Ντουάιτ Γιορκ: «Τα ματς που με καθόρισαν»

Gazzetta team
Ντουάιτ Γιορκ: «Τα ματς που με καθόρισαν»

bet365

Ο Ντουάιτ Γιορκ θυμάται για λογαριασμό του FourFourTwo τα παιχνίδια, που του άλλαξαν τη ζωή.

3 Δεκεμβρίου 1987: The Green Machine - Signal Hill Comp 1-2

«Ήταν οι σχολικοί τελικοί στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο, με εκατοντάδες οπαδούς να βρίσκονται στις εξέδρες. Τότε, έχτιζα τη φήμη μου και ήμουν ήδη μέλος των εθνικών ομάδων. Είχαμε κερδίσει το πρωτάθλημα και στον τελικό Κυπέλλου αντιμετωπίσαμε την Green Machine. Ήταν μία μεγάλη πόλη στο Τρινιντάντ με 1,3 εκατ. ανθρώπους. Εμείς στο Τομπάγκο ήμασταν 60.000 και το μεγάλο αουτσάιντερ. Ε και; Αν σκόραρα; Φυσικά!».

24 Μαρτίου 1996: Άστον Βίλα – Λιντς 3-0

«Δεν ήμουν και πολύ καιρό στη Βίλα, όταν ο Τόμι Ντόχερτι είπε το 1991: αν αυτό το παιδί καταφέρει να παίξει στη δεύτερη κατηγορία, τότε εγώ είμαι ο Μάο Τσε Τουνγκ. Μέχρι το 1996 είχα εξελιχθεί στο καλύτερό της παίκτη, κάτι που έφερε πίεση. Έπρεπε να οδηγήσω την ομάδα στο ματς με την Λιντς, που ήταν γεμάτη διεθνείς, στο Λιγκ Καπ. Ευτυχώς, είχα σκοράρει σε εκείνο το 3-0. Είχαμε φτάσει κοντά στο πρωτάθλημα σε κάποιες περιπτώσεις, όμως οι μοναδικοί μου τίτλοι με την Βίλα ήταν τα δύο Λιγκ Καπ».

25 Νοεμβρίου 1998: Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-3

«Εκείνο ήταν το πρώτο μου παιχνίδι στο Camp Nou, ένα στάδιο που άνετα χωρούσε ολόκληρο τον πληθυσμό του Τομπάγκο! Είχαν τον Φίγκο, τον Ριβάλντο και τον Γκουαρδιόλα υπό τις οδηγίες του Φαν Χάαλ, όμως παίζαμε εκπληκτικά εκείνη την περίοδο. Ο Σερ Άλεξ μας είχε πει να επιτεθούμε και αυτό ακριβώς κάναμε. Ο Άντι Κόουλ και εγώ συνδυαζόμασταν άψογα και είχα πετύχει δύο γκολ. Ξέραμε ότι μπορούσαμε να ανταγωνιστούμε τον οποιονδήποτε».

26 Μαΐου 1999: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπάγερν 2-1

«Ήταν το highlight της καριέρας μου. Το παιχνίδι δεν ήταν σε καμία περίπτωση αυτό που περιμέναμε, όπως εκείνο με την Γιουβέντους για τα ημιτελικά. Δεν δημιουργήσαμε κλασικές ευκαιρίες μέχρι τις καθυστερήσεις, όταν ο Σέριγχαμ και ο Σόλσκιερ έκαναν τα μαγικά τους. Πανηγυρίζαμε σαν τρελοί ολόκληρη τη νύχτα. Δεν είχα μπορέσει να κοιμηθώ για δύο μέρες».

Ole Gunnar Solskjaer, Bayern Munich

16 Νοεμβρίου 2005: Μπαχρέιν – Τρινιντάντ και Τομπάγκο 0-1

«Οι άνθρωποι πάντα πίστευαν ότι δίνω περισσότερα στον σύλλογο απ’ ότι στην Εθνική. Ήμουν αποφασισμένος να τους αποδείξω το αντίθετο, στέλνοντας το Τρινιντάντ και Τομπάγκο για πρώτη φορά στο Μουντιάλ. Είχα δημιουργήσει εκείνο το γκολ. Όλοι πίστευαν ότι μπορώ να ηγηθώ ως αρχηγός και το έδειξα. Το πρώτο ματς παιχνίδι ήταν με την Σουηδία στο Ντόρτουντ. Ήμασταν τόσο περήφανοι, που ακούγαμε τον εθνικό ύμνο. Είχαμε πάρει ισοπαλία 0-0 και ήμουν ο MVP του ματς».

20 Ιανουαρίου 2007: Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Σάντερλαντ 2-4

«Όταν ο Ρόι Κιν μου ζήτησε να τον ακολουθήσω, ζούσα στο Σίδνεϊ και ήμουν 35 ετών. Μέσα σε λίγα στιγμές ήμουν στην Τσάμπιονσιπ και αναρωτιόμουν: Τι κάνω; Ήμασταν στον πάτο, όμως στο τέλος κατακτήσαμε άνετα το πρωτάθλημα και μας ακολουθούσαν 6.000 οπαδοί σε γήπεδα όπως εκείνο της Μπάρνσλεϊ. Στο Hillsborough, σκόραρα στη νίκη μας με 4-2. Δε μου άρεσε η Τσάμπιονσιπ, όμως απόλαυσα τον χρόνο μου στη Σάντερλαντ».

Dwight Yorke, Sunderland

 

Τελευταία Νέα