Ο Ρούνεϊ βρήκε τον ρόλο του

Gazzetta team
Ο Ρούνεϊ βρήκε τον ρόλο του

bet365

Ο Chris Flanagan βρέθηκε στο Wembley και αναλύει στο FourFourTwo όσα είδε στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Έβερτον για το Κύπελλο.

Ο Ρούνεϊ είναι παίκτης-κλειδί

Ο τύπος που απέτρεψε τον Λουκάκου από το να σκοράρει στο τέλος στην γραμμή ήταν ο Γουέιν Ρούνεϊ! Πώς βρέθηκε εκεί; Ακόμη και ο ίδιος δε θα μπορούσε να είχε προβλέψει ότι αυτή η φάση θα έστελνε την Γιουνάιτεντ στον τελικό και οι οπαδοί θα τραγουδούσαν το όνομά του.

Ήταν, όμως, η επιτομή της εμφάνισης του Άγγλου επιθετικού. Η παρουσία του ήταν η μόνη αλλαγή που έκανε ο Φαν Χάαλ σε σχέση με το παιχνίδι με την Γουέστ Χαμ για τα προημιτελικά λίγες ημέρες νωρίτερα. Δεν ήταν ακόμα έτοιμος. Στο 100%, όμως, ο Ρούνεϊ δεν μένει ποτέ στον πάγκο. Το που θα παίξει είναι διαφορετική υπόθεση, όπως έχει αποδειχθεί τα δύο τελευταία χρόνια.

Αυτή τη φορά έπαιξε στο κέντρο μπροστά από τους Φελαϊνί και Κάρικ, όμως πίσω από τον Ράσφορντ. Ειδικά στο πρώτο μέρος ήταν εξαιρετικός. Μπορεί να μην έχει την εκρηκτικότητα του παρελθόντος, όμως πλέον παίζει με το μυαλό και η εμπειρία του φαίνεται. Από τα πόδια του ξεκίνησαν πολλές επιθέσεις και με τον Ράσφορντ να έχει αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά, αυτός θα είναι ο ρόλος του Ρούνεϊ, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν.

«Αυτή τη στιγμή ο Ράσφορντ κάνει εξαιρετική δουλειά και ο Ρούνεϊ μπορεί να προσφέρει πολλά στη μεσαία γραμμή», τόνισε ο Φαν Χάαλ μετά το ματς. «Σήμερα είδα έναν εκπληκτικό Ρούνεϊ στη μεσαία γραμμή. Δεν είναι η πρώτη φορά που παίζει εκεί. Έπαιζε και πέρυσι, όταν πολλοί συνάδελφοί σας έγραφαν ότι πρέπει να παίζει στην επίθεση», απάντησε ο Ολλανδός σε ερώτηση για την εμφάνιση του Άγγλου άσου.

Οι αριστεροπόδαροι είναι χειρότεροι στα πέναλτι;

«Δεν εμπιστεύομαι τους αριστεροπόδαρους στα πέναλτι», είχε πει κάποτε ο Γουόρεν Μπάρτον, όταν σε ένα παιχνίδι ανάμεσα στην Έβερτον και στην Τσέλσι, Μπέινς και Κόουλ είχαν αστοχήσει από την άσπρη βούλα. Μοιάζει κάπως παράξενη θεωρία. Αυτή τη φορά ήρθε ο Λουκάκου να την επιβεβαιώσει κατά κάποιον τρόπο.

Οι αριθμοί είναι επίσης παράξενοι, καθώς στο Champions League από το 2007 μέχρι το 2014, οι αριστεροπόδαροι παίκτες ευστόχησαν στο 63% των πέναλτι σε αντίθεση με το 78% των δεξιοπόδαρων. Βέβαια, για να μην τα ρίχνουμε όλα στην αστοχία του Λουκάκου, ο Ντε Χέα έκανε για ακόμη μία φορά τη διαφορά για την Γιουνάιτεντ. «Χθες, προπονηθήκαμε στα πέναλτι», αποκάλυψε ο Φαν Χάαλ. «Στα 12 πέναλτι, ο Ρομέρο απέκρουσε το ένα, ενώ ο Ντε Χέα κανένα. Σήμερα, όμως, ήταν το πιο σημαντικό».

Ο Μαρσιάλ δίνει λύσεις στα μεγάλα ματς

Η απόφαση του Μαρτίνεθ να παίξει με δεξί μπακ τον Μπέσιτς έμοιαζε με ρίσκο. Ο Κόουλμαν ήταν τραυματίας, ενώ με τον Οβιέδο στα μπακ η Έβερτον ηττήθηκε με 4-0 από την Λίβερπουλ μεσοβδόμαδα. Ο Βόσνιος δεν είναι δεξί μπακ και φάνηκε από το ξεκίνημα ότι το έργο του απέναντι στον Μαρσιάλ δε θα είναι καθόλου εύκολο.

Ο Γάλλος έδωσε την ασίστ στον Φελαϊνί για το πρώτο γκολ της Γιουνάιτεντ, ενώ φυσικά έδωσε την πρόκριση στις καθυστερήσεις στους κόκκινους διάβολους. Από την πρώτη του κιόλας σεζόν, φαίνεται ότι δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τα πολλά χρήματα, που δαπανήθηκαν για εκείνον το καλοκαίρι, και δείχνει το τεράστιο ταλέντο του. Πλέον, το κάνει και σε ματς, που κρίνουν πολλά.

Ο Φελαϊνί δικαιολόγησε την παρουσία του

Οι οπαδοί της Έβερτον υποδέχθηκαν τον Φελαϊνί με αποδοκιμασίες, όμως ο Φαν Χάαλ δικαιώθηκε για την απόφασή του να τον ξεκινήσει αντί του Σνάιντερλεν. Άλλωστε, η Γιουνάιτεντ έχει χάσει μόλις 5 ματς από τα 32 που ξεκίνησε ο Γάλλος. Όταν δεν παίζει, έχει χάσει 9 από 21…

Ο Φελαϊνί, όμως, είχε ξεκινήσει και στο παιχνίδι με την Γουέστ Χαμ, στο οποίο σκόραρε, και το έκανε και πάλι στον ημιτελικό. Οι παίκτες του Έβερτον δεν μπορούσαν να κοντρολάρουν τη δύναμη του Βέλγου, ο οποίος κέρδισε πολλές κεφαλιές στην περιοχή του Γιοέλ. Στο τέλος ο Φαν Χάαλ είχε δίκαιο, καθώς ο Φελαϊνί προσέφερε λύσεις στην επίθεση, που ο Σνάιντερλεν δεν μπορεί.

Ο Ρόχο δυσκολεύτηκε και πάλι

Η Γιουνάιτεντ μπορεί να είχε κρατήσει το μηδέν στο ματς με την Γουέστ Χαμ πριν λίγες εβδομάδες στο Old Trafford, όμως ο Ρόχο τα είχε βρει σκούρα απέναντι στον Ντεουλοφέου. Μάλλον χάρηκε, όταν είδε το όνομα του Ισπανού στον πάγκο. Ο Αργεντίνος τα πήγε σχετικά καλά στο πρώτο μέρος με αντίπαλο τον Λένον, βοηθώντας και τον Μαρσιάλ επιθετικά.

Ο Μαρτίνεθ άλλαξε πολλά στο ημίχρονο, καθώς η ομάδα του ήταν κατώτερη των περιστάσεων. «Μας πήρε 45’, για να βρούμε ρυθμό», θα πει ο Ισπανός μετά το παιχνίδι. «Στο πρώτο μέρος δεν μπορούσαμε να ανεβάσουμε ταχύτητα. Στο δεύτερο, όμως, παίξαμε με ένταση».

Τη στιγμή που η Έβερτον ανέβηκε, ο Ρόχο άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα. Ο Λένον ήταν καλύτερος και όταν ο Μαρτίνεθ έβαλε στη θέση του τον Ντεουλοφέου, το πρόβλημα εντάθηκε. Από σέντρα του Ισπανού ήρθε το αυτογκόλ του Σμόλινγκ, ενώ είδε και τον Ντε Χέα να βγάζει μία καλή του προσπάθεια. Στο τέλος, δεν κόστισε στην Γιουνάιτεντ. Ο Ρόχο, όμως, παραμένει ο αδύναμος κρίκος στην άμυνα των κόκκινων διαβόλων.

 

Τελευταία Νέα