Υπάρχει... ζωή στο St James' Park!

Gazzetta team
Υπάρχει... ζωή στο St James' Park!

bet365

Παλμός, αγωνία, πάθος, χειροκρότημα! Η Νιούκαστλ δεν σώθηκε, αλλά έγινε ομάδα που μάχεται!

«Είμαστε ακόμα ζωντανοί και προσπαθούμε... Είναι στο χέρι μας να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε. Δείξαμε χαρακτήρα, κάτι για το οποίο μας κατηγορούσε ο κόσμος και ο Τύπος στο παρελθόν όταν βρισκόμασταν με την πλάτη στον τοίχο και δεν μπορούσαμε ν' αντιδράσουμε. Τώρα το κάναμε» και στα λόγια του Τάουνσεντ απεικονίζεται η... νέα Νιούκαστλ.

Όχι, δεν έγινε ξαφνικά το φαβορί για την παραμονή στην Premier, ούτε οι πιθανότητές της είναι περισσότερες από αυτές της Σάντερλαντ, όμως για πρώτη φορά φέτος δείχνει παλμό! Οι Καρακάξες είναι ζωντανές, αναπνέουν, παθιάζονται και μάχονται, κάτι που δεν είδαν ποτέ οι φίλοι της τη φετινή σεζόν.

Η μιζέρια, η απογοήτευση ανήκει στο παρελθόν και οι ποδοσφαιριστές αντιδρούν. Βρέθηκε να χάνει από τη Σίτι και μάλιστα με τρόπο... εφιαλτικό, αλλά γύρισε την κατάσταση, έκανε φάσεις, σκόραρε και στο τέλος ήταν ο Χαρτ που της στέρησε μια μεγάλη νίκη! Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την ομάδα πως δεν κατάφερε να κερδίσει τη Σίτι. Ηταν το 2005 όταν υποχρέωνε σε ήττα τους Πολίτες, τότε που βασικός ήταν ο Αλαν Σίρερ και σκόρερ ο Όουεν!

Μαζί με τα αποδυτήρια ζωή πήραν και οι εξέδρες του Σεντ Τζέιμς Παρκ! Οι στεναγμοί, η αδιαφορία και οι αποδοκιμασίες δεν ήταν χθες στο γήπεδο. Παίκτες και τεχνικό τιμ καταχειροκροτήθηκαν, γιατί είδαν μαχητικότητα, προσπάθεια... Τα πρώτα σημάδια βελτίωσης ήταν απέναντι στη Σουόνσι, η δυναμική της και σε δυο παιχνίδια ήρθαν τέσσερις βαθμοί, με την ψαλίδα να κλείνει!

Αλήθεια πόσο μοιάζει η χθεσινή Νιούκαστλ με αυτή της 9ης Απριλίου κόντρα στη Σαουθάμπτον; Ηταν μια άψυχη ομάδα, με αμυντική λειτουργία ερασιτεχνών, κάτι που εξόργισε τον Ράφα Μπενίτεθ. Ο Ισπανός τεχνικός βρήκε τον τρόπο να επαναφέρει τη σιγουριά στα αποδυτήρια, την ηρεμία, να δώσει αυτοπεποίθηση στους παίκτες, αλλά και να μοιράσει ευκαιρίες! Ποιος θα ξεχάσει την χθεσινή κούρσα του Σισοκό στο 26΄, όταν ξεκίνησε πίσω από το κέντρο, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά τα χάλασε στο τέλος… Ο κόουτς της Νιούκαστλ κατάλαβε πως έχει ένα γαλλικό – κλειδί στη διάθεσή του και του έδωσε το νέο ρόλο ή μάλλον τη μπαγκέτα για να ορίζει αυτός τον ρυθμό της ομάδας.

Ο 26χρονος ήταν ελεύθερος, δεν είχε προτεραιότητα την άμυνα, έδωσε μάχες, αλλά πάτησε και γκάζι. Ηταν ο κορυφαίος με τη Σουόνσι, εξαιρετικός χθες και δικαίωσε την επιλογή του «Στρατηγού». Εξαιρετική επιλογή και του Τιοτέ, ο Σέλβεϊ έμεινε εκτός και ο Ιβοριανός κατάπιε χιλιόμετρα, κάλυψε κενά κι έδωσε στη Νιούκαστλ την ευκαιρία να βγάλει φάσεις! Οι Καρακάξες φιλοξενούνται από τη Λίβερπουλ το ερχόμενο Σάββατο, κι όπως γράφουν οι Αγγλοι, αν κάποιος μπορεί να την κερδίσει, αυτός είναι ο Ράφα Μπενίτεθ!

 

Τελευταία Νέα