Εδώ ο Ζλάταν, εκεί ο Ζλάταν... που θα πάει ο Ζλάταν;

Εδώ ο Ζλάταν, εκεί ο Ζλάταν... που θα πάει ο Ζλάταν;

bet365

Ο Ιμπραΐμοβιτς προανήγγειλε την αποχώρησή του από την Παρί Σεν Ζερμέν και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος ψάχνει να βρει ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Σουηδού άσου.

Επειδή ο Πύργος του Άιφελ είναι... κομματάκι δύσκολο να αντικατασταθεί («συγνώμη Ζλάταν που στο λέω») ο Ιμπραΐμοβιτς θα αποχωρήσει από την Παρί Σεν Ζερμέν στο τέλος της σεζόν, όπως δήλωσε και ο ίδιος. Μπορεί να διανύει το 35ο έτος της ηλικίας του, όμως την ποιότητα που διαθέτει ο Σουηδός, δε είναι εύκολο να τη βρει κανείς σε πολλούς ποδοσφαιριστές στον πλανήτη αυτή τη στιγμή. Γι’ αυτό είναι δεδομένο πως πολύ πριν το καλοκαίρι, που ολοκληρώνεται η σεζόν, οι προτάσεις και τα... εκατομμύρια ευρώ θα πέσουν βροχή. Τι θα επιλέξει, όμως, ο ίδιος; Θα πάει στην Αγγλία που δεν έχει αγωνιστεί ποτέ, θα συνεχίσει να κυνηγά το τρόπαιο που του λείπει, θα βάλει μπροστά το συναίσθημα ή θα επιλέξει να... αράξει; Το FourFourTwo του gazzetta.gr βάζει κάτω τα δεδομένα και παρουσιάζει όλους τους πιθανούς προορισμούς.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Τα μόλις 37 γκολ σε 29 αγώνες του φετινού πρωταθλήματος «φωνάζουν» πως οι «κόκκινοι διάβολοι» χρειάζονται εδώ και τώρα έναν γκολτζή επιθετικό. Ταλαντούχοι και ελπιδοφόροι όσοι πλαισιώνουν τον Γουέιν Ρούνεϊ, όμως όλοι μαζί δεν κάνουν... έναν Ζλάταν. Ο Σουηδός δεν έχει αγωνιστεί ποτέ του στην Πρέμιερ Λιγκ και σε περίπτωση που ο Ζοσέ Μουρίνιο αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Γιουνάιτεντ, τότε αυτομάτως οι «μπέμπηδες» θα έχουν τον πρώτο λόγο. Άλλωστε, ο Ιμπραΐμοβιτς έχει δηλώσει αρκετές φορές το θαυμασμό του για τον Πορτογάλο προπονητή και για τη επιθυμία να ξανασυνεργαστεί μαζί του.

Τσέλσι
Τα «νεύρα» του Ντιέγκο Κόστα ενδεχομένως να μην αρέσουν στο νέο προπονητή της ομάδας (άγνωστο ποιος θα είναι ακόμα), κάτι που μπορεί να στοιχήσει στον 28χρονο φορ τη θέση του στο ρόστερ των «μπλε». Αν υπάρξει τέτοιο κενό στην επίθεση, τότε αυτομάτως ένας από τους υποψήφιους αντικαταστάτες, θα είναι σίγουρα ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Άλλωστε, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έχει αποδείξει πολλάκις ότι μπορεί να «τινάξει την μπάνκα στον αέρα», προκειμένου να αποκτήσει κάποιον ποδοσφαιριστή.

Άρσεναλ
Αφού δεν έγινε «κανονιέρης» στα 17 του, όταν δε δέχθηκε να δοκιμαστεί από τους Λονδρέζους (είχε πει τότε για τον εαυτό του ότι ο Ζλάταν δεν μπαίνει σε οντισιόν!), ίσως ήρθε η ώρα να αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του Αρσέν Βενγκέρ στα 35 του. Ο Γάλλος τεχνικός δε συνηθίζει, βέβαια, να αποκτά ποδοσφαιριστές τέτοιας ηλικίας, όμως 1) ο Ιμπραΐμοβιτς δεν είναι οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής και 2) ποιος είναι σίγουρος ότι θα είναι και του χρόνου ο Βενγκέρ στον πάγκο της Άρσεναλ; Στα συν των «κανονιέρηδων» έναντι των έτερων Άγγλων διεκδικητών του Ζλάταν, αποτελεί το γεγονός πως θα αγωνίζονται κατά πάσα πιθανότητα και την επόμενη σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αντίθετα, για Γιουνάιτεντ και Τσέλσι είναι σχεδόν απίθανο...

Μίλαν
Ο Ιμπραΐμοβιτς δεν έχει κρύψει ποτέ τα αισθήματά του για τους «ροσονέρι». Ο ίδιος, μάλιστα, έχει δηλώσει πως τα δύο χρόνια παραμονής του στο Σαν Σίρο ήταν από τα καλύτερα της καριέρας του. Η Μίλαν είναι απίθανο την επόμενη σεζόν να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως αν ο Σουηδός βάλει μπροστά το συναίσθημα και όχι τη λογική, τότε δεν αποκλείεται να μετακομίσει και πάλι στο Μιλάνο. Όσο για την ίδια την ομάδα, μάλλον θα ήθελε... χθες να έχει και πάλι στις τάξεις της τον Ζλάταν.

Ρεάλ Μαδρίτης
Το μέλλον του Μπενζεμά είναι αμφίβολο στο Μπερναμπέου, κάτι που σημαίνει πως η «βασίλισσα» ενδέχεται να βγει στη... γύρα για επιθετικό το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ δεν έχει κρύψει την αδυναμία του στην απόκτηση ποδοσφαιρικών σούπερ σταρ, όμως γεννάται το εξής ερώτημα στην περίπτωση του Ιμπραΐμοβιτς. Μπορεί ο Ζλάταν να παίξει για τον Ρονάλντο; Στη Ρεάλ Μαδρίτης άπαντες «θυσιάζονται» για χάρη του Πορτογάλου (όπως και ο σέντερ φορ Μπενζεμά), όμως ο Σουηδός μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο; Βάση όσων έχει δείξει τόσα χρόνια, είναι αδύνατον. Εκτός κι αν βάλει στην άκρη τον ποδοσφαιρικό του εγωισμό, προκειμένου σε αυτή την ηλικία να ενταχθεί σε μία ομάδα, που μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο που λείπει από τη συλλογή του. Το Τσάμπιονς Λιγκ!

Ηνωμένες Πολιτείες
Πολλοί ποδοσφαιριστές, που ηλικιακά είναι στη... σειρά του Ιμπραΐμοβιτς κολλάνε τα τελευταία τους ποδοσφαιρικά ένσημα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Το επίπεδο του πρωταθλήματος των Ηνωμένων Πολιτειών μπορεί να είναι πολύ χαμηλότερο, όμως έχει αυτή τη λάμψη και το «γκλάμουρ» που είναι μέσα στη ζωή του Σουηδού επιθετικού. Το συγκεκριμένο βήμα το έκαναν παίκτες όπως ο Πίρλο, ο Τζέραρντ και ο Λάμπαρντ. Γιατί να μην το κάνει και ο Ζλάταν στα 35 του;

Υ.Γ. Φαντάζεστε να γίνει το απόλυτο «μπαμ» και ο Ιμπραΐμοβιτς να πάει στην Μάντσεστερ Σίτι και να συνεργαστεί και πάλι με τον... εχθρό του, Πεπ Γκουαρντιόλα; Με όνειρο θερινής νυκτός μοιάζει...

Υ.Γ. 2 Κίνα και Κατάρ δεν μπήκαν στη λίστα, καθώς ο Ιμπραΐμοβιτς είναι πολύ... Ζλάταν για να ρίξει τον εγωισμό του και να πάει σε αυτά τα πρωταθλήματα, παρά τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που θα του προσφερθούν.

Υ.Γ. 3 Τα βίντεο δείχνουν γκολ του Ιμπραΐμοβιτς εναντίον των ομάδων που μπορεί να τον θέλουν.

 

Τελευταία Νέα