5 πράγματα για το Μίλαν-Γιούβε

5 πράγματα για το Μίλαν-Γιούβε

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τα 5 πράγματα που μάθαμε μετά τη νέα νίκη της Γιουβέντους επί της Μίλαν στο San Siro.

Το αναμενόμενο έγινε στην έδρα της Μίλαν. Μια μέτρια ομάδα σε κακή φόρμα, χωρίς να έχει τύχη, ήττηθηκε από μια καλύτερη που στα τελευταία 20 ματς πρωταθλήματος έχει παραχωρήσει μια ισοπαλία. Η ανωτερότητα των Μπιανκονέρι επιβεβαιώθηκε στο τέλος, όμως το παιχνίδι ήταν τέτοιο που σου επιτρέπει να μιλήσεις και για κάτι άλλο πέρα από το 5ο σερί Scudetto και τη δεδομένη κυριαρχία των Τορινέζων στην Ιταλια. Ακολουθούν 5 πράγματα που μάθαμε μετά τον αγώνα των δύο ιστορικότερων ομάδων της Serie A.

Ο Κούτσκα είναι τρελό bargain
Το καλοκαίρι η Μίλαν έδωσε 100 εκατ. ευρώ σε μεταγραφές και μέσα σε αυτά, τα 3 που ξοδεύτηκαν για την απόκτηση του Γιουράι Κούτσκα φάνηκαν σαν σταγόνα στον ωκεανό. Ειδικά από τη στιγμή που ο -και πέρυσι συμπαίκτης του στην Τζένοα- Αντρέα Μπερτολάτσι κόστισε 20, ο Σλοβάκος πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Ομως στο γήπεδο δεν παίζουν μπάλα τα εκατομμύρια και ο 29χρονος αποδεικνύεται μια από τις πιο έξυπνες κινήσεις των τελευταίων ετών για τους Ροσονέρι. Ο διεθνής άσος ήταν ο καλύτερος της Μίλαν στο ματς με την Γιουβέντους προσφέροντας σε όλους τους τομείς που οφείλει ένας μέσος στις μέρες μας.

Δυνατός αμυντικά, ακούραστος, ο Κούτσκα έκανε κούρσες, επέλεγε τις σωστές πάσες και βοήθησε όσο η ομάδα του άντεξε να πάει το ματς κόντρα στους Μπιανκονέρι στη δύναμη. Σήμερα έχει ‘φάει’ πολύ εύκολα τη θέση του Μπερτολάτσι στην 11άδα με τη σταθερή παρουσία και τις εμφανίσεις του. Κόντρα στην Γιουβέντους ήταν ο καλύτερος και το γεγονός ότι έχει αποκτηθεί αντί 3 εκατ. ευρώ τον κάνει bargain.

Ο Μπουφόν είναι πολλά περισσότερα από πορτιέρε της κορυφαίας άμυνας
«Ο Μπουφόν είναι ένας τερματοφύλακας που κάθε χρόνο χαρίζει στην ομάδα του 15 βαθμούς». Τα λόγια ανήκουν στον κορυφαίο σχολιαστή της Ιταλίας, Φάμπιο Καρέσα, και δεν αποκλίνουν από την πραγματικότητα. Σίγουρα η Γιουβέντους είναι ασύγκριτα η καλύτερη ομάδα στην Ιταλία και η άμυνά της πάει να γίνει η κορυφαία της δεκαετίας, όμως όταν ο Μπουφόν χρειάζεται να κάνει πράγματα τα κάνει πιο εντυπωσιακά από οποιονδήποτε άλλο συνάδελφό του. Εντός και εκτός συνόρων. Στα 38 του ο Τζίτζι βρέθηκε από τη μία γωνία στην άλλη και σχεδόν στη ρίζα του δοκαριού για να βγάλει στο πρώτο μέρος το φάουλ του Μπαλοτέλι και στην επανάληψη έκανε διπλή επέμβαση-μύθο στα σουτ των Μπάκα και Super Mario.

Ο παλιός έδειξε στον νέο (Ντοναρούμα) κάποια από αυτά που πρέπει να κάνει και σε όλο τον κόσμο ότι πρόκειται για φάρσα το να συγκρίνεται με οποιονδήποτε άλλο τερματοφύλακα της εποχής μας. Αν δεν ήταν ο Μπουφόν, η Γιουβέντους θα μπορούσε να έχει δεχθεί ακόμα και τρία γκολ από την Μίλαν, έκανε τη διαφορά, πήρε ουσιαστικά μόνος του το ματς και διατηρεί την Vecchia Signora στο κόλπο για να τερματίσει με την καλύτερη άμυνα στην ιστορία της.

Οταν η Μίλαν το πάει στη δύναμη είναι καλύτερα
Η Μίλαν έγραψε την 8η διαδοχική ήττα από την Γιουβέντους, σερί που περιγράφει με ακρίβεια τη διαφορά των δύο ομάδων τα τελευταία 4 χρόνια. Ομως οι Ροσονέρι σε αυτό το ματς δεν έχασαν με κάτω τα χέρια και χρειάστηκε ο Μπουφόν για να κρατήσει την Γιουβέντους στα κρίσιμα σημεία. Οπως είναι ο χαρακτήρας του, ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς έστειλε στο γήπεδο μια Μίλαν με πολύ πάθος, δύναμη και δίψα για μάχη και στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς, για όσο άντεξαν δηλαδή, οι παίκτες του έδειξαν ότι μπορούν να κοντράρουν στα ίσα την ανώτερη αντίπαλό τους. Το ritiro για σχεδόν μία εβδομάδα ίσως έκανε καλό στους Μιλανέζους που έβγαλαν τσαμπουκά στο παιχνίδι τους και έκαναν μια πρώτης τάξεως πρόβα για τον τελικό του Coppa Italia όπου θα συναντηθούν ξανά με την Γιουβέντους.

Ο Πογκμπά από το… μαλλί φαίνεται
Δεν τίθεται θέμα για το αν ο Πολ Πογκμπά είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο αυτή τη στιγμή, όμως του λείπουν συγκέντρωση και σταθερότητα. Κάποιοι σίγουρα θα συμφωνήσουν στο ότι αν θέλεις να βρεις το mood στο οποίο βρίσκεται ο Γάλλος δεν μένει παρά να ρίξεις μια ματιά στο μαλλί του, το οποίο στο ματς του San Siro ήταν πολύ ‘σοβαρό’. Ο διεθνής μέσος σαν πραγματικός difference-maker έκανε τη δουλειά για την Γιουβέντους και ανάγκασε τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να παραδεχθεί ότι «στο δεύτερο μέρος ήταν καταστροφικός» για τον αντίπαλο.

Ο Πογκμπά ήταν η ποιότητα που είχε να αντιπαρατάξει η Γιουβέντους στη δύναμη της Μίλαν και όταν χρειάστηκε έδειξε τι μπορεί να κάνει. Αρχικά με εκπληκτικό φάουλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια, έχοντας μπροστά του αμυντικούς και τον Ντοναρούμα σκόραρε με εντυπωσιακό σκαστό σουτ χαρίζοντας στους Τορινέζους μια νίκη που σημαίνει μαζί και το 5ο σερί Scudetto.

Ρομανιόλι-Ρουγκάνι είναι το μέλλον της Ιταλίας
Το είπε ο Αντρέα Μπαρτσάλι μερικές μέρες πριν το ματς στο Μιλάνο, στο οποίο είδαμε βασικούς τους Αλέσιο Ρομανιόλι και Ντανιέλε Ρουγκάνι. Οι δύο 20χρονοι κεντρικοί αμυντικοί «αποτελούν το μέλλον της Εθνικής Ιταλίας» σύμφωνα με τον άσο της Γιουβέντους και παγκόσμιο πρωταθλητή το 2006. Ο αριστεροπόδαρος, Ρομανιόλι, έχει συνηθίσει να παίζει περισσότερο, καθώς είναι βασικός υπό τις οδηγίες του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς από την αρχή της σεζόν, ενώ ο Ρουγκάνι στο δεύτερο μισό άρχισε να παίρνει χρόνο και να μαθαίνει και το 3-5-2 στο οποίο καταλήγει ουκ ολίγες φορές η Μεγάλη Κυρία. Οι δύο στόπερ έχουν τα σωματικά προσόντα, έχουν παίξει σε μικρότερες ομάδες της Serie A με απόλυτη επιτυχία (Σαμπντόρια, Εμπολι) και πλέον τους δίνεται η ευκαιρία να είναι πρωταγωνιστές σε μεγάλες ομάδες και αργότερα να αποτελέσουν δίδυμο στη μεγάλη Squadra Azzurra.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης