Ποια θα περάσει στο Ρεάλ – Σίτι;

Ποια θα περάσει στο Ρεάλ – Σίτι;

bet365

Νούμερα, στατιστικά, ποδοσφαιρική ιστορία και ο παράγοντας Κριστιάνο Ρονάλντο ορίζουν τα δεδομένα πρόκρισης έπειτα από το 0-0 του πρώτου αγώνα.

To 0-0 στο «Ετιχαντ» κατά κάποιο τρόπο τους βόλεψε όλους. Η Σίτι που όπως παραδέχτηκε και ο Τζο Χαρτ, φοβόταν μην την ισοπεδώσουν οι αντίπαλοι, πάει στη ρεβάνς για να παίξει για δύο αποτελέσματα (νίκη, ισοπαλία με γκολ), ενώ η Ρεάλ ξέρει ότι το λιγότερο ένα γκολάκι θα το βάλει στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Το δικό της θέμα θα είναι να μην δεχτεί εκείνη. Τι λένε όμως οι αριθμοί αναφορικά με το ποιος έχει τον πρώτο λόγο σε αυτήν την υπόθεση της πρόκρισης;

Ας ξεκινήσουμε να διαβάζουμε τα νούμερα της Βασίλισσας, όπως αυτά διαμορφώνονται μέσα από την ιστορία της στον θεσμό, για να δούμε τι συμπέρασμα βγάζουν αυτά τα δεδομένα. Από το 1956 και το πρώτο Πρωταθλητριών, οι Μαδριλένοι σε νοκ άουτ κόντρες απέσπασαν ισοπαλία εκτός έδρας στο πρώτο ραντεβού 23 φορές. Τι συνέβη στη ρεβάνς στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου»; Απλά προκρίθηκαν στις 22 εξ αυτών. Δηλαδή το ποσοστό επιτυχίας τους ανέρχεται στο εξωπραγματικό 96%.

Από αυτές τις 23 ισοπαλίες στο πρώτο εκτός, στις οκτώ το αποτέλεσμα ήταν 0-0. Σε αυτά τα παιχνίδια χωρίς γκολ λοιπόν προκρίθηκε στις επτά περιπτώσεις. Η μοναδική φορά που δεν τα κατάφερε, ήταν όταν είχε αποκλειστεί από την Σπαρτάκ Μόσχας το 1991. Το θέμα όμως γενικότερα είναι υπέρ των ισπανών. Οι ομάδες της χώρες έχουν κοντραριστεί με Αγγλους 17 φορές σε αγώνες νοκ άουτ στο Champions League και έχουν 16 επιτυχίες. Δεν το λες και λίγο αυτό.

Η Σίτι πάλι από την πλευρά της δεν έχει να επιδείξει ιδιαίτερα νούμερα εκτός συνόρων, μιας και δεν έχει κάποιο σοβαρό παρελθόν σε σχέση με την μεγάλη αντίπαλο της. Οι Πολίτες σε αυτές τις εμπειρίες τους έχουν παραχωρήσει ισοπαλία εντός έδρας στο πρώτο ματς πέντε φορές και έχουν αποκλειστεί σε όλες τις ρεβάνς. Κάτι λέει αυτό έτσι δεν είναι; Πόσο μάλλον τώρα που είναι πρωτάρηδες σε ημιτελικά του θεσμού.

Εννοείται ότι στα υπέρ της Ρεάλ είναι και το γενικότερο ευρωπαϊκό συμπέρασμα των 0-0 σε όλη την ιστορία όλων των διοργανώσεων. Αυτό έχει εμφανιστεί 712 φορές στο πρώτο ραντεβού. Τι συνέβη στον επαναληπτικό; Στις 465 των περιπτώσεων πέρασε η ομάδα που έπαιξε το δεύτερο ματς στο δικό της γήπεδο. Δηλαδή το ποσοστό πρόκρισης ανέρχεται στο σοβαρό 65%.

Και αφού είπαμε όλα αυτά, ας εξετάσουμε και τον ξεχωριστό, μοναδικά καταλυτικό παράγοντα που μπορεί μόνος του να κρίνει τις εξελίξεις. Η παρουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο στη ματς της Μαδρίτης δεν είναι σίγουρη. Αυτό που προκύπτει από τα ισπανικά ΜΜΕ, είναι ότι θα αποφασιστεί η συμμετοχή του την ίδια την ημέρα του αγώνα. Όταν παίζει εκείνος, η Ρεάλ νικάει στο 71% των παιχνιδιών της, βάζει γκολ κάθε 31 λεπτά και δέχεται κάθε 100. Χωρίς τον ηγέτη της, το ποσοστό νικών μειώνεται δραματικά στο 50%, ενώ σκοράρει κάθε 38 λεπτά και δέχεται γκολ κάθε 87. Εάν σε αυτά συνυπολογίσουμε ότι είναι η Ρεάλ και ότι θα υπάρχουν 90.000 οπαδοί της στο γήπεδο, τότε προφανώς τα συμπεράσματα πρόκρισης γέρνουν ξεκάθαρα υπέρ της. Βέβαια μπάλα είναι αυτή και ποτέ δεν ξέρεις…

Follow me: @jorgekaraman

 

Τελευταία Νέα