Μια ντροπή που θέλει... ξέπλυμα

Μια ντροπή που θέλει... ξέπλυμα

Κώστας Ζάλιαρης
Μια ντροπή που θέλει... ξέπλυμα

bet365

Μια βραδιά που άρχισε θεόστραβα και εξελίχθηκε με τον χειρότερο τρόπο ήταν αυτή της Πέμπτης για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Δανία. Ο Κώστας Ζάλιαρης κοίταξε τους αριθμούς της αναμέτρησης και αυτοί, κάνουν τον Φαν Χάαλ να δείχνει ανήμπορος ν' ανταποκριθεί...

Αυτό δεν το περίμεναν οι οπαδοί των «κόκκινων διαβόλων».

Όσα και να έχουν δεχθεί φέτος που είναι τρομερά περίεργη σεζόν για την ομάδα τους, αυτό το ταξίδι στη Δανία ήταν ευκαιρία για ένα... ευχάριστο, αν και πολύ κρύο, βράδυ, με μια – έστω κι επαγγελματική – νίκη απέναντι σε μια κατά πολύ υποδεέστερη ομάδα.

Η ήττα που ήρθε και με ανατροπή στο σκορ από τους Δανούς – τους οποίους ο κόσμος με μεγάλη ευκολία ψαράδες, άμπαλους, πουθενάδες κλπ – κάνει ακόμα πιο ντροπιαστική την ευρωπαϊκή στιγμή για τη Γιουνάιτεντ, που αποκλείστηκε από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ στην επιστροφή της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση και έχει ελπίδα να φτάσει μέχρι και την κατάκτηση του Γιουρόπα.

Ο Φαν Χάαλ έχει τη δικαιολογία των απουσιών. Στους 14 έχουν φτάσει οι ποδοσφαιριστές στους οποίους δεν μπορεί να υπολογίζει τη δεδομένη χρονική περίοδο. Με τελευταίο πλήγμα αυτό του Ντε Χέα, για τον οποίο δεν υπάρχει μέχρι στιγμής εκτίμηση για τη διάρκεια της απουσίας του, με το σοκ του τραυματισμού του Ρούνεϊ που θα τον κρατήσει εκτός για περίπου δύο μήνες, με τον Σβαϊνστάιγκερ ν' αντιμετωπίζει συνεχώς προβλήματα και να μην έχει παίξει όσο θα ήθελε στον πρώτο χρόνο της παρουσίας του, με τον Φελαϊνί, με τον Τζόουνς, τον Νταρμιάν και τους άλλους...

Η αλήθεια είναι ότι όσες απουσίες κι αν έχεις, ακόμα και οι «ρεζέρβες» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα μπορούσαν να νικήσουν τη Μίντιλαντ. Μια ομάδα από τη Δανία με ελάχιστα χρόνια «ζωής» και η οποία μπορεί να είχε... χίλια κίνητρα για να παρουσιάσει κάτι θετικότατο απέναντι σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο, αλλά όποιους κι αν είχε στη διάθεσή του ο Φαν Χάαλ, με το γκολ του Ντεπάι που θα μπορούσε να έχει «σκοτώσει» τους υποδεέστερους αντιπάλους, η υπόθεση της πρόκρισης στην επόμενη φάση θα... should be put to bed που λένε και οι Άγγλοι.

«Κάκιστη εμφάνιση, απαράδεκτοι, δεν είμαστε καλοί, το μόνο θετικό είναι ότι έχουμε απλά το δικαίωμα και την ευκαιρία να φτιάξουμε τα πράγματα στη ρεβάνς» είπε ο Μάικλ Κάρικ. «Ο νόμος του Μέρφι... με τόσους τραυματίες και από τη στιγμή που σε κάθε ματς πρέπει ν' αλλάζω αρκετά πρόσωπα στην 11άδα, δεν βοηθάει ούτε στην εικόνα μας, ούτε στην αυτοπεποίθηση των παικτών» είπε ο Λουίς Φαν Χάαλ.

Ποιος από τους δύο, ίσως, αντιλαμβάνεται περισσότερο την πραγματικότητα;

Κι αν ο Ολλανδός θέλει να στέκεται στους τραυματίες, τις απουσίες και όχι απλά στο ότι η λογική θα ήταν ένα απλό θετικό αποτέλεσμα της Γιουνάιτεντ απέναντι σε κάποια... Μίντιλαντ, ας κοιτάξει τους αριθμούς που βλέπει κανείς αν αναζητήσει λίγα στοιχεία για το παιχνίδι.

Λιγότερες κερδισμένες μονομαχίες, λιγότερα τάκλιν και επιτυχημένα μαρκαρίσματα, περισσότερες χαμένες πάσες και χαμένη κατοχή της μπάλας, λιγότερα σουτ, ενώ, ο Κρις Σμόλινγκ ήταν ο μοναδικός που έφτασε σε... δυσθεώρητα (βάσει των υπολοίπων) αποτελεσματικότητας στην άμυνα για να κόψει επιθέσεις, με τους Μπλιντ και Ντεπάι να παίρνουν... βαθμό πάνω από τη βάση κι έπειτα να έρχεται το χάος.

Έχοντας φυσικά ξεπεράσει κατά πολύ με τη θητεία του, το χείριστο πέρασμα του Ντέιβιντ Μόγιες από τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Λουίς Φαν Χάαλ έχει γίνει ο χειρότερος προπονητής του συλλόγου τα τελευταία 35 και πλέον, χρόνια, έχοντας χάσει περισσότερους από τους μισούς αγώνες (σύνολο 83) στους οποίους έχει κρατήσει το «τιμόνι» της ομάδας.

Οι Ρον Άτκινσον, Ράιαν Γκιγκς (αν και σε μόλις τέσσερα παιχνίδια), Σερ Ματ Μπάσμπι, Ντέιβιντ Μόγιες και φυσικά ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, είναι αυτοί που κατέγραψαν καλύτερα ποσοστά νικών από τον Ολλανδό, ο οποίος μετράει μιάμιση αγωνιστική περίοδο θητείας στο «Ολντ Τράφορντ».

Sir Alex Ferguson, 1987-2013 — P: 1,500. W: 895. D: 338. L: 267. Win %: 59.67

David Moyes, 2013-2014 — P: 51. W: 27. D: 9. L: 15. Win % 52.94

Sir Matt Busby, 1945-1969 & 1970-1971 — P: 1,141. W: 576. D: 265. L: 299. W % 50.5

Ryan Giggs, 2014 — P: 4. W: 2. D: 1. L: 1. W % 50

Ron Atkinson, 1981-1986 — P: 292. W: 146. D: 67. L: 79. W % 50

Louis van Gaal, 2014-present — P: 83. W: 41. D: 22. L: 20. W % 49.4

 

Τελευταία Νέα