Από τον Γκιγκς στον... Αλέγκρι!

Gazzetta team
Από τον Γκιγκς στον... Αλέγκρι!

bet365

Το FourFourTwo έχει τη λίστα της Γιουνάιτεντ με τους υποψήφιους αντικαταστάτες του Λουίς Φαν Χάαλ. Ο Ποκετίνο που ανεβαίνει και ο Γκιγκς που θα αγκαλιαστεί με ενθουσιασμό από τους οπαδούς!

1. Ράιαν Γκιγκς

Εάν οι συνθήκες και καταστάσεις επιτάσσουν άμεση αλλαγή προπονητή, ο Γκιγκς θα είναι το πρώτο φαβορί, που θα... αγκαλιαστεί και με ενθουσιασμό. Για να γεμίσει το κενό στον πάγκο μετά την αποχώρηση Φαν Χάαλ. Υπήρξε βοηθός του Μόγιες από το ξεκίνημα του 2013 – 2014. Ανέλαβε σε τέσσερα ματς (τα 4 τελευταία της σεζόν) μετά το... διαζύγιο με τον Μόγιες μετά από διάστημα 10 μηνών. Ο Ουαλός είχε δύο νίκες και μία ισοπαλία στα τέσσερα αυτά παιχνίδια. Την θέλει την δουλειά. Ήλπιζε να δει αυτό το... νεύμα για να αναλάβει προτού κλείσει ο Φαν Χαάλ. Ελάχιστοι ξέρουν την ομάδα τόσο καλά όσο αυτός. Η μόνη ένσταση είναι εάν είναι πραγματικά έτοιμος και από ψυχολογικής πλευράς για ένα τόσο μεγάλο βήμα σε μόνιμη βάση.

2. Πεπ Γκουαρδιόλα

Εκτός από τις αμφιβολίες και τα ερωτηματικά για το μέλλον του Φαν Χάαλ υπάρχει και ένα μεγάλο ερώτημα: ποιο θα είναι το επόμενο προπονητικό βήμα του Πεπ; Μετά από μία πενταετία γεμάτη τίτλους και θριάμβους στην Μπαρτσελόνα ο Ισπανός έκανε μία διακοπή 12 μηνών προτού διαδεχθεί τον Γιούπ Χάινκες, σε ένα άλλο ευρωπαϊκό μεγαθήριο, την Μπάγερν. Ο Ισπανός συνέχισε να είναι συλλέκτης τίτλων και στην Γερμανία, συμπεριλαμβανομένων και τριών σερί πρωταθλημάτων. Μετά θέλησε να αλλάξει τα πάντα στο ποδοσφαιρικό στερέωμα λέγοντας πως η επόμενη κίνησή του θα είναι για ομάδα στην Ελλάδα. Σίτι, Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Άρσεναλ. Όλες μπήκαν στο... κάδρο, αν και ο Αρσέν Βενγκέρ συζητούσε την επέκταση του συμβολαίου του με τους “Κανονιέρηδες”. Η Σίτι θεωρείται φαβορί όμως στην Γιουνάιτεντ θα είναι τρελοί να μην σηκώσουν το τηλέφωνο, επιζητώντας επαφή μαζί του.

3. Ντιέγκο Σιμεόνε

Ο πρώην αμυντικός της Γιουνάιτεντ, Πολ Πάρκερ τόνισε στο FourFourTwo, πως ο Σιμεόνε θα μπορούσε να γίνει ο τέλειος προπονητής για τους μεγάλους συλλόγους της Premier League. O χαρισματικός Αργεντίνος είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις, όπως τα κατάφερε και στην Ατλέτικο, που το μπάτζετ είναι πολύ μικρότερο από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης . Ο Σιμεόνε ανέλαβε το 2011 τους «ροχιμπλάνκος» κι από τότε έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, έναν τίτλο του Europa League και ένα Copa del Rey. Oπως τονίζει και ο Πάρκερ, ήρθε η ώρα για μια νέα πρόκληση στην καριέρα του και η Γιουνάτεντ πληροί όλες τις προϋποθέσεις για μια μεγάλη καριέρα.

4. Λοράν Μπλαν

Στα αουτσάιντερ, αλλά μέσα στη λίστα της Γιουνάιτεντ! Μάλιστα, ο κόουτς της Παρί έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα, βρέθηκε δυο σεζόν στο Ολντ Τράφορντ, όπου και βοήθησε την ομάδα να κατακτήσει τον τίτλο πριν αποσυρθεί. Εκανε μεγάλη πορεία στη Μπορντό βοηθώντας την ομάδα να κερδίσει το τρόπαιο, ενώ βρέθηκε στον πάγκο τη Εθνικής Γαλλίας για δυο χρόνια. Αντικατέστησε τον Κάρλο Αντσελότι στην Παρί Σεν Ζερμέν το 2013 και έχει οδηγήσει τους Παριζιάνους σε διαδοχικούς τίτλους, αφήνοντας αρκετά πίσω πολλά μεγάλα club της χώρας.

5. Ζοσέ Μουρίνιο

Ο Μουρίνιο σέβεται αρκετά τον Φαν Χάαλ, εργάστηκαν μαζί στη Μπαρτσελόνα και πήρε πολλά από τον Ολλανδό! Το γεγονός αυτό δεν θα σταματήσει τον Πορτογάλο τεχνικό από το να... πάρει τη δουλειά του Φαν Χάαλ. Μπορεί να διαψεύστηκε άμεσα η... έκθεση που έστειλε ο Special One στη Μάντσεστερ, αλλά ο ίδιος έχει αποκτήσει... φανατικούς υποστηρικτές στη διοίκηση του συλλόγου! Ο Ζοσέ Μουρίνιο περιμένει και... αισιοδοξεί!

6. Μαξ Αλέγκρι

Η Μάντσεστερ με την πρόσληψη του Φαν Χάαλ έσπασε την παράδοση 138 ετών που την ήθελε να επιλέγει προπονητές από Αγγλία, Σκωτία, Ιρλανδία και Ουαλία να κάθονται στον πάγκο της. Θα μπορούσε να συνεχίσει σε αυτόν τον δρόμο και να ρίξει το βλέμμα της στον Μαξ Αλέγκρι. Κάλιαρι, Μιλαν, Γιουβέντους στο βιογραφικό του 48χρονου και η εικόνα της «Μεγάλης Κυρίας» αποτελεί για πολλούς διαβατήριο για τον πάγκο της Γιουνάιτεντ.

7.Μαουρίτσιο Ποκετίνο

Ο 43χρονος Αργεντίνος ανεβάζει το όνομά του στη λίστα! Ο πρώην κεντρικός αμυντικός έκανε τα πάντα στην Εσπανιόλ, έμεινε για τρία χρόνια κι έβαλε στο σωστό δρόμο τους Καταλανούς. Η πορεία του στη Σαουθάμπτον εξαιρετική, αλλά σύντομη, αφού διήρκεσε 18 μήνες, πριν η Τότεναμ τον δελεάσει να πάει στο Βόρειο Λονδίνο. Είναι από τους πιο εμπνευσμένους νέους προπονητές με ειδικότητα στη διαχείριση ταλέντων. Οι Σπερς είναι κοντά στην κορυφή, αλλά και στο +5 από τη Γιουνάιτεντ. Με νέους, ταλαντούχους, η Τότεναμ παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο, κάτι που έχει προσελκύσει τους ανθρώπους του συλλόγου. Η ιστορία πάντως έδειξε πως υπάρχουν προπονητές που μπορούν να αντισταθούν στα πλούτη μεγαλύτερου συλλόγου! Ο Ποκετίνο θα είναι σε αυτούς;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα