Στο τέλος κερδίζουν οι... Βρετανοί!

Gazzetta team
Στο τέλος κερδίζουν οι... Βρετανοί!

bet365

Η αντεπίθεση των Βρετανών! Μεγάλες ευρωπαϊκές ανατροπές των αγγλικών ομάδων που αποδεικνύουν πως δεν τα παρατάνε ποτέ! Από τη Μίντλεσμπρο στη Λίβερπουλ!

Επική, θρυλική, μοναδική, ανεπανάληπτη, η Λίβερπουλ έκανε... σμπαράλια την άμυνα της Ντόρτμουντ και πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στη νεότερη ποδοσφαιρική ιστορία των κυπέλλων Ευρώπης! «Football, bloody hell», ίσως η κορυφαία ατάκα για το ποδόσφαιρο, από το στόμα ενός τεράστιου τεχνικού, του Σερ Αλεξ! Τρία γκολ σε μισή ώρα πέτυχαν οι Κόκκινοι και πέτυχαν κάτι... αδύνατο! Ο Λόβρεν πέτυχε κάτι απίθανο, μια αξέχαστη νίκη, αλλά δεν είναι κάτι πρωτοφανές στην ιστορία των βρετανικών ομάδων! Πάμε να θυμηθούμε αξέχαστες ανατροπές σε ευρωπαϊκά κύπελλα!

Μαν. Γιουνάιτεντ - Μπάγερν 2-1 26 Μαϊου 1999

Το τέλειο comeback! Χωρίς Σκόουλς, Κιν και με τη Μπάγερν να προηγείται 1-0 από το 6ο λεπτό τα όνειρα της Γιουνάιτεντ για ευρωπαϊκό τίτλο ήταν θαμμένα! Ποιος θα ξεχάσει την πίεση των Βαυαρών, το δοκάρι του Κάρστεν Γιάνκερ. Ο εφιάλτης της αποτυχίας στοίχειωνε τον πάγκο της Μάντσεστερ. Το ρολόι στο 90' και η ώρα για την ανάσταση της Γιουνάιτεντ είχε φτάσει! Τέντι Σέριγχαμ και Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ πήραν από το χέρι την ομάδα τους και την οδήγησαν στην κορυφή της Ευρώπης. «Super-sub» και η απίθανη ανατροπή είχε ολοκληρωθεί!

Λίβερπουλ - Μίλαν 3-3 25 Μαΐου 2005

Το θαύμα της Κωνσταντινούπολης εξακολουθεί να κόβει την ανάσα έντεκα χρόνια μετά... Η Μίλαν τρία γκολ μπροστά στο ημίχρονο κι ένα τρελό πάρτι είχε στηθεί! Η Λίβερπουλ όμως είχε έναν ψύχραιμο Μπενίτεθ και το ταρακούνημά του έφερε την τρελή ανατροπή! Τζέραρντ, Τσάμπι Αλόνσο και Βλάντιμιρ Σμίτσερ πήγαν το ματς στα πέναλτι! Ο Ντούντεκ πήρε τη σκυτάλη και έστειλε τους Κόκκινους στα ουράνια και τους ροσονέρι στο καναβάτσο!

Γιουβέντους - Μαν. Γιουνάιτεντ 2-3 21 Απριλίου 1999

Οι οιωνοί έδειχναν Γιουνάιτεντ! Τι και αν ο πρώτος ημιτελικός στο Ολντ Τράφορντ έληξε ισόπαλος, τι και αν στο Τορίνο η Γιουβέντους προηγήθηκε 2-0 στο δεκάλεπτο με γκολ του Ινζάγκι! Η Μάντσεστερ είχε τον Ρόι Κιν όλα μπορούσαν να συμβούν! Ο Ιρλανδός μείωσε σε 2-1, ο Ντουάιτ Γιορκ έφερε το ματς στα ίσα και ο Κόουλ σφράγισε το θρίαμβο!


Juventus 2 - 3 Manchester United... από manchesterdevils

Τσέλσι - Νάπολι 4-1 14 Μαρτίου 2012

Οι Ναπολιτάνοι επικράτησαν στο Σαν Πάολο της Τσέλσι 3-1 και ο δρόμος για τα προημιτελικά ήταν πλέον πιο εύκολος. Το Στάμφορντ Μπριτζ πάντως αποδείχθηκε δυνατό οχυρό για τους Μπλε. Ο Ντρογκμπά και ο Τέρι έδωσαν προβάδισμα πρόκρισης, όμως ο Ινλέρ... πάγωσε το Λονδίνο! Ο Φρανκ Λάμπαρντ από την άσπρη βούλα έστειλε το ματς στην παράταση και ο Ιβάνοβιτς στο 105' έδινε μια απίθανη πρόκριση! Δυο μήνες αργότερα στο Μόναχο η Τσέλσι ολοκλήρωσε έναν τρελό ευρωπαϊκό θρίαμβο!

Φούλαμ - Γιουβέντους 4-1 18 Μαρτίου 2010

Τι ανατροπή κι αυτή... Η Γιουβέντους είχε επικρατήσει 3-1 στο Τορίνο και πήγε στο Λονδίνο για να σφραγίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA. Ο Νταβίντ Τρεζεγκέ «χτύπησε» νωρίς και κάπου εκεί οι όποιες ελπίδες για την ομάδα του Ρόι Χόντγκσον τελείωσαν! Ο Μπόμπι Ζαμόρα ισοφάρισε στο 9' και ο Γκέρα με δυο γκολ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα! Ο Κλιντ Ντέμπσι στο 82' πέτυχε το 4-1 ισως στην κορυφαία ευρωπαϊκή νίκη της Φούλαμ!


Fulham-Juventus 4-1 από denico60

Μίντλεσμπρο - Στεάουα 4-2 27 Απριλίου 2006

Μια από τις πιο αξέχαστες ευρωπαϊκές εκστρατείες! Ημιτελικός του UEFA και η Στεάουα βρέθηκε στο «Riverside» έχοντας το υπέρ τους 1-0. Ντίκα και Γκοϊάν έδωσαν μεγάλο προβάδισμα στους Ρουμάνους! Μακαρόνε, Βίντουκα, Ρίγκοτ έβαλαν τη Στεάουα στα δίχτυα και η Μπόρο ήταν στον μεγάλο τελικό. Η ομάδα του ΜακΚλάρεν ήταν καταιγιστική, αφού και στα προημιτελικά είχε γυρίσει από το... 0-3 της Βασιλείας!

 

Τελευταία Νέα