Μεξές, εσύ legend σκόρερ (vids)

Μεξές, εσύ legend σκόρερ (vids)

bet365

To «FFT» του gazzetta.gr λέει χρόνια πολλά στον σέντερ μπακ, που όποτε σουτάρει, βάζει γκολάρες παγκόσμιας κλάσης.

Οταν ακούς το όνομα του, το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι οι τσαμπουκάδες του στο γήπεδο και το δυναμικό παιχνίδι του. Ο Φιλίπ Μεξές όμως για κεντρικός αμυντικός το έχει αρκετά και σε τεχνικό επίπεδο. Καθώς όμως την Τετάρτη 30 Μαρτίου έγινε 34 ετών, τα καλύτερα που αφήνει για να θυμάσαι, δεν είναι τα ανασταλτικά κατορθώματα του (και έχει και μπόλικα από δαύτα), μα οι γκολάρες του.

Ναι, ο Γάλλος σέντερ μπακ με την σπουδαία καριέρα σε Οσέρ (1999-'04), Ρόμα (2004-'11) και Μίλαν (2011-... ) μετράει 30 γκολ σε 547 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά έχει και 5+1 από αυτά που είναι παγκόσμιας κλάσης σκόρερ. Με ξερά που θυμίζουν Ζέεντορφ έως ψαλιδάκια αλά Ιμπρα. Χρόνια πολλά λοιπόν με τα ξεχωριστά τεμάχια του...

Τεμάχιο για κούπα
Το πρώτο εντυπωσιακό του χάρισε και κούπα. Ηταν ο τελικός του Coppa Italia το 2008. Η Ρόμα έπαιζε με την Ιντερ για τον τίτλο, όταν πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι από κόρνερ και με άκρως σεντεφορίσια κίνηση έκανε το 1-0. Τελικά οι Τζαλορόσι επικράτησαν 2-1 και έκαναν το repeat.

Το πρώτο σεντονάτο
Στο δεύτερο ματς των ομίλων του Champions League του 2009-'10 ήρθε ένα πιο light είναι η αλήθεια χτύπημα. Κόντρα στην Κλουζ έπιασε ένα καλό μονοκόμματο και οδήγησε τη Ρόμα στη νίκη με 2-1, βάζοντας το πρώτο δικό του στη μεγάλη διοργάνωση.

Γκολ χρυσάφι
Τελευταία αγωνιστική του 2012-'13 η Μίλαν θέλει μόνο νίκη στην έδρα της Σιένα. Χάνει όμως 1-0. Ο Μπαλοτέλι με πέναλτι ισοφαρίζει στο 84' και στο 87' ο Μεξές με επιμονή και διπλή προσπάθεια βρίσκει δίχτυα, σφραγίζοντας την ανατροπή που χαρίζει στους Ροσονέρι οριακά το τρίτο εισιτήριο για το Champions League.

Τύφλα να 'χει ο Ιμπρα
Πως το είχε βάλει ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο Σουηδία-Αγγλία; Ε κάπως έτσι το έκανε και ο Μεξές, αλλά από πιο κοντινή απόσταση. Εκείνο το απίστευτο ψαλίδι του έξω από την περιοχή και διαγώνια κόντρα στην Αντερλεχτ για τους ομίλους του Champions League τον Νοέμβριο του 2012, είναι από τα πλέον εντυπωσιακά όλων των εποχών στον θεσμό. Το τεμάχιο αυτό απλά δεν υπάρχει!

Και στην ήττα, μέσα πάνε
Πέρσι, μπορεί η Μίλαν υποδεχόμενη την Τζένοα να έκανε ίσως το χειρότερο ματς της στη σεζόν και να ηττήθηκε με 1-3, αλλά στο 0-2 ο Μεξές έβαλε ένα ασύλληπτο βολέ. Οπως του ήρθε η μπάλα από τα 30 μέτρα, την έστειλε συστημένη στο οριζόντιο και μέσα.

Φιλικό και δολοφονικό
Στο φιλικό που έγινε το καλοκαίρι στην Κίνα στο πλαίσιο του Champions Cup, ο Γάλλος σέντερ μπακ επισκίασε αυτό καθ' αυτό το ντέρμπι της Μίλαν με την Ιντερ. Το αεροπλανικό βολ πλανέ που πιάνει έξω από την περιοχή και μετά από κόρνερ, δεν γίνεται να το περιγράψεις με ψυχραιμία. Για του λόγου το αληθές βρέθηκε τον Γενάρη να διεκδικεί το βραβείο «Πούσκας» για το κορυφαίο γκολ του 2015.


Να 'μπαινε κι αυτό...
Αυτό δεν μπήκε, αλλά η σουτάρα που τράβηξε από τα 40 μέτρα κόντρα στη Ρόμα, επιβεβαιώνει ότι εάν είναι να βάλει γκολ ο Φιλίπ Μεξές, αυτό δεν θα είναι ένα απλό, μα... ΤΟ ΤΕΜΑΧΙΟ!

Follow me: @jorgekaraman

 

Τελευταία Νέα