Λίγα λόγια για την Βόλφσμπουργκ...

Λίγα λόγια για την Βόλφσμπουργκ...

Λίγα λόγια για την Βόλφσμπουργκ...

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος «βγάζει το καπέλο» στον ποδοσφαιρικό οργανισμό, που ακούει στο όνομα «Βόλφσμπουργκ» και γράφει κάποιες σκέψεις του μετά τη σχεδόν βέβαιη πρόκρισή της στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Θέλω να ξεκινήσω το κείμενο μου, λέγοντας με ειλικρίνεια πως δεν έχω παρακολουθήσει ούτε ένα λεπτό από τον αγώνα ανάμεσα σε Γάνδη και Βόλφσμπουργκ. Βλέπετε, την ίδια ώρα επέλεξα (όπως και οι περισσότεροι, φαντάζομαι) να δω το παιχνίδι της Ρόμα με τη Ρεάλ. Το μόνο που είδα, στη συνέχεια, ήταν τα γκολ της αναμέτρησης. Στο δεύτερο γκολ των «λύκων» σχεδόν σηκώθηκα από την καρέκλα μου (ίσως πιο πολύ και απ’ ότι στο γκολ του Ρονάλντο στο Ολίμπικο), όταν όμως αντιλήφθηκα ότι το είχε πετύχει αυτός ο ποδοσφαιρικός «δαίμονας», ο Γιούλιαν Ντράξλερ, τότε... ξανακάθισα.

Την υγειά του να ’χει ο 22χρονος Γερμανός και είναι ικανός να αφήσει ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Από τα 17 του βασικός στη Σάλκε με 170 παιχνίδια και 30 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, πήρε το καλοκαίρι που μας πέρασε την καλύτερη – κατά τη γνώμη μου – απόφαση για τη συνέχεια της καριέρας του. Η Γιουβέντους είχε καταθέσει πρόταση για την απόκτησή του, η Σάλκε είπε «όχι», ενώ ο ίδιος δεν τρελάθηκε από τις «σειρήνες», πηγαίνοντας στην Βόλφσμπουργκ, έναντι 36 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα μισά λεφτά, λοιπόν, που έβαλε στα ταμεία της από την πώληση του Κέβιν Ντε Μπρόινε, η Βόλφσμπουργκ τα διέθεσε για να αποκτήσει το next big thing του γερμανικού ποδοσφαίρου. Και άλλα 12 εκατομμύρια για να πάρει από την Γκλάντμπαχ τον Μαξ Κρούζε, τον ποδοσφαιριστή που πέτυχε το τρίτο τέρμα των «λύκων», ενώ είχε και ένα δοκάρι. Καθόλου άσχημα, αν αναλογιστεί κανείς πως με τα λεφτά που πούλησε τον Ντε Μπρόινε στην Μάντσεστερ Σίτι (72 εκατ. ευρώ) έχει στις τάξεις της Ντράξλερ (36 εκατ.) και Κρούζε (12 εκατ.), ενώ με το υπόλοιπο των 24 εκατομμυρίων ευρώ, έκανε σχεδόν την απόσβεση της περσινής μεταγραφής του Αντρέ Σίρλε (32 εκατ.) από την Τσέλσι. Και οι τρεις, ήταν αποτελούσαν χθες την επιθετική τριπλέτα της Βόλφσμπουργκ στο δεύτερο 45λεπτο.

Ντράξλερ και Κρούζε αγωνίστηκαν σχεδόν σε όλο το 90λεπτο, ενώ ο Σίρλε μπήκε αλλαγή στην επανάληψη. Γιατί ο Ντίτερ Χέκινγκ έχει την πολυτέλεια να αφήνει στον πάγκο, σε τόσο κρίσιμα παιχνίδια, ποδοσφαιριστές, όπως ο Αντρέ Σίρλε. Άλλωστε, η Βόλφσμπουργκ είναι μία ομάδα, που στο ρόστερ της διαθέτει ποιοτικούς παίκτες σε κάθε θέση (π.χ. Ντάντε στην άμυνα), ενώ χθες αγωνίστηκε χωρίς αρκετούς βασικούς. Τραυματίες ήταν ο βασικός τερματοφύλακας (Μπενάλιο), ο βασικός αμυντικός μέσος (Γκιλαβογκί), ο βασικός εξτρέμ (Καλιτζούρι) και ο πρώτος σκόρερ (Μπας Ντοστ), ενώ ο Νίκλας Μπέντνερ έμεινε εκτός αποστολής.

Θα πει (εύλογα) κανείς πως η Βόλφσμπουργκ δε «σκότωσε» και κανένα θηρίο, όμως αυτό κάθε άλλο μειώνει την επιτυχία της απέναντι στη Γάνδη. Πόσο εύκολο είναι για μία ομάδα να πετυχαίνει εκτός έδρας τρία γκολ σε νοκ-άουτ στο Τσάμπιονς Λιγκ; Εκτός κι αν είναι η Ρεάλ ή η Μπαρτσελόνα. Κι όμως, η Βόλφσμπουργκ το έκανε, έστω και απέναντι στη Γάνδη και πλέον είναι με το 1,5 πόδι στους οκτώ του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί, όπου μάλλον θα σταματήσει και η πορεία της, εκτός κι αν η κληρωτίδα της... κλείσει το μάτι και δεν πέσει σε κάποιο μεγαθήριο στα προημιτελικά, οπότε το ταξίδι θα συνεχιστεί.

Πρωταρχικός στόχος, όμως, για τον Χέκινγκ και τους παίκτες του θα είναι να μη χάσουν το τρένο του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ. Η πορεία των «λύκων» στη φετινή Μπουντεσλίγκα δεν είναι ανάλογη με την περσινή και αυτή τη στιγμή βρίσκονται πέντε βαθμούς από μακριά από τις προνομιούχες θέσεις, που οδηγούν στα «αστέρια». Εκεί βρίσκεται η Χέρτα, με την οποία αγωνίζεται το Σάββατο στον «τελικό» της χρονιάς. Αν κερδίσει, τότε θα μπορεί να ονειρεύεται ξανά βραδιές σαν τη χθεσινή...

 

Τελευταία Νέα