Αλαζονεία Τζόνσον, καμπάνες στις ομάδες!

Αλαζονεία Τζόνσον, καμπάνες στις ομάδες!

bet365

O Ανταμ Τζόνσον έπεσε στην παγίδα του, πίστευε πως είναι... προστατευόμενο είδος, ωστόσο το καμπανάκι πρέπει να χτυπήσει και στις ομάδες της Premier League!

«Υπάρχουν πολλές παγίδες στη ζωή. Ωστόσο, προτεραιότητα για κάθε ποδοσφαιριστή είναι η τιμιότητα, η σεμνότητα και το χαμηλό προφίλ» έγραψε ο Γκάρι Λίνεκερ, λέξεις... άγνωστες για τον Ανταμ Τζόνσον!

Ο άλλοτε Άγγλος διεθνής εξτρέμ, από τον οποίο όμως η FA αφαίρεσε και τις 12 συμμετοχές που είχε με τη φανέλα με το εθνόσημο, λόγω της αποτρόπαιας πράξης της αποπλάνησης, έμαθε σήμερα στο δικαστήριο πως θα πρέπει να περάσει τα επόμενα έξι χρόνια στη φυλακή. Ο δικαστής, Τζόναθαν Ρόουζ, ανέφερε: «Είναι αποκλειστικά δικό σου λάθος και θα είναι η πρώτη φορά που θα περάσεις την πόρτα της φυλακής... Είναι ξεκάθαρα προσβολή του ήθους και της εμπιστοσύνης που σου έδειχναν θαυμαστές, κυρίως μικρής ηλικίας...».

Τα σχόλια του δικαστή εκθέτουν άσχημα τον άγριο κυνισμό τόσο του παίκτη όσο και των ανθρώπων της Σάντερλαντ, αφού η τότε σύμβουλος της ομάδας, Μάργκαρες Μπάιρν τον διατηρούσε στην ομάδα παρά το γεγονός πως ήξερε πως θα δηλώσει ένοχος. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν καμπανάκι που χτύπησε δυνατά σε όλες τις ομάδες της Premier League, αφού δεν πρέπει να αφήνουν στη μοίρα τους παραβατικές συμπεριφορές παικτών.

Adam Johnson

Αλήθεια τι περίμενε ο παίκτης και η Σάντερλαντ; Η πεποίθησή του ήταν τέτοια που αισθανόταν πως ανήκει σε... προστατευόμενα είδη! Ναι, το ποδόσφαιρο στο Νησί είναι... θρησκεία, ο παίκτης λατρεύεται από τον κόσμο, όμως ο Νόμος είναι ίδιος για όλους και η κακοποίηση μιας ανήλικης είναι αδίκημα που δεν συγχωρείται. Ο δικηγόρος του τον χαρακτήρισε «ανώριμο, αλαζόνα, επιπόλαιο που το μόνο που έπρεπε ήταν να φροντίζει τον εαυτό του για να αποθεώνεται από τον κόσμο».

Από τη Σάντερλαντ καρπωνόταν 60.000 λίρες την εβδομάδα, όταν ο μέσος όρος μισθών των κατοίκων της πόλης σε ένα έτος ήταν το ένα τρίτο από αυτά! Οταν έμαθε για τη σύλληψή του... αντέδρασε πίνοντας ποτά στο μίνι μπαρ στην έπαυλή του. Στη δίκη τιμωρήθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά, αφού στις τοποθετήσεις του Δικαστή ο ίδιος μιλούσε στο κινητό του, ενώ άφησε επίτηδες την πόρτα στο πρόσωπο ενός δικηγόρου. Ο Τύπος στην Αγγλία τον αποκάλεσε... τέρας, ενώ η Telegraph έγραψε πως αποτελεί έμβλημα της σπασμένης ποδοσφαιρικής ψυχής!

Ο Τζόνσον έλεγε σε φίλο του πως βαριόταν αυτό που γίνεται και αγωνιούσε να τελειώσει η δίκη, μάλλον γιατί πίστευε πως θα επιστρέψει στο γήπεδο και στην οχυρωμένη έπαυλή του! Οι αποκαλύψεις συγκλονίζουν, τον κατηγορούν πως την ίδια στιγμή που μιλούσε με τη έγκυο γυναίκα του, έστελνε και μηνύματα στην 15χρονη! Ο... πρώην παίκτης έστειλε 834 άθλια μηνύματα στην ανήλικη, για να εξαπατήσει ένα εύπιστο κορίτσι. Η τυπική αναλογία του μισθού ενός ποδοσφαιριστή της Premier League προς τη μέση τιμή ήταν 2,5/1. Σήμερα, είναι πιο κοντά στο 100/1!

Τζόγος, αλκοολισμός και το σεξ, είναι η... τριπλέτα των δεινών που περιμένουν να παγιδεύσουν απρόσεκτους παίκτες. Ο Τζόνσον υπέκυψε στην τρίτη, όμως έπεσε στην δική του παγίδα, αφού ήταν σίγουρος πως η εξαπάτηση του δεν θα... ανιχνευθεί!

Επανερχόμαστε στη στάση της ομάδας! Στις 49 εβδομάδες που χρειάστηκε για να ομολογήσει την ενοχή του ο Τζόνσον κέρδισε... 3 εκατ λίρες, αφού η διοίκηση δεν του διέκοψε το συμβόλαιο με το... καλημέρα της σύλληψης. Σε άλλη εταιρεία οι υπάλληλοι θα είχαν «παγώσει» εν αναμονή της δίκης. Η ομάδα έδωσε προτεραιότητα στα συμφέροντα του παίκτη και όχι στο θύμα. Ο Πίτερ Γουόνλες επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας για την Πρόληψη της Κακοποίησης του Παιδιού απέστειλε επιστολή προς την FA για να τονίσει την ντροπιαστική θέση: «Είναι... ανησυχητικό το γεγονός πως το παιδί βρέθηκε σε δεύτερη μοίρα για να διαφυλαχθούν τα αποτελέσματα της ομάδας στο γήπεδο. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί ποτέ ξανά...

 

Τελευταία Νέα