Τέλος εποχής (;) για Τσέλσι

Τέλος εποχής (;) για Τσέλσι

Τέλος εποχής (;) για Τσέλσι

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος αναλύει τα δεδομένα της επόμενης μέρας στην Τσέλσι και εξηγεί γιατί ο σύλλογος θα βαδίσει σε άγνωστα μονοπάτια από τη νέα σεζόν.

Σχεδόν εκτός στόχων τέθηκε αυτή την εβδομάδα η Τσέλσι. Μετά τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ και τις σχεδόν μηδαμινές ελπίδες για είσοδο στην πρώτη τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ (10 βαθμούς πίσω από την 4η Μάντσεστερ Σίτι), οι «μπλε» θέλουν να σώσουν... ό,τι σώζεται μόνο μέσω του κυπέλλου Αγγλίας. Ακόμη και σε περίπτωση κατάκτησης του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού, όμως, οι Λονδρέζοι το μόνο που θα καταφέρουν (εκτός από τον τίτλο) θα είναι η έξοδος στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης περιόδου. Κάτι που είναι δύσκολο να γίνει, με τις υπάρχουσες βαθμολογικές συνθήκες, μέσω του πρωταθλήματος.

Τα δεδομένα φαίνεται πως αλλάζουν από την επόμενη σεζόν για την Τσέλσι, η οποία αναμένεται να βαδίσει σε άγνωστα μονοπάτια για εκείνη, επί εποχής Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Οι στόχοι ενδέχεται να αναπροσαρμοστούν και ο σύλλογος να μπει σε μία νέα φάση, έπειτα από 12 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας στην ελίτ του αγγλικού και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Τέλος εποχής; Θα δείξει. Σίγουρα, όμως, πολλά πράγματα θα είναι διαφορετικά από του χρόνου, σε σχέση με αυτά που είχαν συνηθίσει οι φίλοι των «μπλε» τα τελευταία χρόνια.

Απουσία από Τσάμπιονς Λιγκ
Τη σεζόν 2017-18 (το νωρίτερο) θα ξαναπαίξει η Τσέλσι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο αποκλεισμός από την Παρί Σεν Ζερμέν στη φάση των «16», σε συνδυασμό με την κάκιστη πορεία στο φετινό πρωτάθλημα, έχουν θέσει νοκ-άουτ τους «μπλε» από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της επόμενης σεζόν (εκτός κι αν γίνει το «θαύμα» στις τελευταίες εννέα αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ). Αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά επί εποχής Ρόμαν Αμπράμοβιτς, κάτι που σημαίνει πως για πρώτη φορά, επίσης, δε θα μπουν στα ταμεία του συλλόγου τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναχωρήσεις ναι. Αφίξεις όχι;
Η απουσία από το Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου δε θα αποτελέσει πλήγμα μόνο στα ταμεία του συλλόγου, αλλά και στο πρεστίζ του. Με πολλούς ποδοσφαιριστές να σκέφτονται ήδη τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους (π.χ. Αζάρ) είναι δεδομένο πως θα χρειαστεί να βρεθούν οι αντικαταστάτες τους. Μέχρι και την περσινή σεζόν, το Στάμφορντ Μπριτζ (μαζί με τα λεφτά του Αμπράμοβιτς) αποτελούσε πόλο έλξης για τους παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Ποιος από αυτούς, όμως, θα πάει σε μία ομάδα που δε θα αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ; Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το... βάρος αναμένεται να πέσει στις πλάτες του νέου προπονητή. Π.χ. ο Αντόνιο Κόντε (αν είναι αυτός ο καινούργιος τεχνικός) θα κληθεί να γίνει αυτός... πόλος έλξης και να πείσει ο ίδιος ποδοσφαιριστές να δουλέψουν υπό τις οδηγίες του. Ειδάλλως θα πάρουν ευκαιρίες οι μικροί, οι οποίοι παρεμπιπτόντως πριν από λίγους μήνες κατέκτησαν το Τσάμπιονς Λιγκ Under-19.

«Σημαίες» τέλος
Η προδιαγραφόμενη φυγή του Τζον Τέρι στο φινάλε της φετινής σεζόν, ολοκληρώνει την παρουσία των «παλιοσειρών» στα αποδυτήρια – κυρίως – της ομάδας. Για πολλά χρόνια Τέρι, Λάμπαρντ, Ντρογκμπά και Τσεχ αποτελούσαν τους ηγέτες της Τσέλσι, όχι μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και έξω από αυτόν. Ο Τέρι είναι ο μοναδικός που έχει απομείνει στους «μπλε», όμως σε λίγους μήνες θα αποτελέσει κι αυτός παρελθόν, κάτι που σημαίνει πως δε θα υπάρχει πλέον κάποιος παίκτης-«σημαία», που η παρουσία του και μόνο θα εμπνέει σεβασμό στους υπόλοιπους και θα μπορεί να αποτελεί «ασπίδα».

«Αντίο» στο Στάμφορντ Μπριτζ
Χωρίς... σπίτι για τέσσερα χρόνια αναμένεται να είναι από την επόμενη σεζόν η Τσέλσι. Μετά το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν τα έργα της κατασκευής του νέου γηπέδου της ομάδας, ακριβώς δίπλα στο σημερινό γήπεδο. Το «νέο Στάμφορντ Μπριτζ» που θα είναι χωρητικότητας 60 χιλιάδων θέσεων και θα κοστίσει περίπου 650 εκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στο σύλλογο, όμως μέχρι οι «μπλε» να μπουν στο νέο γήπεδο (υπολογίζεται τη σεζόν 2020-21) θα αναγκαστούν να μετακομίσουν σε άλλο γήπεδο του Λονδίνου. Αυτό αναμένεται να είναι το Γουέμπλεϊ, κάτι που σημαίνει πως μέχρι το 2020 η Τσέλσι θα είναι συνεχώς... φιλοξενούμενη.

 

Τελευταία Νέα