Πέντε πράγματα που μάθαμε από το Λέστερ-Λίβερπουλ

Gazzetta team
Πέντε πράγματα που μάθαμε από το Λέστερ-Λίβερπουλ

bet365

Ο Βάρντι με τον Μαχρέζ οδήγησαν τη Λέστερ σε μια ακόμα σπουδαία νίκη, αυτή τη φορά απέναντι στη Λίβερπουλ. Ο Paul Wilkes ήταν στο King Power και αναλύει με τη βοήθεια του Stats Zone.

1) Το match up του Κλοπ στο 4-4-2

H Λίβερπουλ μπορεί να ήταν η μία από τις δύο ομάδες που νίκησε τη Λέστερ στο Πρωτάθλημα πριν τη σέντρα, αλλά ο Γίργκεν Κλοπ σίγουρα δεν υποτίμησε τους πρωτοπόρους. Για πρώτη φορά στις μέρες του στο Μέρσεϊσαϊντ, ο Γερμανός επέλεξε τακτική 4-4-2. Αυτό επέτρεψε στη Λίβερπουλ να ματσάρει όλους τους αντιπάλους, ενώ ο Τζέιμς Μίλνερ και ο Τζόρνταν Χέντερσον ανέλαβαν ως πεδίο δράσης τα "φτερά" και την πίεση στους πλάγιους μπακ της Λέστερ, όποτε τους δινόταν η ευκαιρία. Ο Λούκας Λέιβα και ο Εμρέ Τσαν έπαιξαν ως κλασικό δίδυμο στο κέντρο, αλλά ήταν το επιθετικό δίδυμο των Άνταμ Λαλάνα και Ρομπέρτο Φιρμίνο που εξέπληξε τους περισσότερους. Οι δυο τους εκατέρωθεν έπαιζαν πιο πίσω όταν η ομάδα βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας και στη συνέχεια έψαχναν τους χώρους όταν υπήρχε κατοχή. Αμφότεροι είναι πολύ κινητικοί και απρόβλεπτοι.

Στόχος τους ήταν να αναστατώσουν τα αντίπαλα σέντερ μπακ. Ωστόσο, δεν έχουν συνηθίσει να λειτουργούν σε τόσο κοντινή απόσταση, γεγονός που φαίνεται από τις έξι πάσες που αντάλλαξαν. Η πίεση της Λέστερ σε όλο το γήπεδο δεν επέτρεψε στους Ρεντς να προσαρμοστούν.

2) Ο Μαχρέζ λάμπει ξανά και παντού

Ο εξτρέμ της Λέστερ είναι εξαιρετικός κατά τη διάρκεια της σεζόν και κατά πολλούς είναι εκείνος που ξεχωρίζει από όλη την Premier League, έχοντας συμμετοχή σε 22 γκολ, περισσότερα από κάθε άλλον. Η Λίβερπουλ επέτρεψε στους αντιπάλους της να σκοράρουν στο πρώτο τους σουτ στον στόχο και στα 4 παιχνίδια πρωταθλήματος το 2016 και αυτό το σερί θα μπορούσε να έχει συνεχιστεί όταν ο Μαχρέζ έκοψε προς τα μέσα και αστόχησε για πολύ λίγο στο πρώτο λεπτό.

Ο Σιμόν Μινιολέ έχει δεχθεί πολλή κριτική φέτος, αλλά στάθηκε όρθιος απέναντι στον Αλγερινό. Στο 14ο λεπτό ο Μαχρέζ δοκίμασε την τύχη του από απόσταση, αλλά ο Βέλγος έσωσε άνετα. Δέκα λεπτά πριν το ημίχρονο, ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ σταμάτησε με τα δάχτυλα μια ακόμα εκπληκτική προσπάθειά του. Ο Μινιολέ μπορούσε να κάνει ελάχιστα για τα γκολ του Βάρντι. Ακόμα κι αν κάποιοι ισχυριστούν ότι η θέση του θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Ωστόσο, ο Μαχρέζ ήταν ένα διαρκές πρόβλημα για τη Λίβερπουλ, κυρίως χάρη στα τρεξίματά του σε κεντρικές περιοχές.

«Ήταν πολύ έξυπνος, επειδή έπαιξε με μια επαφή όταν οι παίκτες της Λίβερπουλ του επιτέθηκαν», είπε ο Ρανιέρ μετά το ματς. «Στα ένας εναντίον ενός προσπάθησε να κάνει κάτι το ιδιαίτερο».

3) Η δουλειά της Λίβερπουλ στα στημένα απέτυχε να αποδώσει καρπούς

Τα προβλήματα του συλλόγου στα αμυντικά στημένα έχουν καταγραφεί, ενώ είναι ξεκάθαρη και η έλλειψη ύψους στην 11άδα. Οι δύο πλάγιοι μπακ, ο Μορένο και Κλάιν συγκεκριμένα είναι αδύναμοι στις εναέριες μάχες και ο Κλάιν αναγνωρίστηκε από τον Ρανιέρι ως αδύναμος κρίκος. Ο Βάρντι συχνά τοποθετούταν γύρω από τον πρώην παίκτη της Σαουθάμπτον στα ελεύθερα του Σμάιχελ. Ωστόσο, φέρονταν να έχουν δουλέψει στις προπονήσεις στα επιθετικά στημένα. Έξι από τα 11 κόρνερ του Μίλνερ παίχτηκαν με πάσα, ενώ τέσσερα πήγαν σε περιοχή χωρίς όφελος. Ο Ντέγιαν Λόβρεν ήταν εκείνος που πετάχτηκε σε μια από τις σέντρες του Μίλνερ στο πρώτο μέρος, γεγονός που έκανε τους Ρεντς να περιμένουν περισσότερα από τα στημένα στο δεύτερο. Είναι μια περιοχή όπου η Λέστερ έχει θεματάκια, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση αμύνθηκαν εξαιρετικά.

4) Ο Λόβρεν και ο Σακό ακόμα παλεύουν να πείσουν

Ο Λόβρεν επέστρεψε στην αρχική 11άδα απέναντι στη Γουέστ Χαμ το Σαββατοκύριακο και ο Κλοπ ξεκάθαρα αισθάνεται ότι είναι η καλύτερη επιλογή του δίπλα στον Μαμαντού Σακό τη δεδομένη στιγμή. Αυτό σχεδόν σίγουρα θα αλλάξει την επόμενη μεραγραφική περίοδο, με τα δύο σέντερ μπακ να βρίσκονται ξανά σε καταστροφική κατάσταση. Λίγα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν κάνει στα γκολ της Λέστερ, αλλά ακόμα και έτσι δεν δείχνουν άνετοι και έδωσαν αυτοπεποίθηση στους γηπεδούχους όταν απέτυχαν να καθαρίσουν αρκετές κάθετες. Ωστόσο, όταν οι δύο αμυντικοί χρειάστηκε να πέσουν για τάκλιν τα κατάφεραν καλά, με 7/8 επιτυχημένες προσπάθειες. Στον αέρα ο Λόβρεν ήταν αποδοτικός, αφού νίκησε και τις 9 μονομαχίες του, ωστόσο υπερβολικά πολλές από τις πάσες και τα διωξίματά του ήταν αποτυχημένα. Ειδικά όταν γίνονταν προς τις πτέρυγες.

5) Ο Βάρντι δίνει περισσότερα εγκεφαλικά πυρομαχικά στον Χόντσον

Ο πρώην ερασιτέχνης επιθετικός βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση και τα νέα ότι αναμένεται να υπογράψει νέο συμβόλαιο στο Kink Power δείχνει ότι κρατά τα πόδια του στο έδαφος. Ήταν η επιθετική του συνεργασία με τον Οκαζάκι, ο οποίος έδειχνε πιθανότεροσ σκόρερ στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, είδε την κεφαλιά του μετά από σέντρα του συμπαίκτη του να φεύγει πάνω από το δοκάρι.

Ο Βάρντι άνοιξε το σκορ, ωστόσο, με ένα τέρμα υποψήφιο για το καλύτερο της σεζόν. Ο Μαχρέζ έβγαλε μια εκπληκτική μακρινή μπαλιά στο δρόμο του συμπαίκτη του και ο Άγγλος διεθνής άφησε τη μπάλα να σκάσει, πριν εκτελέσει ένα φανταστικό σουτ πάνω από τον Μινιολέ. «Είναι ωραίο να είσαι στο γήπεδο όταν ο Βάρντι βάζει τέτοιο γκολ, ωστόσο δεν ήμουν προπονητής της ομάδας του», αστειεύτηκε ο Κλοπ στην συνέντευξη Τύπου. Το γκολ αυτό ήταν το πρώτο του Βάρντι εκτός περιοχής στην καριέρα του στην Premier League. «Ήταν φανταστικό», παραδέχθηκε ο Ρανιέρι. «Παρακολούθησε τη μπάλα να έρχεται, τον αντίπαλο και τον τερματοφύλακα. Κοίταξε τον κίπερ που ήταν εκτός εστίας και... ήταν φανταστικό, εκπληκτικό!»

Ο Βάρντι έβαλε και δεύτερο όταν το σουτ του Οκαζάκι βρήκε κόντρα και η μπάλα ήρθε στα πόδια του για το 2-0. Πλέον, μετρά 18 τέρματα. Με τον Χάρι Κέιν να βάζει επίσης δύο για τους Σπερς, ίσως πρέπει ο Ρόι Χόντσον να βρει ένα τρόπο να τους χωρέσει και τους δύο στο Euro 2016...

 

Τελευταία Νέα