Οι τεσσάρες στον Τζίτζι (vids)

Οι τεσσάρες στον Τζίτζι (vids)

bet365

Με αφορμή το 4-2 της Μπάγερν επί της Γιουβέντους, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμίζει σε ποια άλλα παιχνίδια στην καριέρα του με Γιουβέντους και εθνική Ιταλίας έχει δεχθεί τέσσερα γκολ ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Για έναν τερματοφύλακα επιπέδου Μπουφόν είναι εξαιρετικά σπάνιο το φαινόμενο να δέχεται τέσσερα τέρματα σε έναν αγώνα (ακόμη και σε 120 λεπτά). Η Μπάγερν τελικά όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά με αυτή την επική ανατροπή στην παράταση στέρησε από τον Τζίτζι και την παρέα του την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Από το 2001, ο Μπουφόν έχει αγωνιστεί σε 572 παιχνίδια με την Γιουβέντους σε όλες τις διοργανώσεις και σχεδόν στα μισά (268) έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Μάλιστα, οι αγώνες που έχει δεχθεί τέσσερα γκολ είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Μόλις τέσσερις φορές (συν μία τώρα στην Αλιάνζ Αρίνα πέντε) έχει συμβεί με τη φανέλα της Γιουβέντους και ακόμη δύο με την εθνική Ιταλίας. Το FourFourTwo του gazzetta.gr θυμίζει τα παιχνίδια.

Γιουβέντους – Μπάγερν 1-4 (8/12/2009)
Η γερμανική ομάδα είναι η μοναδική ομάδα που έχει σημειώσει τέσσερα τέρματα στον Μπουφόν σε ευρωπαϊκό αγώνα και μάλιστα... εις διπλούν. Εκτός από το 4-2 στην Αλιάνζ Αρίνα, οι Βαυαροί είχαν επικρατήσει της Γιουβέντους με 1-4 στο Τορίνο και στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2009-10. Ο Τρεγεγκέ είχε ανοίξει το σκορ για την «Μεγάλη Κυρία», με την Μπάγερν να φτάνει στην εντυπωσιακή ανατροπή, χάρις στα γκολ των Μπουτ, Όλιτς, Γκόμες και Τίμοστσουκ.

Ρόμα – Γιουβέντους 4-0 (8/2/2004)
Η πρώτη τεσσάρα που δέχθηκε ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, με τη φανέλα της Γιουβέντους, ήταν το 2004 στο Ολίμπικο κόντρα στη Ρόμα, για την 20η αγωνιστική της Serie A. «Θύτες» ο Ολιβιέ Ντακούρ, ο Φρανσέσκο Τότι και ο Αντόνιο Κασάνο εις διπλούν.

Γιουβέντους – Λέτσε 3-4 (25/4/2004)
Λίγες αγωνιστικές μετά την τεσσάρα από τη Ρόμα, ο Τζίτζι δέχθηκε σε ένα ακόμη παιχνίδι πρωταθλήματος τέσσερα γκολ. Και μάλιστα απέναντι σε μία θεωρητικά αδύναμη ομάδα, μέσα στο Ντέλε Άλπι. Ο Νταβίντ Τρεζεγκέ μπορεί να είχε ανοίξει το σκορ, όμως η Λέτσε απάντησε με τέσσερα τέρμα, μέσα σε διάστημα 30 αγωνιστικών λεπτών. Η Γιουβέντους προσπάθησε να επιστρέψει, αλλά μάταια. Μαρέσκα και Ντελ Πιέρο απλά διαμόρφωσαν το τελικό 3-4.

Φιορεντίνα – Γιουβέντους 4-2 (20/10/2013)
Σχεδόν δέκα χρόνια πέρασαν για να δεχθεί εκ νέου τέσσερα γκολ σε αγώνα πρωταθλήματος με την Γιουβέντους ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Τόπος... μαρτυρίου το Αρτέμιο Φράνκι, αν και οι «μπιανκονέρι» είχαν προηγηθεί με 0-2, χάρις στα τέρματα των Τέβες και Πογκμπά. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζουζέπε Ρόσι που πέτυχε χατ-τρικ (το άλλο γκολ ο Χοακίν), η Φιορεντίνα έφτασε σε μία επική ανατροπή στην επανάληψη, με 0-2 να μετατρέπεται σε 4-2 μέσα σε μόλις 15 λεπτά.

Ισπανία – Ιταλία 4-0 (1/7/2012)
Η πρώτη φορά που δέχθηκε τέσσερα γκολ ο Μπουφόν με τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας ήταν σε έναν από τους σημαντικότερους αγώνες του με τη «σκουάντρα ατζούρα». Στον τελικό του Euro 2012, η Ισπανία συνέτριψε την Ιταλία με σκορ 4-0 στο Ολιμπίνσκι του Κιέβου, χάρις στα τέρματα των Νταβίντ Σίλβα, Ζόρντι Άλμπα, Φερνάντο Τόρες και Χουάν Μάτα.

Βραζιλία – Ιταλία 4-2 (22/6/2013)
Ένα χρόνο πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας διεξήχθη στη χώρα του καφέ το Confederations Cup. Η Ιταλία μπορεί να μην ήταν η κάτοχος του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όμως πήρε μέρος λόγω... Ισπανίας. Οι «φούριας ρόχας» ήταν τόσο παγκόσμιοι πρωταθλητές, όσο και πρωταθλητές Ευρώπης, με αποτέλεσμα η «σκουάντρα ατζούρα» να εκπροσωπήσει την Ευρώπη, ως φιναλίστ στο Euro 2012. Στη φάση των ομίλων, η διοργανώτρια Βραζιλία φιλοδώρησε με τέσσερα τέρματα την ομάδα του Μπουφόν. Τα γκολ της «σελεσάο» είχαν σημειώσει οι Ντάντε, Νεϊμάρ και Φρεντ (2), ενώ για την Ιταλία είχαν σκοράρει οι Τζιακερίνι και Κιελίνι.

Υ.Γ. Ο Μπουφόν είχε δεχθεί δύο φορές τέσσερα γκολ (Ελλάς Βερόνα 4-3 στις 20/2/2000, Φιορεντίνα 0-4 στις 26/2/2000) και δύο φορές πέντε γκολ (Σαμπντόρια 5-2 στις 11/1/1998, Ίντερ 5-1 στις 19/9/1999) ως τερματοφύλακας της Πάρμα στο ξεκίνημα της καριέρας του.

 

Τελευταία Νέα