One club heroes

One club heroes

bet365

Δείτε ποιοι είναι οι ελάχιστοι παίκτες στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα που εξακολουθούν να υπηρετούν μόνο μία ομάδα στην καριέρα τους.

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο έχει πάψει να είναι αναμενόμενο το να μένουν σε μία ομάδα για όλη την καριέρα τους τα μεγάλα ή ακόμα και τα μικρότερα αστέρια. Ειδικά στα πέντε σημαντικότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης το φαινόμενο έχει γίνει εξαιρετικά σπάνιο. Τόσο σπάνιο που για παράδειγμα στον μαγικό κόσμο της απόλυτα χρηματοκρατούμενης Premier League, μονάχα δύο είναι οι παίκτες που εξακολουθούν να υπηρετούν την ίδια φανέλα από τότε που ξεκίνησαν να κλωτσούν το τόπι. Ας δούμε όμως ποιοι είναι εκείνοι που συνεχίζουν να είναι one club ποδοσφαιριστές σε Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία και Ιταλία, έχοντας όμως από επτά χρόνια και πάνω στην ομάδα...


Premier League
Και όμως ο Τζον Τέρι δεν μπορεί να μπει σε αυτήν την κατηγορία, μιας και το 2000 είχε δοθεί δανεικός στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Οπότε απομένει η κορυφή στον Τόνι Χίμπερτ. Ο 35χρονος μέσος της Εβερτον, έχει ξεκινήσει μάλιστα από τις ακαδημίες της και υπηρετεί την πρώτη ομάδα από τη σεζόν 2000-'01, δηλαδή για 15 σερί περιόδους. Ο μοναδικός άλλος στο Νησί που μπορεί να μπει στην ίδια κατηγορία, είναι ο Αντι Κινγκ που παίζει στη Λέστερ για εννέα χρόνια και είναι 27 ετών. Εχει δηλαδή χρόνια αρκετά μπροστά του για να συνεχίσει το επίτευγμα του.


Serie A'
Θα περίμενε κανείς ότι στην Ιταλία τα πράγματα θα ήταν πιο ζωντανά σε αυτό το θέμα. Αντιθέτως, μόλις τρεις είναι οι εν ενεργεία παίκτες που δεν έχουν αλλάξει ποτέ ομάδα. Οι δύο φυσικά ανήκουν στη Ρόμα. Ο Φραντσέσκο Τότι συμπλήρωσε αισίως 24 χρόνια σερί παρουσίας με τους Τζαλορόσι, ενώ ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι παίζει εκεί για 15. Δεύτερος όμως στην λίστα της χώρας είναι ο Τζανπάολο Μπελίνι με 18 χρονιές στην Αταλάντα.


Bundesliga
Και οι Γερμανοί είναι παραδόξως πίσω σε αυτό το κομμάτι. Οι τέσσερις που έχουν δικαίωμα να μπουν στη συγκεκριμένη λίστα, είναι εξαιρετικά λίγοι αναλογικά με τις αρχές του ποδοσφαίρου της χώρας. Ο Φίλιπ Λαμ για παράδειγμα έπαιξε δανεικός για μία διετία (2003-'05) στη Στουτγκάρδη και έτσι τίθεται αυτομάτως εκτός. Σε αυτή την περίπτωση ο Μπενεντίκτ Χέβεντες της Σάλκε με εννέα σερί σεζόν είναι ο πρώτος της κατηγορίας. Ακολουθούν με οκτώ χρόνια οι Μαρσέλ Σμέλτσερ (Ντόρτμουντ), Φίλιπ Μπαργκφρέντε (Βέρντερ Βρέμης) και με επτά ο Χόλγκερ Μπάντστουμπερ της Μπάγερν.


Ligue1
Στη Γαλλία κάπως αυξάνεται ο αριθμός, αλλά όχι όσο θα φανταζόταν κανείς. Ολοι κι όλοι έξι είναι εκείνοι που δεν έχουν αλλάξει ποτέ ομάδα, με πρώτο και καλύτερο τον Λοΐκ Περέν με 13 σερί σεζόν στη Σεντ Ετιέν. Ο Γιανίκ Καουζάκ της Μπαστια ακολουθεί με 11 χρονιές και έπονται με 10 οι Ζοφρί Ζουντρέν (Μονπελιέ) και Ρομάν Ντανζέ (Ρεν). Ο Τζαμέλ Σαϊχί της Μονπελιέ έχει εννέα χρόνια και ο Μαξίμ Γκοναλόν επτά στη Λυών.


La Liga
Οι Ισπανοί σε αυτό το ζήτημα είναι πιο πιστοί από τους άλλους. Από τη Ρεάλ δεν υπάρχει κανείς στη λίστα των συνολικά 12 παικτών που θεωρούνται one club players. Την κορυφή μοιράζονται με 14 σεζόν οι Αντρές Ινιέστα και Κάρλος Γκουρπέγκι (Μπιλμπάο). Εκτός του Ινιέστα υπάρχουν ακόμα δύο παίκτες της Μπαρτσελόνα, οι οποίοι είναι ο Λιονέλ Μέσι (12 χρόνια) και Σέρχιο Μπουσκέτς (8). Τη λίστα συμπληρώνουν οι Τσάβι Πριέτο (13, Σοσιεδάδ), Μίκελ Γκονθάλεθ (11, Σοσιεδάδ), Μπρούνο Σοριάνο (10, Βιγιαρεάλ), Μαρκέλ Σουσαέτα (9, Μπιλμπάο), Αλμπέρτο Λόρα (9, Σπόρτινγκ Χιχόν), Κάρλος Μαρτίνεθ (9, Σοσιεδάδ), Αντερ Ιτουράσπε (7, Μπιλμπάο), Μικέλ Σαν Χοσέ (7, Μπιλμπάο). Οπως ήταν αναμενόμενο οι δύο βασικές, Σσοσιεδάδ και Μπιλμπάο κυριαρχούν με επτά δικούς συνολικά.

 

Τελευταία Νέα