Ιβάνοφ, ο Καπετάνιος του «Πειρατικού»

Gazzetta team
Ιβάνοφ, ο Καπετάνιος του «Πειρατικού»

bet365

Τρίφον Ιβάνοφ, ο Βούλγαρος που... οδήγησε το «Πειρατικό» στον θρίαμβο της Αμερικής! Ο Iron... λύγισε και η Βουλγαρία θρηνεί.

Η Βουλγαρία θρηνεί...Σε ηλικία 50 ετών ο Τρίφον Ιβάνοφ άφησε την τελευταία του πνοή, αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στο ποδόσφαιρο της χώρας, αλλά και πολλές αναμνήσεις στους ποδοσφαιρόφιλους σε όλο τον πλανήτη! Η σύντροφος του, ειδοποίησε άμεσα ασθενοφόρο όμως ήταν ήδη αργά. Ο Ιβάνοφ αντιμετώπιζε προβλήματα, είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στην στεφανιαία αρτηρία, αλλά το παιχνίδι της ζωής το έχασε τόσο νωρίς...

Θυμάστε το ματς με τους Γερμανούς το 1994, όταν ο Τρίφον Ιβάνοφ είχε κάνει ένα απίθανο τάκλιν στον Φέλερ λίγο πριν ο Γερμανός βγει φάτσα - κάρτα με το τέρμα; Τι ματσάρα είχε κάνει; Κανείς δεν ξεχνά τον Αντι Μέλερ να είναι έτοιμος να πανηγυρίσει, αλλά τον Βούλγαρο να διώχνει σωτήρια... Οι Αμερικάνοι αποθέωσαν τον Ιron Ιβάνοφ, ο οποίος έδωσε τα πάντα για μια θρυλική νίκη! Τόσες πολλές μνήμες και στιγμές αναδύονται... Αλλωστε, η Βουλγαρία δεν θα προχωρούσε τόσο μακριά χωρίς τον Ιβάνοφ «Επαιζε με άγρια θέληση για τη νίκη και ποτέ δεν εγκλωβιζόνταν. Είχε ένα απίστευτο σουτ και στα φάουλ ήταν απίθανος. Πάντα ένιωθα ασφαλής όταν έπαιζε στα αριστερά» είχε τονίσει ο Χρίστο Στόιτσκοφ για τον Ιβάνοφ, ενώ τον συμπεριέλαβε στην κορυφαία ενδεκάδα του!

Ο Τρίφον ενσαρκώνει αυτό που παρουσίασε η Βουλγαρία στο Μουντιάλ του 1994. Μαχητικότητα, πάθος, δύναμη, αλληλεγγύη! Αλλωστε, ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του και για το λόγο αυτό οι συμπατριώτες του τραγουδούσαν «Τρίφον, Τρίφον, Τρίφον είσαι ο καπετάνιος του πειρατικού μας». Οι Βούλγαροι θρηνούν, θυμούνται τι είχε συμβεί πριν 21 χρόνια, στιγμές που δεν έζησαν ξανά... Ατρόμητος, δεν φοβόταν κανέναν και τίτποτα, Γκούλιτ, Παπέν, Μπατιστούτα, Καζιράγκι, Καντονά, γι αυτόν ήταν το ίδιο πράγμα. Οταν το 1991 ο Βιάλι τον έφτυσε στο πρόσωπο αντίκρισε την οργή του και στην επόμενη φάση ήταν πεσμένος στο έδαφος! Πόσες φορές είχε προσπαθήσει ο Παπέν να πάρει πέναλτι... «Που πας ρε φίλε, πήγαινε στον πάγκο και... χαλάρωσε» του είχε πει ο Βούλγαρος!

Ηταν άνθρωπος που του άρεσε η ηρεμία, έπαιρνε το γιοτ και πήγαινε στο «Свети Влас» ένα απίθανο μέρος στη Βουλγαρία! Αλλωστε, η αγαπημένη του ταινία ήταν η «Επιστροφή στον Παράδεισο», αν και ποτέ δεν εξήγησε για την σκηνή που ο άνδρας πετά τη γυναίκα του στους κροκόδειλους! Ο ίδιος «έφυγε» με ένα μεγάλο παράπονο... Δεν έπαιξε ποτέ στη Μπαρτσελόνα! Στις αρχές της δεκαετίας του '90 ο Γιόχαν Κρόιφ τον είχε ζητήσει από τη Μπέτις, αλλά ο πρόεδρος της δεν τον άφησε ποτέ...

Η κεφαλιά του στην απίστευτη πεντάρα της ΤΣΣΚΑ κόντρα στη Λέφσκι το 1989. Γι αυτό το γκολ τον κέρασε στη συνέχεια ο Στόιτσκοφ ένα μπουκάλι «Johnny Walker». Στο Euro toy '96 με σουτάρα από 30 μέτρα σόκαρε τον Θουμπιθαρέτα... Παιδί της Χρυσής Γενιάς της Βουλγαρίας που δεν του άρεσε ποτέ η... εξουσία και η μεγάλη ζωή! O Iron Man έφυγε, αλλά η μαχητικότητά του θα ζει για πάντα στις αναμνήσεις όλων!

 

Τελευταία Νέα