Λανούς, η κορυφαία στην Αργεντινή!

Gazzetta team
Λανούς, η κορυφαία στην Αργεντινή!

bet365

Τα κομμάτια συμπληρώθηκαν, το παζλ ολοκληρώθηκε και το αποτέλεσμα απολαυστικό! Η Λανούς είναι η καλύτερη ομάδα στην Αργεντινή και το λένε οι αριθμοί!

Ενα ματς, ένα καυτό Μονουμεντάλ και 65.000 οπαδοί έτοιμοι να πανηγυρίσουν τον πολυπόθητο τίτλο! Σαν Λορέντζο vs Λανούς σε ένα πρωτάθλημα... πρωτόγνωρο για τους Αργεντίνους! Σοκ και δέος για πολλούς το 4-0 της Λανούς, αλλά για τους Αργεντίνους, απλά το αναμενόμενο. Ηταν η καλύτερη ομάδα του Τρανσισιόν, έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο και βρέθηκε ένα κλικ πιο μπροστά από την αντίπαλό της. Γιατί στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει η πιο βαριά φανέλα, αλλά και η ευλογία του Πάπα Φραγκίσκου στην αγαπημένη του ομάδα δεν ήταν αρκετή! Ηταν μόλις ο δεύτερος τίτλος της Λανούς, που ήρθε έπειτα το 2007!

Ηταν η αποθέωση της τακτικής, άντεξε κι έδωσε ξύλο και σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά φρόντισε να αφήσει τα σημάδια της! Μέσα σε ένα 90λεπτο φρόντισε να βγάλει όλα τα θετικά που παρουσίασε στη σεζόν! Τα γκολ της σφραγίδα από τον κόουτς, Χόρχε Αλμιρόν, η στρατηγική του οποίου αποθεώθηκε από τον Τύπο της χώρας!

Η Λανούς κατάφερε να... σοκάρει την Αργεντινή, αφού οι επιδόσεις της γύρισαν το χρόνο πίσω, στο 2011 και τη Σαν Λορέντσο του Πελεγκρίνι, αφού την ξεπέρασε σε απολογισμό. Παράλληλα, έγινε μόλις η 6η ομάδα που υπερβαίνει το 80% συγκομιδής βαθμών! «Επρεπε να περάσει μια 15ετία για να βρεθεί ομάδα που θα εντυπωσιάσει με την εικόνα της καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν» ανέφερε η «Ole» στο πρωτοσέλιδό της και οι αριθμοί λένε την αλήθεια! Καμία ομάδα τα τελευταία 15 χρόνια δεν είχε υπερβεί το 80% αποτελεσματικότητας. Με 13 νίκες, δυο ισοπαλίες και μόλις δυο ήττες, η Λανούς έκλεισε με το εντυπωσιακό 80.3%!

Οπως αναφέρουν και οι φίλοι τη Λανούς στα blog τους «Θυμηθείτε την 29η Μαΐου, μην την βγάλετε ποτέ από το μυαλό σας. Μέσα σε αυτό το γκρίζο πρωτάθλημα, ήρθες να μας δώσει χρώμα»

Με την έλευση του Χόρχε Αλμιρόν όλα άλλαξαν! Ο έμπειρος τεχνικός έβγαλε από το βιβλίο του ιδέες που δεν προχώρησαν στην Ιντεπεντιέντε και με την προσθήκη τριών κομματιών το παζλ ολοκληρώθηκε! Χοσέ Λουίς Γκόμες και η δεξιά πλευρά μεταμορφώθηκε! Ταχύτητα, δύναμη και η ομάδα απέκτησε προσωπικότητα και σε αυτό το κομμάτι! Ο Ιβάν Μαρκόνε ήρθε στην ομάδα από την Αρσεναλ Σαραντί και αποδείχθηκε τείχος! Εξαιρετικός αμυντικός μέσος, ο συνδετικός κρίκος και η Λανούς απέκτησε ισχύ σε ένα σημείο που παρουσιαζόταν αδύναμη. Μαζί και ο Μιγκέλ Αλμιρόν, ένα τολμηρό χαφ, υπερηχητικός, αθόρυβος, ο παίκτης – εργαλείο!

Το παζλ έγινε ακόμα πιο λαμπερό με την παρουσία του Χοσέ Σαντ, του παίκτη που επέστρεψε στα 35 του για να κατακτήσει ξανά τον τίτλο! Σε 17 ματς βρήκε δίχτυα 15 φορές, έκανε δυο ασίστ και μαζί με τον Ακόστα είναι οι μοναδικοί παίκτες που βρέθηκαν και στους δυο τίτλους της Λανούς! Ενας επιθετικός που μπορεί να έχει φορέσει τη φανέλα της Αργεντινής μόλις δυο φορές, ωστόσο το όνομά του προκαλεί δέος! Είναι ο πρώτος σκόρερ του συλλόγου με 66 γκολ, ενώ είναι αυτός που ισοφάρισε το ρεκόρ του Μαραντόνα, αφού το 2009 σε δυο διαδοχικά τουρνουά αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ! Η Λανούς μπήκε ξανά στον ποδοσφαιρικό χάρτη των μεγάλων και ήδη οι μεγάλοι της Ευρώπης την έβαλαν στο στόχαστρο. Η Πόρτο έκανε την πρώτη κρούση για τον Γκουστάβο Γκόμες και τα εκατομμύρια είναι πολλά! Θα γυρίσει την πλάτη και θα επιδιώξει να παρουσιαστεί πιο ενισχυμένη στο Libertadores ή θα παρασυρθεί για να γεμίσει τα ταμεία της;

Salud, Lanús!

 

Τελευταία Νέα