Αυτοί που... λύγισαν από τα 11 βήματα (vids)

Αυτοί που... λύγισαν από τα 11 βήματα (vids)

bet365

Με αφορμή το χαμένο πέναλτι του Γκριεζμάν, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τους ποδοσφαιριστές, που δεν ευστόχησαν από το σημείο του πέναλτι σε προηγούμενους τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο 24ος τελικός στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ πέρασε ήδη στην ιστορία, με την Ρεάλ Μαδρίτης να κατακτά την κορυφή της Ευρώπης για 11η φορά. Τα «αν» αμέτρητα, σχετικά με την έκβαση του ματς. Τι θα γινόταν, αν το γκολ του Σέρχιο Ράμος ακυρωνόταν ως οφσάιντ; Τι θα γινόταν, αν ο Όμπλακ δε στεκόταν «μάρμαρο» στις εκτελέσεις πέναλτι; Τι θα γινόταν, αν ο Γκριεζμάν ευστοχούσε από την άσπρη βούλα και είχε φέρει νωρίτερα το παιχνίδι στα ίσια;

Ο Γάλλος χρειάστηκε ψυχολογικό «ντοπάρισμα» από τον Σιμεόνε μετά τη χαμένη εκτέλεση πέναλτι στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου (τη δεύτερη απέναντι στην Ρεάλ και τον Κέιλορ Νάβας μέσα στη σεζόν), αφού το να αστοχήσει κάποιος από τα έντεκα βήματα σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι είναι... δυσβάσταχτο βάρος. Ο Αντουάν Γκριεζμάν έγινε μόλις ο τέταρτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία των τελικών του Τσάμπιονς Λιγκ, που δεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από το σημείο του πέναλτι, στην κανονική ροή του αγώνα και το FourFourTwo του gazzetta.gr θυμίζει τις προηγούμενες τρεις περιπτώσεις, αλλά και τι έγινε στην εξέλιξη του τελικού.

Μέμετ Σολ (2001)
Σε έναν τελικό που εξελίχθηκε σε... πεμπτουσία των πέναλτι, υπήρχε και ένα χαμένο στην κανονική διάρκεια του αγώνα. Η Βαλένθια είχε ανοίξει το σκορ με τον Μεντιέτα μόλις στο 3’ από τα έντεκα βήματα, με την Μπάγερν να κερδίζει κι αυτή με τη σειρά της πέναλτι, τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Μέμετ Σολ, όμως, νικήθηκε από τον Σαντιάγο Κανιθάρες, με τις «νυχτερίδες» να κρατούν το προβάδισμα. Στην επανάληψη, ένα ακόμη πέναλτι, από τον Έφενμπεργκ αυτή τη φορά, διαμόρφωσε το τελικό 1-1, με τις δύο ομάδες τελικά να οδηγούνται στην ψυχοφθόρα διαδικασία και τον Καν να νικά στην προσωπική μονομαχία τον Κανιθάρες και να χαρίζει στους Βαυαρούς το τρόπαιο.

Τσάμπι Αλόνσο (2005)
Έγιναν τόσα πολλά εκείνο το βράδυ στο «έπος» της Κωνσταντινούπολης, που ελάχιστοι θυμούνται το χαμένο πέναλτι του Τσάμπι Αλόνσο. Όχι μόνο γιατί η Λίβερπουλ έφτασε στην ανατροπή, απέναντι στην Μίλαν, αλλά και γιατί ο Ισπανός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, λίγα δευτερόλεπτα αφότου τον νίκησε ο Ντίντα από τα έντεκα βήματα. Μετά το 3-0 υπέρ της Μίλαν στο πρώτο ημίχρονο, η Λίβερπουλ είχε φτάσει μία ανάσα πριν το απόλυτο comeback και με το σκορ στο 3-2, ο Τζέραρντ κέρδισε πέναλτι. Ο Τσάμπι Αλόνσο ανέλαβε την εκτέλεση, με τον Ντίντα να αποκρούει το σουτ, όμως στην επαναφορά ο Ισπανός αμυντικός μέσος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 3-3 και όλα τα υπόλοιπα μετά είναι ιστορία, με την επικράτηση της Λίβερπουλ στη διαδικασία των πέναλτι.

Άριεν Ρόμπεν (2012)
Ένα παιχνίδι που στη μεγαλύτερη διάρκειά του η Μπάγερν είχε τον απόλυτο έλεγχο. Κρατούσε σφιχτά τη νίκη και το τρόπαιο στα χέρια της, χάρις στο γκολ του Μίλερ, όμως λίγο πριν το φινάλε ο Ντρογκμπά σκόραρε για την Τσέλσι και της πήρε την μπουκιά από το στόμα. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, με τον Άριεν Ρόμπεν να έχει την ευκαιρία να δώσει εκ νέου στο προβάδισμα στους Βαυαρούς, μετά το πέναλτι που κέρδισε ο Ριμπερί. Ο Ολλανδός, όμως, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσεχ από τα έντεκα βήματα, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στη διαδικασία των πέναλτι, όπου η Τσέλσι κατέκτησε το τρόπαιο.

Υ.Γ. Στη διαδικασία των πέναλτι κανείς από τους τρεις παραπάνω ποδοσφαιριστές δεν σούταρε από την άσπρη βούλα. Αντίθετα με τον Γκριεζμάν, που εκτέλεσε πέναλτι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

 

Τελευταία Νέα