Αναζητείται διάδοχος...

Gazzetta team
Αναζητείται διάδοχος...

bet365

Ο Μπουφόν λέει αντίο στα γήπεδα μετά το Μουντιάλ του 2018 και οι συμπατριώτες του αναζητούν τον διάδοχο για τον... θρόνο της Ιταλίας!

«Η ... τελευταία μου αποστολή θέλω να είναι το Μουντιάλ του 2018. Θέλω στα 40 μου να είμαι ακόμα στο χορτάρι και να ολοκληρώσω την καριέρα μου με ψηλά το κεφάλι. Θέλω όταν έρθει το τέλος να ξέρω ότι η αξιοπρέπειά μου είναι άθικτη και ότι μπορώ να κοιτάξω άπαντες στα μάτια» είπε ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν και οι Ιταλοί... σοκαρισμένοι αναζητούν τον διάδοχο! Ποιος μπορεί να συγκριθεί όμως μαζί του; Ο «King» αποσύρεται και το FourFourTwo αναλύει πέντε γκολκίπερ που είναι σε θέση να βαδίσουν στα ίχνη του!

Tζιανλουίτζι Ντοναρούμα: Εκανε το ντεμπούτο του με τη Μίλαν σε ηλικία 16 ετών και έγινε ο νεαρότερος γκολκίπερ στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου! Η επιλογή του ήταν μια τολμηρή απόφαση του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, ο οποίος βρισκόταν σε δύσκολη θέση έπειτα από άσχημα αποτελέσματα. Ολοι θεώρησαν, πως η αντικατάσταση του Λόπεθ ήταν μια κίνηση πανικού, ωστόσο αποδείχθηκε μια εμπνευσμένη ενέργεια! Από την πρεμιέρα του με τη Σασουόλο, ο νεαρός είναι εξαιρετικός, έκανε έξι clean sheets σε 15 ματς και παγιώθηκε κάτω από τα δοκάρια της ομάδας!

Ο Ντουναρούμα αποτελεί μια επιβλητική φυσική παρουσία για την ηλικία του! Εκτός από τη νευρικότητά του στις μακρινές μπαλιές, ο νεαρός έχει παρουσιάσει εξαιρετικές αντιδράσεις και ψυχραιμία, με τον τεχνικό της U17, Μπρούνο Τεντίνο να τονίζει: «Είναι ο μελλοντικός γκολκίπερ της Ιταλίας». Εκανε ένα απίθανο ματς κόντρα στην Ιντερ, νίκησε τον Ικάρντι, ήταν η τελευταία επίδειξη περιφρόνησης από έναν έφηβο του οποίου οι παραστάσεις συνεχίζουν να αρνούνται τη συμβατική σοφία!

Σιμόνε Σκουφέτ: Ο Περίν στα 21 του χρόνια βρέθηκε στο Μουντιάλ, αλλά αυτό το συναίσθημα βρέθηκε κοντά στο να το ζήσει και ο Σκουφέτ, ο οποίος σε ηλικία 17 ετών είχε βρεθεί στην προεπιλογή για το Μουντιάλ!Σεζόν 2013-14, ο γκολκίπερ της Ουντινέζε, Ζέλικο Μπρκιτς τραυματίστηκε λίγο πριν το ματς με τη Μπολόνια! Ο Φρανσέσκο Γκουιντολίν εξέτασε τις δυο εναλλακτικές λύσεις, τον Ιβάν Κελάβα, επιρρεπή σε λάθη και τον άπειρο Σκουφέτ, επέλεξε τον δεύτερο. Ο νεαρός κράτησε την εστία του ανέπαφη και η Ουντινέζε κέρδισε έπειτα από πέντε ματς!

Ο Σκουφέτ πήρε τον δρόμο του, έγινε από τους πιο περιζήτητους νέους γκολκίπερ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο! Η συμμετοχή του στην Εθνική Ιταλίας προσέλκυσε την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία έκανε πρόταση απόκτησης το καλοκαίρι του 2014! Ωστόσο, ο Σκουφέτ αρνήθηκε και προτίμησε να μείνει στη χώρα του! Τα σχέδια του... εκτροχιάστηκαν όταν ανέλαβε την Ουντινέζε ο Στραματσιόνι και επέλεξε να βάλει τον Ορέστη Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια της ομάδας! «Ακόμα και ο Μπουφόν μετά την εξαιρετική του εικόνα με την Πάρμα στη συνέχεια βρέθηκε πίσω από τον Μπούτσι» είχε τονίσει ο Ιταλός τεχνικός. Ο Σκουφέτ δόθηκε δανεικός στην Κόμο, ωστόσο στα 19 του χρόνια μπορεί να αλλάξει την κατάσταση και να γίνει ξανά ένα Hot όνομα!

Πιερλουίτζι Γκολίνι: Να κρατήσει την εστία του ανέπαφη στη Βερόνα; Δύσκολο. Επειτα από 23 στροφές η Βερόνα είναι στον πάτο της βαθμολογίας, με μόλις μια νίκη στο ενεργητικό του! Ωστόσο, μέσα στην κατάθλιψη, υπάρχει μια... ελπίδα, ο Γκολίνι! Επειτα την άσχημη διετία στη Γιουνάιτεντ βρέθηκε στη Βερόνα με στόχο να κάνει ένα νέο ξεκίνημα! Βέβαια, τη σκυτάλη του βασικού του την έδωσε ο Ντελνέρι, ο οποίος και είδε τα θετικά του 20χρονου γκολκίπερ! Ποιος θα ξεχάσει το απίθανό του ματς κόντρα στη Μίλαν (1-1). Αυτή η εμφάνιση ήταν αρκετή για τον Ντελνέρι για να... κολλήσει μαζί του! Η Βερόνα βυθίζεται, αλλά ο Γκολίνι δεν θα παρασυρθεί από την ομάδα του και η μεταγραφή σε έναν μεγαλύτερο σύλλογο θεωρείται σίγουρη!

Μάρκο Σπορτιέλο: Το μεγαλύτερο προσόν του Σπορτιέλο είναι η χαλαρή προσέγγιση του στη ζωή! Πηγαίνει στην εκκλησία επειδή τον κάνει να αισθανθεί ειρηνικά. Παντρεύτηκε τον Δεκέμβριο και μέσα σε λίγες ημέρες επέκτεινε το συμβόλαιό του με την Αταλάντα μέχρι το 2020! Έχει έναν ήρεμο τρόπο ζωής και τον μεταφέρει μέσα στο γήπεδο. Βάζει τα γάντια του και η Αταλάντα αισθάνεται ασφαλής. Οργανώνει την υπεράσπιση της άμυνας, αποπνέει μια αύρα ηρεμίας στους αμυντικούς του. Απίστευτη αυτοπεποίθηση, γαλήνιο ύφος και η Αταλάντα διαθέτει μια από τις καλύτερες άμυνες στη Serie A. Αλλωστε, μόλις τρεις ομάδες έχουν δεχθεί λιγότερα τέρματα...

Παρά τις εξαιρετικές του παραστάσεις με την Αταλάντα, ο Σπορτιέλο δεν έχει ακόμα λάβει κλήση από την Εθνική Ιταλίας. Μήπως περιμένουν το επόμενο βήμα του; Ο ίδιος πάντως φρόντισε να είναι αρκετά εργατικός, το έκανε με τις ερασιτεχνικές Σερεγκάνο, Ποτζιμπόνσι, δούλεψε σκληρά και στην Κάρπι! Η Ρόμα έχει ενδιαφερθεί ήδη για την απόκτησή του, ενώ βλέμματα πάνω του έχουν Γουότφορντ και Μπόρνμουθ!

Ματία Περίν: Για πολλούς θεωρείται ως ο ικανότερος να αντικαταστήσει τον Μπουφόν. Εκπροσώπησε την Ιταλία στα 17 λεπτά του φιλικού με την Αλβανία το καλοκαίρι του 2014. Παράλληλα, έχει πάρει άρωμα μεγάλης διοργάνωσης, όταν και ταξίδεψε με την Ιταλία του Πραντέλι στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ο 23χρονος είναι μια χαρισματική παρουσία, μεγάλα άκρα, ενθουσιώδης και εξαιρετικός στις επεμβάσεις, ο Περίν θεωρείται στους κορυφαίους της Ιταλίας! Απολαμβάνει κάθε ευκαιρία να βρεθεί στο έδαφος και να κόψει έναν αντίπαλο επιθετικό ή να πέσει στη γωνία του και να μαζέψει τη μπάλα! Εκκεντρικός, κάποιες φορές θα πληρώσει την υπερβολική του σιγουριά... Εξαιρετικός στο one-on-one, έχει βελτιωθεί αρκετά εξαιτίας της αγάπης του για δουλειά! Ωστόσο, πέρασε και δύσκολες στιγμές με τον τραυματισμό στον ώμο! «Υπήρξαν μέρες που ξύπνησα και φοβόμουν μήπως δεν αγωνιστώβ ξανά, αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ». Με βάση τις παραστάσεις του, τις ικανότητές του, ο Περίν είναι ψηλά στη λίστ αγια αντι-Μπουφόν! Μάλιστα, η Γιουνάιτεντ έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του σε περίπτωση που ο Ντε Χέα αποχωρήσει από το Ολντ Τράφορντ!

 

Τελευταία Νέα