Τους μισούν, αλλά τους... ποθούν

Τους μισούν, αλλά τους... ποθούν

bet365

Με αφορμή τον ντόρο γύρω από τον Νεϊμάρ και τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει κάποιους ποδοσφαιριστές, που θα τους ήθελαν στην ομάδα τους ακόμη και οι «αιώνιοι» αντίπαλοί τους.

Αν και κατά πόσο έχουν βάση τα ισπανικά δημοσιεύματα, που θέλουν τη Ρεάλ Μαδρίτης να προσφέρει «γη και ύδωρ» προκειμένου να κάνει τη μεταγραφή του αιώνα με την απόκτηση του Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα, είναι κάτι που θα φανεί στο (άμεσο) μέλλον. Πάντως και μόνο οι φήμες περί ενδεχόμενης μετακίνησης του Βραζιλιάνου επιθετικού στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» ήταν αρκετές για να θορυβηθούν οι Καταλανοί φίλαθλοι, ενθυμούμενοι τον «προδότη» - για αυτούς – Λουίς Φίγκο. Γι’ αυτό και το πανό κατά του Φλορεντίνο Πέρεθ, στον αγώνα κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, που έλεγε «ο Νεϊμάρ δε θα γίνει Φίγκο».

Πολλές φορές οι αντιδράσεις έρχονται όμως και από την αντίπερα όχθη. Οι φίλαθλοι δεν μπορούν να αποδεχθούν στις τάξεις τους έναν ποδοσφαιριστή, που το προηγούμενο διάστημα είχε αγωνιστεί στον «αιώνιο» αντίπαλό τους. Αυτό συμβαίνει, κυρίως, γιατί μπορεί ο συγκεκριμένος παίκτης να είχε προκαλέσει την εξέδρα (π.χ. με πανηγυρισμό ή με σκληρό παιχνίδι), με αποτέλεσμα να αποτελεί «κόκκινο πανί». Υπάρχουν κι αυτοί, όμως, που δε θα... χάλαγαν κανέναν αντίπαλο να μετακινηθεί στο δικό τους στρατόπεδο. Έστω κι αν στο παρελθόν είχε κάνει «όργια» απέναντι τους.

Αντρές Ινιέστα – Ρεάλ Μαδρίτης
Μπορεί να μην έχει τη λάμψη του Μέσι ή του Νεϊμάρ, όμως ενδέχεται αυτός να είναι ο ποδοσφαιριστής, που θα ήθελε περισσότερο από κάθε άλλον να «αρπάξει» η Ρεάλ Μαδρίτης από τη μισητή Μπαρτσελόνα. Όχι, γιατί υπάρχουν κενά ή ελλείψεις στη μεσαία γραμμή της «βασίλισσας», αλλά επειδή ο Ινιέστα είναι... ο Ινιέστα. Δεν υπάρχει κανείς παίκτης στον κόσμο, που να διαθέτει το ποδοσφαιρικό μυαλό του Ισπανού χαφ, γι’ αυτό και η αξία του έχει αναγνωριστεί από συμπαίκτες και αντιπάλους. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει αποσπάσει το χειροκρότημα στις δύο έδρες, όπου η φίλαθλοι μισούν περισσότερο από οποιουσδήποτε άλλους την Μπαρτσελόνα. Στο γήπεδο της μισητής συμπολίτισσας Εσπανιόλ, όπως και στο σπίτι της αιώνιας αντιπάλου Ρεάλ Μαδρίτης, πριν από λίγους μήνες.

Σέρχιο Αγουέρο – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Έχει αγωνιστεί οκτώ φορές με τη φανέλα της Σίτι εναντίον της συμπολίτισσας Γιουνάιτεντ και έχει πετύχει ισάριθμα τέρματα. Μία αναλογία εντυπωσιακή για ένα ντέρμπι, όπως αυτό του Μάντσεστερ. Ο Σέρχιο Αγουέρο, όμως, δεν έχει πληγώσει τους «μπέμπηδες» μόνο με τα γκολ εναντίον τους, αλλά και για ένα τέρμα στο φινάλε της σεζόν 2011-12 απέναντι στην ΚΠΡ, που έδωσε το πρωτάθλημα στο Σίτι, «κλέβοντάς» το από τη Γιουνάιτεντ. Με το φετινό επιθετικό πρόβλημα της ομάδας του Λουίς Φαν Χαάλ και την «αφλογιστία» του Γουέιν Ρούνεϊ, τα σενάρια για απόκτηση φορ δίνουν και παίρνουν στο Ολντ Τράφορντ. Ποιος φίλος της Γιουνάιτεντ θα έλεγε όχι σε ένα ενδεχόμενο σενάριο με τον Αγουέρο;

Αντουάν Γκριεζμάν – Ρεάλ Μαδρίτης
Δύο ποδοσφαιριστές για τους οποίους οι φίλοι της «βασίλισσας» γκρινιάζουν αρκετές φορές και τους έχουν αποδοκιμάσει είναι ο Καρίμ Μπενζεμά και ο Γκάρεθ Μπέιλ. Ένας από τους παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν και στις δύο θέσεις (επιθετικός, εξτρέμ) με την ίδια ευκολία είναι ο Αντουάν Γκριεζμάν. Ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης ξεκίνησε την καριέρα του στα άκρα και πλέον αγωνίζεται στην επίθεση και φυσικά θα μπορούσε να αποτελέσει μία εξαιρετική προσθήκη... 2 σε 1 για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στον 1,5 χρόνο παρουσίας του στη μισητή Ατλέτικο, ο Γάλλος φορ έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις απέναντι στη συμπολίτισσα Ρεάλ, όμως αυτό δε θα αποτελούσε πρόβλημα, ώστε να γίνει αποδεκτός στο Μπερναμπέου από τους «μερένχες».

Νταβίντ Ντε Χέα – Λίβερπουλ
Με τον Σιμόν Μινιολέ να βρίσκεται ουκ ολίγες φορές στο στόχαστρο των ίδιων των οπαδών της Λίβερπουλ για τις μέτριες εμφανίσεις του κάτω από τα δοκάρια της ομάδας, σίγουρα οι «κόκκινοι» θα ονειρεύονταν έναν τερματοφύλακα σαν αυτόν που διαθέτει η αιώνια αντίπαλος, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στον Νταβίντ Ντε Χέα πιστώνεται το μεγαλύτερο μερίδιο επιτυχιών (όσες είναι αυτές, τελοσπάντων) των «μπέμπηδων» τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, κάποιες από τις καλύτερες εμφανίσεις του, ο Ισπανός γκολκίπερ τις έχει κάνει απέναντι στη Λίβερπουλ (όπως και πριν λίγες ημέρες), όμως σίγουρα αυτό δε θα μετρίαζε τη χαρά των φίλων της, σε ένα - απίθανο - ενδεχόμενο ο Ντε Χέα να ήταν ο επόμενος τερματοφύλακας της ομάδας τους.

Χάρι Κέιν – Άρσεναλ
Τα 52 γκολ του σε επίσημους αγώνες με τη φανέλα της Τότεναμ, σε ηλικία μόλις 22 ετών, έχουν κάνει τον Χάρι Κέιν το next big thing του αγγλικού ποδοσφαίρου στη θέση του επιθετικού. Από την περσινή σεζόν, όταν και έκανε το μεγάλο «μπαμ», η μισητή συμπολίτισσα των «πετεινών», Άρσεναλ, γνώρισε από πρώτο χέρι την εκτελεστική δεινότητα του Κέιν. Δύο γκολ πέρσι στο 2-1 της Τότεναμ και άλλο ένα φέτος στο ισόπαλο 1-1. Πολλοί πιστεύουν πως το μεταγραφικό «κλικ» που χρειάζεται η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ για να φτάσουν φέτος στην κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι η απόκτηση ενός επιθετικού. Σίγουρα ο Κέιν δε θα... χαλούσε τους φίλους της Άρσεναλ. Όχι μόνο γιατί είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά γιατί μικρός υποστήριζε τους «κανονιέρηδες».

 

Τελευταία Νέα