόνισε ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Εντι Ράμα για τον τεχνικό της ομάδας, Τζιάνι ντε Μπιάζι, αλλά ο Ιταλός ξέρει καλύτερα απ΄ όλους πως έχει στη διάθεσή του ίσως το καλύτερο ρόστερ που είχαν ποτέ οι Αετοί. Πάθος, δύναμη τα στοιχεία της Αλβανίας, Σάκα και Τσάνα δυο ηγέτες, αλλά τα βλέμματα θα είναι στραμμένα σε έναν 22χρονο μπακ που φρόντισε να κάνει... άνω - κάτω τη Serie A με τις εμφανίσεις του και να τον παρακολουθούν στενά ομάδες όπως η Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι, η Ατλέτικο και η Μπάγερν. Ο λόγος για τον Ελσέιντ Χισάι, ο οποίος αποτελεί το next big thing του ποδοσφαίρου της Αλβανίας!

Ο ίδιος δεν φοβήθηκε όταν η Νάπολι τον απέκτησε από την Εμπολι, η ωριμότητά του απίστευτη, άλλωστε ο ίδιος... μεγάλωσε νωρίς! Μια υπόσχεση και μια θυσία τον κράτησαν όρθιο και του έδωσαν αυτοπεποίθηση για να σταθεί όρθιος απέναντι στη μεγάλη πρόκληση της καριέρας του! Ο πατέρας του ήταν αυτός που του έδωσε την ευκαιρία να ονειρεύεται, ήταν αυτός που τον στήριξε ηθικά και υλικά! Οπως χιλιάδες Αλβανοί κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 90', ο Γκζιμ διακινδύνευσε τη ζωή του ταξιδεύοντας στις λέμβους από καουτσούκ και σε σαπιοκάραβα για να εργαστεί στην Ιταλία. Παράνομος μετανάστης, έκανε ό,τι δουλειά έβρισκε για να ζήσει την οικογένειά του. Σχεδόν καθόλου ύπνος, δυο και τρεις εργασίες για να μπορεί να στείλει όσο το δυνατό περισσότερα χρήματα στην οικογένειά του.

Ο Ελσέιντ έκανε τη διαφορά από μικρός σε ένα ερασιτεχνικό σωματείο στη γενέτειρά του, Σκόδρα, έλεγε στον πατέρα του για την μεγάλη του αγάπη κι αυτός καμάρωνε από την Ιταλία! Ηταν αυτός που τον παρότρυνε να συνεχίσει να μάχεται, ενώ παράλληλα αναζητούσε τρόπους για να τον βοηθήσει περισσότερο. Ο Γκζιμ έκανε τα πάντα, αφιέρωνε πολλές ώρες στις οικοδομές και το καλοκαίρι του 2004 η τύχη του χαμογέλασε! Ηταν στο συνεργείο για την αποκατάσταση ενός σπιτιού, του Μάρκο Πιτσιόλι, Ιταλού μάνατζερ! Οι φίλοι του Γκζιμ του το μετέφεραν, άλλωστε τους τόνιζε διαρκώς πως ο γιος του είναι ένας πολλά υποσχόμενος ποδοσφαιριστής. Ο ίδιος δεν δίστασε ούτε στιγμή «Εχω 10χρονο γιο που είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, μπορείς να του βρεις ομάδα;» του μετέφερε, αλλά η απάντηση μάλλον τον πάγωσε «Είναι μικρός, μετά τα 15 ίσως...».

Μπορεί η μεγάλη ομάδα της περιοχής η Βλάζνια να μην έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά ο πατέρας επέμεινε και στήριξε τον γιο του. Παράλληλα, φρόντισε να κρατά καλές σχέσεις με τον Ιταλό μάνατζερ! Τα χρόνια περνούσαν και ο νεαρός δεξιοπόδαρος (χρησιμοποιεί και το αριστερό) ανέβαινε επίπεδο κι έδειχνε δείγματα του σπουδαίου ταλέντου του. Η ώρα έχει φτάσει και ο Πιτσιόλι αποφάσισε να απαντήσει θετικά στον πατέρα του και να του ανοίξει πόρτα για τις Ακαδημίες της Φιορεντίνα!

Ο Χισάι έπιασε την ευκαιρία από τα μαλλιά, έδειξε εξαιρετικά δείγματα, αλλά όταν ήρθε η ώρα του συμβολαίου το πράγμα... κόλλησε! Η Φιορεντίνα δεν ήθελε να μπει σε περιπέτειες, αντίθετα η Εμπολι κινήθηκε άμεσα κι από το 2009 έγινε μέλος των Ακαδημιών της! Το 2011 έκανε το ντεμπούτο του και στη συνέχεια έγινε το αγαπημένο παιδί του Σάρι! Σε ηλικία 18 ετών ήταν και διεθνής με την Ανδρών, κι έγινε ο 3ος νεαρότερος παίκτης που φορά τη φανέλα της Αλβανίας!

Μια απίθανη ιστορία που έφερε στο φως η ιστοσελίδα «Panorama» κι έκανε τον γύρω της Ευρώπης. Το συμβόλαιό του στη Νάπολι εντυπωσιακό, ακόμα πιο λαμπερή όμως η κίνησή για να ευχαριστήσει τον πατέρα του! Ο Ελσέιντ του άνοιξε ένα μπαρ στη Φλωρεντία, όπου είναι το στέκι συμπατριωτών του, αλλά και ποδοσφαιρόφιλων.

Φωτογραφία: Bar Elsi

 

Τελευταία Νέα