Ιμπρα-Μάξουελ: οι... αυτοκόλλητοι των τίτλων

Ιμπρα-Μάξουελ: οι... αυτοκόλλητοι των τίτλων

bet365

Το φετινό είναι το 10ο πρωτάθλημα που σηκώνουν μαζί Ιμπραΐμοβιτς και Μάξουελ και συνολικά ο 20ός τίτλος τους σε τέσσερις διαφορετικές Λίγκες.

Οταν τον απέκτησε η Παρί, γράφτηκε ότι το έκανε μόνο και μόνο για να τον έχει στο πλευρό του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ηταν μία λογική υπόθεση με βάση το παρελθόν τους. Η κοινή πορεία τους από το 2001 τους είχε κάνει κολλητούς και αχώριστους. Μόνο που όπως αποδείχτηκε άμεσα, ο Μάξουελ Σερέρ Καμπελίνο Αντράντε δεν βρέθηκε στο Παρίσι για να παραστήσει τον τύπο που απλά θα κουμαντάριζε το ΕΓΩ του σούπερ σταρ της ομάδας.

Οι δυο τους έγιναν αχώριστοι από την πρώτη τους μέρα στην προετοιμασία του Αγιαξ. Ηταν το καλοκαίρι του 2001, με τον Μάξουελ να έχει αγοραστεί από την Κρουζέιρο και τον Ιμπρα από την Μάλμε. Και οι δύο ήταν 20 ετών και εκεί θα ξεκινούσαν την εκτόξευση και τη συγκομιδή τίτλων. Μία συγκομιδή που τους βρίσκει φέτος να έχουν πανηγυρίσει ταυτόχρονα, ως συμπαίκτες δηλαδή, 10 πρωταθλήματα σε τέσσερις διαφορετικές Λίγκες...

Η αρχή τους έγινε λοιπόν από τον Αίαντα, όπου υπηρέτησαν παρέα την τριετία 2001-'04. Στην Eredivisie τερμάτισαν 1οι δύο φορές (2002, 2004), ενώ πήραν και ένα Κύπελλο και ένα Σούπερ Καπ. Ο Ιμπρα έφυγε τότε για τη Γιουβέντους, αλλά το 2006 ο Μάξουελ πήγε και τον βρήκε στην Ιντερ, όπου ταυτόχρονα μετακόμισε κι ο Σουηδός. Με τους Νερατζούρι πανηγύρισαν τα τρία διαδοχικά Καμπιονάτο (2007, 2008, 2009), αλλά και δύο Σούπερ Καπ.

Αφού τα σάρωσαν στη Σέριε Α', πήγαν μαζί στη Μπαρτσελόνα, όπου στην μία χρονιά του Ζλάταν εκεί, σήκωσαν την κούπα (2010) και ένα Σούπερ Καπ. Ο Ιμπραΐμοβιτς πήγε το 2010 στη Μίλαν και το 2012 έσμιξαν ξανά, αυτή τη φορά στη Γαλλία. Και τώρα, από Μάρτιο μήνα έκαναν παρεάκι το 4x4 στο Σαμπιονά (2013, 2014, 2015, 2016), σηκώνοντας ακόμα ένα Κύπελλο, δύο League Cup και τρία Σούπερ Καπ. Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι εκτός από τα 10 κοινά τους πρωταθλήματα, έχουν μαζί και ακόμα 10 τρόπαια σε όλες τις άλλες διοργανώσεις, με το νούμερο 20 να αποτελεί το άθροισμα τους!

Το φοβερό με την δική τους φιλία είναι πως πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες. Ενώ ο Ιμπρα ξεχειλίζει από εγωισμό και έντονη προσωπικότητα, ο Μάξουελ είναι ο απόλυτα ήρεμος τύπος που τον ισορροπεί. Αυτό το τελευταίο το έχει παραδεχτεί ακόμα και ο ίδιος ο σούπερ σταρ στην αυτοβιογραφία του, όπου αποθεώνει τον συμπαίκτη και κολλητό του: «Πολλές φορές δεν μπορώ να το πιστέψω ότι είναι τόσο καλός και ήρεμος άνθρωπος. Τέτοιου είδους τύποι συνήθως δεν τα καταφέρνουν σε τόσο υψηλό ποδοσφαιρικό επίπεδο. Και ο Μάξουελ κορυφαίος χαρακτήρας και παικταράς μαζί».

Follow me: @jorgekaraman

 

Τελευταία Νέα