Σέρχιο Ράμος: Ο άνθρωπος των τελικών

Σέρχιο Ράμος: Ο άνθρωπος των τελικών

Σέρχιο Ράμος: Ο άνθρωπος των τελικών

bet365

Συνεπής στο ραντεβού του με τα γκολ στους κρίσιμους αγώνες φάνηκε ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμίζει όλα τα σημαντικά τα τέρματα του Σέρχιο Ράμος με τη «βασίλισσα».

Τι κι αν το γκολ του δεν έπρεπε να μετρήσει, γιατί ο ίδιος ήταν σε θέση οφσάιντ. Ο Σέρχιο Ράμος για μία ακόμη φορά ήταν εκεί που έπρεπε (εντάξει, λίγο πιο μπροστά) και έδωσε προβάδισμα στην Ρεάλ Μαδρίτης. Με αυτό το γκολ, ο αρχηγός της «βασίλισσας» έγινε ο πρώτος αμυντικός στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, που σκόραρε δύο φορές σε τελικό και ο τέταρτος στην ιστορία του κυπέλλου πρωταθλητριών (μετά τους Βάσοβιτς, Γκέμιλ και Νιλ).

Ο Σέρχιο Ράμος αμείβεται πλουσιοπάροχα για τις αμυντικές του ικανότητες, όμως στο παρελθόν, ουκ ολίγες φορές, έχει πάρει το... μεροκάματο του Κριστιάνο Ρονάλντο και των υπόλοιπων επιθετικών της Ρεάλ Μαδρίτης. Αν και αμυντικός, ο αρχηγός των Μαδριλένων έχει... ερωτική σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα, πετυχαίνοντας πολλά και σημαντικά γκολ για την «βασίλισσα», με τις προωθήσεις του στις στημένες φάσεις. Αυτή η έφεσή του στο σκοράρισμα έχει δώσει στη Ρεάλ τρόπαια, προκρίσεις και μεγάλες νίκες σε ντέρμπι. Το FourFourTwo του gazzetta.gr θυμίζει.

Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια 4-2 (ισπανικό σούπερ καπ 2008)
Η κυπελλούχος Ισπανίας της προηγούμενης σεζόν, Βαλένθια, είχε νικήσει στο πρώτο παιχνίδι στο Μεστάγια την πρωταθλήτρια, Ρεάλ Μαδρίτης, με σκορ 3-2. Ο επαναληπτικός του Μπερναμπέου «στράβωσε» από νωρίς για τη «βασίλισσα», καθώς ο Νταβίντ Σίλβα έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους. Ο Φαν Νιστελρόι έφερε το παιχνίδι στα ίσια, με την Ρεάλ να χρειάζεται ένα ακόμη γκολ για να κατακτήσει το τρόπαιο. Το ρολόι σημάδευε το 77ο λεπτό, ο Γκούτι εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ντιαρά έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Σέρχιο Ράμος διαμόρφωσε το 2-1, ένα σκορ που έδινε το σουπερ καπ στους Μαδριλένους. Στα υπόλοιπα λεπτά, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με 4-2, όμως το σκορ... τίτλου είχε έρθει από τον Ισπανό αμυντικό.

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 2-1 (ισπανικό πρωτάθλημα 2012-13)
Τι κι αν εκείνη τη σεζόν οι «μπλαουγκράνα» κατέκτησαν το πρωτάθλημα με 15 βαθμούς διαφορά και πριν το μεταξύ τους παιχνίδι, για την 26η αγωνιστική, η Μπαρτσελόνα είχε 68 βαθμούς και η Ρεάλ 52; Τα clasico είναι πάντα μία... άλλη ιστορία, με τις νίκες να πανηγυρίζονται εκατέρωθεν, σαν κατάκτηση... Τσάμπιονς Λιγκ. Καρίμ Μπενζεμά και Λιονέλ Μέσι είχαν βρει δίχτυα για τις δύο ομάδες, με το ντέρμπι στο Μπερναμπέου να οδεύει προς την ισοπαλία. Ο Σέρχιο Ράμος, όμως, είχε αντίθετη άποψη. Ο Μόντριτς εκτελεί το κόρνερ στο 82’, ο Ισπανός αμυντικός σηκώνεται ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά «γράφει» μέσα σε αποθέωση το τελικό 2-1 υπέρ της «βασίλισσας».

Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης 0-4 (ημιτελικός Τσάμπιονς Λιγκ 2013-14)
Μετά το 1-0 του πρώτου αγώνα στο Μπερναμπέου, η «βασίλισσα» είχε μεν ένα μικρό προβάδισμα, όμως ο επαναληπτικός στην Αλιάνζ Αρίνα ήταν σε γενικές γραμμές ανοιχτός. Όλα αυτά, στη θεωρία και μέχρι να πάρει μπροστά ο Σέρχιο Ράμος. Στο πρώτο 20λεπτο όλα είχαν ήδη κριθεί και γι’ αυτό φρόντισε ο Ισπανός αμυντικός. Κόρνερ του Μόντριτς στο 16’, κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος και... 0-1. Φάουλ του Ντι Μαρία στο 20’, πρώτη κεφαλιά του Πέπε, δεύτερη του Ράμος και... 0-2. Το υπόλοιπο παιχνίδι είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πετυχαίνει κι αυτός δύο τέρματα και με το εκκωφαντικό 0-4 η Ρεάλ να προκρίνεται στο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης 4-1 παρ. (τελικός Τσάμπιονς Λιγκ 2013-14)
Το σημαντικότερο γκολ στην καριέρα του Σέρχιο Ράμος. Και φέτος πέτυχε γκολ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στους «ροχιμπλάνκος», όμως εκείνο το τέρμα πριν από δύο χρόνια στο Ντα Λουζ της Λισαβόνας είχε άλλη βαρύτητα. Φέτος, άνοιξε το σκορ στο 15', τότε ήταν ο ποδοσφαιριστής που κράτησε ζωντανή την Ρεάλ Μαδρίτης, ώστε να κατακτήσει το τρόπαιο στην παράταση. Δευτερόλεπτα απέμεναν για να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ατλέτικο Μαδρίτης, με τον Μόντριτς να εκτελεί το κόρνερ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και τον Σέρχιο Ράμος με καρφωτή κεφαλιά να ισοφαρίζει σε 1-1 και να οδηγεί τον τελικό στην παράταση. Εκεί, η Ρεάλ «καθάρισε» με 4-1, όμως η... δουλειά είχε γίνει στο 93’. Από τον Σέρχιο Ράμος, φυσικά.

Κρουζ Αζούλ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-4 (ημιτελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων 2014)
Εύκολο ήταν το έργο της Ρεάλ Μαδρίτης, στο πρώτο εμπόδιο που συνάντησε προς την κορυφή του κόσμου το 2014. Αντίπαλος στον ημιτελικό ήταν η πρωταθλήτρια κεντρικής και βόρειας Αμερικής, Κρουζ Αζούλ, η οποία άντεξε μόλις 15 λεπτά απέναντι στη «βασίλισσα». Εκείνο ήταν το σημείο, που οι Μαδριλένοι άνοιξαν το σκορ. Ο Τόνι Κροος εκτέλεσε το φάουλ, ο Κορόνα έκανε άστοχη έξοδο και ο Σέρχιο Ράμος με κεφαλιά έκανε το 1-0. Από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα, τα πράγματα έγιναν πολύ πιο εύκολα για την Ρεάλ, η οποία με τα γκολ των Μπενζεμά, Μπέιλ και Ίσκο διαμόρφωσε το τελικό 4-0 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.

Ρεάλ Μαδρίτης – Σαν Λορέντζο 2-0 (τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων 2014)
Το πιο... πρόσφατο σημαντικό γκολ του Σέρχιο Ράμος, πριν από αυτό στο φετινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Με την Ρεάλ Μαδρίτης κυριολεκτικά «αφηνιασμένη» εκείνο το διάστημα, η πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής, Σαν Λορέντζο, αποδείχθηκε εύκολο θήραμα στα δόντια της. Γι’ αυτό, φυσικά, φρόντισε ο Σέρχιο Ράμος, ο οποίος σε εκτέλεση κόρνερ του Κροος στο 37’, έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά μέσα στη μεγάλη περιοχή, ανοίγοντας το σκορ και ταυτόχρονα το δρόμο στη Ρεάλ προς τη νίκη και την κατάκτηση του τροπαίου. Ο Μπέιλ, στην επανάληψη, διαμόρφωσε το τελικό 2-0 και η «βασίλισσα» στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου.

 

Τελευταία Νέα