Μάγοι σε Κίνα, Κόστα Ρίκα και Τουρκία!

Gazzetta team
Μάγοι σε Κίνα, Κόστα Ρίκα και Τουρκία!

bet365

Από την Κίνα στην Κόστα Ρίκα και στην Τουρκία, οι... Βάρντι, Σίρερ και Ζιντάν παίζουν μπάλα και μαγεύουν με τις ικανότητές τους!

«Ο Βραζιλιάνος Βάρντι»!

Υπάρχουν λίγοι άνθρωποι στην Κίνα που κατατάσσονται ανάμεσα στους θεούς. Μάο Τσε Τουνγκ, Κομφούλιος και...Ελκεσον. Αλλωστε, έχει και το παρατσούκλι «Elkeson the god». Ο Βραζιλιάνος φόργουορντ είναι ο πρώτος σκόρερ στη Super League τις δυο από τις τρεις τελευταίες σεζόν και το όνομά του δεν το ξεχνά κανείς στην Κίνα! Αλλωστε, σε 72 ματς έχει καταφέρει να πετύχει 59 γκολ «Αν κάποιος στην Κίνα δεν ξέρει το όνομά του, αυτό σημαίνει ξεκάθαρα πως δεν ασχολείται με τη μπάλα» εξηγεί ένας φίλαθλος. «Οταν ήρθα στην Κίνα οι περισσότεροι δεν με ήξεραν. Σήμερα ολοι στην Κίνα λένε το όνομά μου. Είναι κάτι απίθανο. Πρέπει να δείτε πόσο παθιασμένοι είναι με τη μπάλα. Για ψώνια θα πάω τις κόσμες που ο κόσμος εργάζεται. Ολοι θέλουν να φωτογραφηθούν κι αρχίζουν να φωνάζουν. Η αγάπη των Κινέζων είναι πολύ ζεστή. Βέβαια, δεν είναι ευχαριστημένοι μόνο με τη φωτογραφία, θέλουν να σε αγκαλιάσουν». Η φήμου του εκτοξεύθηκε όταν πέτυχε το γκολ στον τελικό του Champions League Ασίας για την Γκουανγκζού. Στη Βραζιλία ήταν χαρούμενος, αλλά όχι σούπερ σταρ, επίσης στην πατρίδα του δεν είναι και... πλούσιος. «Στόχος μου είναι να μείνω στην Κίνα και να γράψω ιστορία με τα γκολ που θα πετύχω και τους τίτλους που θα κερδίσω».

«Ο Σίρερ της Κόστα Ρίκα»

Ο Bίκτορ Νούνιες γεννήθηκε στη Δομινικανή Δημοκρατία, αλλά η ζωή του άλλαξε στα εννέα του, όταν η μητέρα του παντρεύτηκε έναν Κοσταρικανό! Τώρα, το παρατσούκλι του είναι «Εl Mambo» και είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Κόστα Ρίκα, έχοντας 230 γκολ με οκτώ διαφορετικές ομάδες. Ολοι ξέρουν το όνομά του, αν και δεν τον... αγαπούν τόσο, αφού έχει πάρει μεταγραφή και στις τρεις μεγάλες του συλλόγου, Χερεντιάνο, Σαπρίσα και Αλαχουαλένσε. «Ο θυμός των οπαδών της Σαπρίσα ήταν μεγάλος όταν έφυγα. Ούτε και οι οπαδοί της Αλαχουαλένσε είναι πολύ χαρούμενοι που με βλέπουν με τη φανέλα της Χερεντιάνο» τονίζει. «Μπορεί να μην είμαι ο Μέσι ή ο Ρονάλντο, ωστόσο όλοι οι άνθρωποι με εκτιμούν όταν με βλέπουν στον δρόμο. Πάντα θα δώσω αυτόγραφα και για θα φωτογραφηθώ» τονίζει. «Πριν χρόνια δοκιμάστηκα σε ομάδα της Νορβηγίας, εκεί με είδε ο προπονητής της Βαρέζε, μου προσέφερε συμβόλαιο, αλλά έπρεπε να ταξιδέψω άμεσα στην Ιταλία. Χρειάστηκε όμως να ταξιδέψω στην Ιταλία να δω τον γιο μου. Δεν τους άρεσε αυτό και χάθηκε η ευκαιρία. Επειτα είχα την ευκαιρία να παίξω στο Βέλγιο, αλλά δεν με άφηνε ο σύλλογος». Ο Νούνιες είναι 35 ετών, αλλά θα συνεχίσει να παίζει μπάλα και να σκοράρει. «Πότε θα σταματήσω; Οταν δεν μπορώ να σκοράρω».

«O Ζιντάν της Τουρκίας»

«Κάποιος που μόλις είδε τον Ογκουζάν Οζιακούπ αναρωτιέται «Μήπως ήρθε από το διάστημα; Αυτός ντριμπλάρει σαν τον Ζιντάν» τόνισε ο παλαίμαχος παίκτης της Φενέρ, Ριντβάν Ντιλμέρ για τον παίκτη της Μπεσίκτας. Βέβαια, όλοι εκτός Τουρκίας θεωρούν πως το μεγαλύτερο αστέρι της Εθνικής είναι ο Αρντά Τουράν κι έπειτα ο Τσαλχάνογλου, κανείς δεν ξέρει τον Οζιακούπ. Ωστόσο, οι εμφανίσεις του στα προκριματικά τον έκαναν γνωστό, τον ακολουθούν 310.000 χρήστες στο Twitter και οι Τούρκοι τον λατρεύουν. Τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά... Γεννήθηκε στην Ολλανδία, εντάχθηκε στην Αλκμααρ και στα 15 του πήγε στην Αρσεναλ. Ωστόσο σε τέσσερα χρόνια έπαιξε μόλις 27 λεπτά στο Λιγκ Καπ. Ετσι, αποφάσισε να παίξει στην Τουρκία. «Εδω, ζουν όλοι για το ποδόσφαιρο. Οταν κερδίζεις είσαι ο καλύτερος στον πλανήτη, όταν χάνεις... Οι οπαδοί της Μπεσίκτας είναι οι καλύτεροι στον κόσμο» και πρόσθεσε: «Ο Ρομπιν Φαν Πέρσι με βοήθησε πολύ στην Αρσεναλ και τώρα τον βλέπω συχνά. Είναι σαν τον μεγάλο αδελφό μου. Είναι πραγματικά χαρούμενος για μένα τώρα που βελτιώνομαι».

 

Τελευταία Νέα