Μπαρτσελόνα στην εποχή... Φαν Χάαλ

Μπαρτσελόνα στην εποχή... Φαν Χάαλ

Μπαρτσελόνα στην εποχή... Φαν Χάαλ

bet365

Τρεις σερί ήττες έχει να κάνει 13 χρόνια η Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πως τις τρεις προηγούμενες φορές που συνέβη κάτι τέτοιο, οι Καταλανοί είχαν έναν κοινό παρανομαστή. Τον Λουίς Φαν Χάαλ.

Μόλις πριν από τέσσερις αγωνιστικές, η Μπαρτσελόνα είχε οκτώ βαθμούς διαφορά από την Ατλέτικο και δώδεκα από την Ρεάλ και μόνο ένας... τρελός θα πίστευε πως ο τίτλος θα μπορούσε και μην καταλήξει τελικά στο Καμπ Νου. Η ισοπαλία με την Βιγιαρεάλ έστειλε το πρώτο μήνυμα και στη συνέχεια οι τρεις διαδοχικές ήττες από Ρεάλ, Σοσιεδάδ και Βαλένθια έβαλαν... φωτιά στο φινάλε της La Liga. Τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο (τρεις σερί ήττες) ήταν τη σεζόν 2002-03, με προπονητή της Μπαρτσελόνα τον Λουίς Φαν Χάαλ. Πάντως και τις δύο προηγούμενες φορές που η Μπαρτσελόνα έχασε τρία σερί ματς (συγκεκριμένα τέσσερα) πάλι στον πάγκο της βρισκόταν ο Ολλανδός τεχνικός. Το FourFourTwo του gazzetta.gr γυρίζει το χρόνο πίσω και θυμίζει.

1998-99
Μόλις ένα πόντο πίσω από την πρωτοπόρο Θέλτα βρισκόταν η Μπαρτσελόνα μέχρι τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Κάπου εκεί έχασε... το δρόμο, με αποτέλεσμα να ηττηθεί όχι μόνο σε τρία, αλλά σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια. Μαγιόρκα (1-0), Ατλέτικο Μαδρίτης (0-1), Λα Κορούνια (2-1) και Βιγιαρεάλ (1-3) έριξαν στο καναβάτσο τους «μπλαουγκράνα», οι οποίοι βρέθηκαν ξαφνικά στη 10η θέση της βαθμολογίας. Κάπου εκεί, όμως, ξεκίνησε η αντεπίθεση. Η ομάδα του Φαν Χάαλ πήρε οκτώ συνεχόμενες νίκες και βρέθηκε μέσα σε λίγο διάστημα στην κορυφή της βαθμολογίας. Από’ κει δεν έφυγε ποτέ, μια και στο τέλος της σεζόν κατέκτησε πανηγυρικά τον τίτλο, με 11 βαθμούς διαφορά από την Ρεάλ Μαδρίτης.

1999-00
Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας βρισκόταν η Μπαρτσελόνα μετά τα πρώτα εννέα παιχνίδια πρωταθλήματος. Στην 10η αγωνιστική ήρθε η ήττα στο Ριαθόρ από την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια με 2-1 (Μακάι 2 - Ριβάλντο), που έριξε τους «μπλαουγκράνα» στη δεύτερη θέση. Η εντός έδρας ήττα την επόμενη αγωνιστική από τη Μάλαγα και πάλι με 2-1 έριξε ακόμα πιο κάτω την Μπαρτσελόνα και συγκεκριμένα στην 5η θέση της βαθμολογίας. Στην ίδια θέση παρέμεινε και μετά τις δύο επόμενες ήττες από Βαλένθια (3-1) και Μάλαγα (3-2). Μετά από αυτές τις τέσσερις διαδοχικές ήττες, η ομάδα του Φαν Χάαλ δεν ξαναβρέθηκε ποτέ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, τερματίζοντας δεύτερη, πίσω από την Λα Κορούνια.

2002-03
Τη συγκεκριμένη σεζόν η Μπαρτσελόνα έχασε τρία συνεχόμενα παιχνίδια στο πρωτάθλημα δύο (!) φορές μέσα στη ίδια χρονιά. Η αρχή έγινε τη 12η αγωνιστική με τις ήττες από Σοσιεδάδ (2-1), Ράγιο Βαγεκάνο (1-0) και Σεβίλλη (0-3), που έριξαν την Μπαρτσελόνα στη 13η θέση της βαθμολογίας και έκαναν επισφαλή τη θέση του Λουίς Φαν Χάαλ στον πάγκο της. Στη συνέχεια, κάποιες νίκες έφεραν τους «μπλαουγκράνα» λίγο ψηλότερα, όμως ακολούθησαν νέα στραπάτσα στην αρχή του 2003. Οι ήττες από Βαλένθια (2-4) και Θέλτα (2-0) έφεραν την Μπαρτσελόνα μόλις τρεις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και τον Λουίς Φαν Χάαλ στην πόρτα της εξόδου. Ακολούθησε ακόμη μία ήττα από την Ατλέτικο Μαδρίτης (3-0), με τους Καταλανούς να μη... σηκώνουν ποτέ κεφάλι εκείνη τη σεζόν, τερματίζοντας τελικά στην 6η θέση.

 

Τελευταία Νέα